Σταμ: «Δεν προσέξαμε τις αντεπιθέσεις»

Ο Παναθηναϊκός...χάλασε το πάρτι γενεθλίων και το εντός έδρας ντεμπούτο του Γιάαπ Σταμ με τη Φέγενορντ.
Δημοσίευση: 18/07/2019 - 06:28
Ο Παναθηναϊκός...χάλασε το πάρτι γενεθλίων και το εντός έδρας ντεμπούτο του Γιάαπ Σταμ με τη Φέγενορντ.

Ο Ολλανδός τεχνικός που έγινε 47 ετών ανήμερα του φιλικού με τον Παναθηναϊκό, είδε την ομάδα του να χάνει με 3-0 μέσα στο «Ντε Κάουπ» και τόνισε ότι οι παίκτες του έδειξαν αδυναμία να αντιμετωπίσουν τις μεταβάσεις των «πράσινων».

«Όταν χάνεις ποτέ δεν είναι ωραίο. Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε, ακόμα και στην προπόνηση. Φάνηκε ξεκάθαρα το τι πρέπει να προσέξουμε. Αν έχεις τη μπάλα συνήθως κυριαρχείς, αλλά πρέπει να προσέχεις τις μεταβάσεις και να μην δίνεις χώρους για να σκοράρει ο αντίπαλος. Πρέπει η άμυνα να έχει την σωστή τοποθέτηση έτσι ώστε όταν χάνεις τη μπάλα να μπορείς να αμυνθείς και να αποφύγεις την κόντρα. Δεν το κάναμε αυτό και δεχτήκαμε γκολ. Δεν έχει να κάνει με τα ονόματα όσων παίζουν, αλλά με την τοποθέτηση των παικτών. Πώς πρέπει να στέκεσαι στο γήπεδο σε συνάρτηση με τους συμπαίκτες σου και τους αντιπάλους σου ώστε να μπορείς να αντιδράσεις στην περίπτωση απώλειας της μπάλας;», είπε ο Ολλανδός, που είδε όμως και θετικά στοιχεία:

«Ας μην ξεχνάμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε αλλά δεν τελειώσαμε. Παίξαμε με έναν αντίπαλο καλό στις μεταβάσεις και έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί. Σίγουρα είμαι ευχαριστημένος με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, έπρεπε να κάνουμε περισσότερα με αυτές και είναι κρίμα».