Ολυμπιακός: Το ημερολόγιο του ρεπόρτερ

Ο Νίκος Γαβαλάς ακολουθεί την αποστολή του Ολυμπιακού στην Ολλανδία και γράφει καθημερινά στο Novasport.gr για την προετοιμασία των "ερυθρόλευκων".

Ο Νίκος Γαβαλάς ακολουθεί την αποστολή του Ολυμπιακού στην Ολλανδία και γράφει καθημερινά στο Novasport.gr για την προετοιμασία των “ερυθρόλευκων”.

4η ημέρα
 
Ουσιαστικά, την Παρασκευή ολοκληρώθηκαν οι προπονήσεις των «ερυθρόλευκων» στη διάρκεια του τρίτου σταδίου της προετοιμασίας τους στο Έρμελο της Ολλανδίας. Με τη διεξαγωγή του φιλικού αγώνα του Σαββάτου με τη Βίλεμ θα κλείσει ένας μεγάλος κύκλος της προετοιμασίας των νταμπλούχων.

Μετά την επιστροφή της αποστολής του Ολυμπιακού στην Ελλάδα την Κυριακή το απόγευμα, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θα κληθεί να οριστικοποιήσει το ρόστερ της νέας περίοδου, αφού υπενθυμίζουμε πως θέλει να δουλεύει με 24 έως 25 παίκτες. Και στην Ολλανδία είχε μαζί του 28 ποδοσφαιριστές, χωρίς να υπολογίζουμε τον Νταβίντ Φουστέρ που δεν ήρθε στο Ερμελο για οικογενειακούς λόγους.

Αν συνυπολογίσουμε και τους δύο ποδοσφαιριστές που θ’ αποκτηθούν απ’ την αγορά του εξωτερικού (ένας στόπερ και ένας χαφ), τότε ο αριθμός των παικτών στο ρόστερ του Ολυμπιακού θα φθάσει τους 31. Αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος πως σε λίγες ημέρες θα πρέπει ο Πορτογάλος να πάρει τη δύσκολη απόφαση να “κόψει” ορισμένους εκ των υφισταμένων του.

Μέσα απ’ το novasports.gr και απ’ τα κανάλια τη nova σας ενημερώναμε απ’ την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας για όλα όσα αφορούσαν στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Βρεθήκαμε μαζί με την αποστολή του στο Άχενκιρχ της Αυστρίας, στο Φάρο της Πορτογαλίας και στο Έρμελο της Ολλανδίας. Το κεφάλαιο του ημερολογίου μας απ’ την Ολλανδία κλείνει κάπου εδώ, αφού το Σάββατο το βράδυ θ’ αναλύσουμε την εικόνα του φιλικού με την Βίλεμ.

Το novasports.gr θα καλύψει και τις μελλοντικές αποστολές των «Πειραιωτών» για να σας μεταφέρουμε τα τελευταία νέα τους. Θα είμαστε στην Πορτογαλία απ’ τις 10 έως τις 12 του μηνός για το φιλικό με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και στις 19 Αυγούστου στον ιταλικό νότο για την τελική πρόβα με αντίπαλη τη Νάπολι, πριν απ’ την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Θυμίζουμε πως θα προηγηθεί το φιλικό με την Μάλαγα την Τρίτη στις 9μμ. στο Καραϊσκάκη. Όλα τα ματς της καλοκαιρινής προετοιμασίας θα μεταδοθούν απ’ το novasports 1, ενώ μετά το τέλος θα σας προσφέρουμε (όπως πάντα) απ’ το novasports.gr πλούσιο ρεπορτάζ απ’ τα αποδυτήρια, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε και τα καλύτερα στιγμιότυπα.
Εις το επανειδείν.


3η ημέρα

Από φθινόπωρο – καλοκαίρι και ξανά φθινόπωρο στο Έρμελο. Η ζέστη και ο ήλιος της Τετάρτης έδωσαν τη θέση τους σε καταιγίδες και ψύχρα την Πέμπτη. Όπως δηλαδή ήταν το σκηνικό την πρώτη ημέρα που πατήσαμε το πόδι μας στην Ολλανδία. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ετοιμάσαμε στην πρωινή προπόνηση της Πέμπτης ένα πρόγραμμα με πολλές ασκήσεις και ένταση.

Το γεγονός πως ο αγωνιστικός χώρος του προπονητικού κέντρου της Χορστ είχε γίνει βαρύς εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης (αλλά σε καμία περίπτωση επικίνδυνος για τους ποδοσφαιριστές, καθώς απορροφούσε πολύ γρήγορα το νερό), πιθανότατα τον οδήγησε στην απόφαση να δώσει ρεπό στους παίκτες του για το απόγευμα Διότι είναι αλήθεια πως ξόδεψαν πολλές δυνάμεις για κάτι λιγότερο από δύο ώρες που κράτησε η μοναδική, εν τέλει, προπόνηση της ημέρας.

Καταθέτοντας τις εντυπώσεις μας, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στην εξαιρετική εικόνα του Γιάννη Μανιάτη στις προπονήσεις. Τρέχει ακατάπαυστα και βγάζει στο γήπεδο τον καλύτερό του εαυτό. Επιπλέον, το νέο «αίμα», οι Βλαχοδήμος, Καραγκούνης, Λυκογιάννης και Γιαννιώτης ανεβαίνουν μέρα με την ημέρα, δικαιώνοντας τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού που αποφάσισαν να επενδύσουν σε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές.


2η ημέρα

Οι φθινοπωρινές συνθήκες που συναντήσαμε την Τρίτη κατά την άφιξή μας στην Ολλανδία, έδωσαν τη θέση τους στο καλοκαίρι. Λογικό, τέτοια περίοδο να βγάλει και λίγο ήλιο στο συνήθως συννεφιασμένο και βροχερό Ερμελο. Εδώ, όπου ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θέλει να εκμεταλλευτεί κάθε ημέρα, προκειμένου μέσα από διπλές προπονήσεις να περάσει στους παίκτες του την αγωνιστική φιλοσοφία του.

Βέβαια, θα ήθελε να είχε στη διάθεσή του και τους Μιραλάς, Φουστέρ και Γκρέκο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και κάνουν ατομικό πρόγραμμα. Ειδικά τον Γκρέκο θέλαμε πολύ να τον δούμε και εμείς από κοντά. Όμως, οι ενοχλήσεις που έχει στον αχίλλειο τένοντα, δεν του επιτρέπουν ακόμη να γυμνάζεται παρέα με τους συμπαίκτες του. Και θέλει πολύ προσοχή η αποθεραπεία του, γιατί είναι ύπουλος ο τραυματισμός του.
Επιπλέον, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κούρσα για της διεκδίκησης της θέσης του βασικού φορ της νέας περιόδου. Φαίνεται πως ο Κώστας Μήτρογλου κέρδισε πολύ γρήγορα την εμπιστοσύνη του Πορτογάλου τεχνικού. Το αισθανθήκαμε, παρακολουθώντας δίπλα απ’ τον πάγκο των «ερυθρόλευκων» τα φιλικά στον πορτογαλικό νότο. Αλλά και μετά την πρώτη μέρα στο Έρμελο, έχουμε τις ίδιες σκέψεις αναφορικά με τον 23χρονο επιθετικό, ο οποίος στην παρούσα φάση φαίνεται πως έχει αποκτήσει ένα προβάδισμα έναντι των Τζιμπούρ, Πάντελιτς και Ντιόγκο.
 


1η ημέρα
 
Κάτοικοι Ολλανδίας είμαστε απ’ την Τρίτη το απόγευμα. Οι συνθήκες θυμίζουν φθινόπωρο, καθώς ο ουρανός είναι μουντός, πυκνά συχνά βρέχει, ενώ ο υδράργυρος είναι αρκετά χαμηλά. Με άλλα λόγια, είναι ιδανικές συνθήκες για τις προπονήσεις, οι οποίες θ’ αρχίσουν την Τετάρτη το πρωί στο Έρμελο. Εκεί, όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάει και επί των ημερών του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Πιο είναι το νόημα του τρίτου σταδίου της προετοιμασίας; Είναι σαφές πως ο Ζαρντίμ θέλει να έχει κοντά του το σύνολο των παικτών, για να τους γνωρίσει ακόμη πιο καλά. Το αίσθημα της δικαιοσύνης τον διακρίνει έντονα. Και το τονίζουμε, παρά το γεγονός πως δεν τον έχουμε δει για καιρό στην ομάδα.
Αλλά με την απόφασή του να φέρει στην Ολλανδία το σύνολο των παικτών (πλην του Φουστέρ που γεννάει η γυναίκα του) ώστε να δώσει μία ακόμη (τελευταία) ευκαιρία σε όσους βρίσκονται κοντά στην πόρτα εξόδου, αποδεικνύει ξεκάθαρα πόσο μεγάλη σημασία δίνει στη λεπτομέρεια. Δεν είναι απ’ τους ανθρώπους που παίρνουν εύκολα και βιαστικά τις αποφάσεις του.

Εδώ θα είμαστε, στον Έρμελο και θα σας μεταφέρουμε άμεσα τις όποιες εξελίξεις αφορούν στην προετοιμασία των νταμπλούχων. Εδώ, στο novasports.gr και στην nova.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.