Τσιώλης: «Μπορεί ψηλότερα ο Αστέρας»

Σίγουρος πως ο Αστέρας μπορεί να παρουσιαστεί καλύτερος του χρόνου, δηλώνει ο Σάκης Τσιώλης.

Σίγουρος πως ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να παρουσιαστεί καλύτερος του χρόνου, δηλώνει ο Σάκης Τσιώλης. Ο Έλληνας τεχνικός εμφανίστηκε ευχαριστημένος με την έως τώρα παρουσία τους τον πάγκο των Αρκάδων, ενώ φανερώνει και τις προθέσεις του για τη νέα σεζόν. Ο Τσιώλης μίλησε στο match program του αγώνα με τον Πανιώνιο. Αναλυτικά:

Πόσο δύσκολο θεωρήσατε το έργο σας όταν αναλάβατε την τεχνική ηγεσία του Αστέρα; Ήταν όπως τα περιμένατε;
«Σίγουρα ήταν δύσκολα, γιατί είχαν προηγηθεί τόσα πολλά για την ομάδα μου και το δυσκολότερο από όλα ήταν η ψυχολογία και το να δώσεις όραμα στους ποδοσφαιριστές. Το συν ήταν, ότι είχα προϋποθέσεις, όπως καλό έμψυχο δυναμικό, μία ομάδα πολύ οργανωμένη και ανθρώπους όπως οι ιδιοκτήτες οι κ.κ. Καυμενάκης, Μπάκος, οι αδερφοί Μποροβήλου ,που δείχνοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, μου έδωσαν τη δύναμη και το έναυσμα να δώσω εγώ και οι συνεργάτες μου τον καλύτερο μας εαυτό για να μπορέσει η ομάδα να βρει το δρόμο της».

Ποιο παιχνίδι θεωρείτε ως το σημείο-κλειδί που ανέβηκε η ομάδα ψυχολογικά και βαθμολογικά;
«Δύο ήταν τα παιχνίδια που βάλαμε τις βάσεις, για να μπορέσει η ομάδα να ανακάμψει. Τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Άρη, που ήταν τα πρώτα εντός έδρας όταν ήρθα στην ομάδα. Δεν είχε να κάνει με το αποτέλεσμα της ομάδας μόνο, αλλά κυρίως με την απόδοση της ομάδας».

Θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα ο Αστέρας;
«Παρότι ξεκινήσαμε με πολλές δυσκολίες, απέδειξε ότι στις λεπτομέρειες θα μπορούσε να διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδος, καθώς επίσης και μία καλή θέση στα πλέι-οφ. Πάνω σε αυτό, μπορώ να πω ότι είμαι πολύ στενοχωρημένος, γιατί φτάσαμε τόσο κοντά, στο να δώσουμε αυτή τη χαρά στην Τρίπολη, στους οπαδούς μας και στους ιδιοκτήτες. Εξάλλου, το αξίζουν και οι ιδιοκτήτες και η πόλη να βλέπουν την ομάδα τους σε υψηλές θέσεις».

Ποιο παιχνίδι δε χωνέψατε το αποτέλεσμα και θα θέλατε να το ξαναπαίξετε;
«Με το Λεβαδειακό στην Τρίπολη ένα και φυσικά με τον Ατρόμητο, που θα περάσει πολύς καιρός για να το ξεπεράσω. Αν και είμαι 35 χρόνια επαγγελματίας, όχι τόσο σαν αποτέλεσμα, δε χάσαμε άλλωστε κανένα παιχνίδι, αλλά στο πως εξελίχθηκε το παιχνίδι».

Καλύτερη στιγμή της αγωνιστικής περιόδου;
«Νομίζω ότι η νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ σφράγισε κατά κάποιον τρόπο, την κατά γενική ομολογία της καλής ομάδας και την απόδοση στην περίοδο που διανύσαμε».

Έχετε κάποιον αγαπημένο προπονητή που παρακολουθείτε τη δουλειά του ή κάποια συγκεκριμένη προπονητική φιλοσοφία που θα θέλατε να περάσετε στον Αστέρα;
«Σαν φιλοσοφία και μόνο, γιατί οι προπονητές πρέπει να έχουν δική τους σκέψη στην προπονητική και μέσα στον αγώνα, σίγουρα έχω διαβάσει και με έχει εντυπωσιάσει ο τρόπος που αντιλαμβανόταν τα πράγματα ο Μπόμπι Ρόμπσον. Ο κορυφαίος ίσως προπονητής, κατά ομολογία και του Άλεξ Φέργκιουσον ότι «μετά τον Μπόμπι υπάρχουν οι άλλοι προπονητές».

Θα ήθελα ένα σχόλιο για τον κόσμο της ομάδας, που σας έχει αγκαλιάσει θερμά.
«Πρώτα από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εκτίμηση και την αγάπη τους στο πρόσωπο μου, που το εισπράττω πέρα από το γήπεδο και στην καθημερινότητα μου στην πόλη. Η στενοχώρια μου μετά τον δεύτερο ημιτελικό, είχε να κάνει με το ότι δεν γεύτηκαν στο να πάμε να παίξουμε σε έναν μεγάλο τελικό».

Ο Αστέρας αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο. Πώς αντιμετωπίζετε το παιχνίδι;
«Σίγουρα θέλουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να σφραγίσουμε με μία νίκη τη σαιζόν και η ομάδα μας να πάρει σε βαθμούς και θέση, το καλύτερο που έχει πετύχει στην ιστορία της. Θα μας γεμίσει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για τη νέα αγωνιστική περίοδο».

Από τη λειτουργία των ακαδημιών είστε ευχαριστημένος;
«Σίγουρα γίνεται μία καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια, αλλά ίσως θα έπρεπε ο προπονητής της πρώτης ομάδας ή οι ιθύνοντες της πρώτης ομάδας να προωθήσουν παιδιά από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Αυτό τον στόχο έχει η λειτουργία των ακαδημιών και για αυτό το λόγο οι ιδιοκτήτες στηρίζουν αυτή την προσπάθεια».

Παρακολουθείτε τα ταλέντα που υπάρχουν στις ακαδημίες; Σκέφτεστε να τα προχωρήσετε;
«Ήδη έχω κάνει τις εισηγήσεις μου, αλλά κλείνοντας η σεζόν πιο τεκμηριωμένα θα κάνω την έκθεση μου για αυτά τα παιδιά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.