Το who is who του Κοεντράο (vid)

Η καριέρα του διεθνή Πορτογάλου ποδοσφαιριστή από τη Ρίο Άβε μέχρι και την επιστροφή του στην ομάδα που τον ανέδειξε

Γεννημένος στις 11 Μαρτίου του 1988, στον βορρά της Πορτογαλίας, σε μια ιστορική πόλη ονόματι Βίλα ντο Κόντε με πληθυσμό ούτε ογδόντα χιλιάδες κατοίκους, ο Φάμπιο Κοεντράο άρχισε ν’ ασχολείται πιο «στενά» με το ποδόσφαιρο σε ηλικία 16 ετών. Σ’ αυτήν την ηλικία ενίσχυσε την τοπική Ρίο Άβε κι από την πρώτη σου σεζόν εκεί πήρε χρόνο συμμετοχής σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος. Η χρονιά δεν ήταν καλή για την ομάδα καθώς το τέλος αυτής βρήκε την εν λόγω ομάδα να υποβιβάζεται. Από την επόμενη κιόλας σεζόν ο Κοεντράο έγινε βασικός κι αναντικατάστατος με την ομάδα του να χάνει τον προβιβασμό στις λεπτομέρειες.
Ήταν τόσο εντυπωσιακή η πορεία του που αναδείχθηκε καλύτερος νεοεμφανιζόμενος ποδοσφαιριστής ενώ άμεσα «ζεστό» ενδιαφέρον για την απόκτησή του εξέφρασαν η Σπόρτινγκ Λισαβώνας με την Μπενφίκα, καταλήγοντας στη δεύτερη το 2007. Γνωστό μεγάλο περιοδικό της Ευρώπης τον περιέλαβε στους 50 πλεον ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές παρομοιάζοντάς τον με τον Ολλανδό, Αριέν Ρομπέν.
Ωστόσο, στη Λισαβόνα δε βρήκε τις ευκαιρίες που περίμενε και δόθηκε δανεικός στη Μαδέιρα. Εκεί, σημείωσε δυο γκολ στο εντυπωσιακό 0-3 επί της ήδη – τότε – πρωταθλήτριας Πόρτο. Ακόμη όμως δεν είχε βρει την ποδοσφαιρική του Ιθάκη. Μετά το τέλος της σεζόν δόθηκε εκ νέου δανεικός στη Ρεάλ Σαραγόσα και στη συνέχεια στην ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του, Ρίο Άβε.
Η πρώτη καλή σεζόν του σε κορυφαίο επίπεδο έρχεται το 2010 με την Μπενφίκα και το καλοκαίρι του 2011 η Ρεάλ Μαδρίτης πληρώνει τριάντα εκατομμύρια ευρώ για να τον υπογράψει με εξαετές συμβόλαιο.
Σ’ εκείνη την ομάδα αγωνίστηκε τόσο στα χαφ όσο και στο δεξί άκρο της άμυνας κατόπιν σχετικής επιλογής του Ζοζέ Μουρίνιο. Τον Σεπτέμβριο του 2012 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέθεσε πρόταση δανεισμού την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, η Ρεάλ την αποδέχτηκε αρχικά αλλά την απέρριψε λίγο μετά καθώς δεν κατάφερε ν’ αποκτήσει τον αντικαταστάτη του από τη Γρανάδα.
Τη σεζόν 2014-15, με τον Κάρλος Αντσελότι στον πάγκο της «Βασίλισσας» ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και το καλοκαίρι του 2015 δόθηκε δανεικός στη Μονακό.
Ένα χρόνο μετά επιστρέφει στην Πορτογαλία, αυτήν τη φορά για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και πάλι ως δανεικός. Το τέλος της σεζόν σήμανε και το τέλος του συμβολαίου του με τη Ρεάλ Μαδρίτης κάτι που σηματοδότησε και την επιστροφή του στην ομάδα που τον ανέδειξε, τη Ρίο Άβε.
Μόνιμο στέλεχος των εθνικών ομάδων της χώρας του από νεαρή ηλικία, μετράει 55 συμμετοχές με το συγκρότημα των Ανδρών αλλά στάθηκε άτυχος καθώς το 2016, έχασε το Euro και την κατάκτηση του τίτλου λόγω τραυματισμού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.