“Επαναπατρισμός” με το δεξί! (video)

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Βόλου στο πρώτο της φιλικό επί ελληνικού εδάφους. Ζεράλντες και Κλωναρίδης οι σκόρερ της "Ένωσης".

Η ΑΕΚ παρόντος του Νέλσον Ολιβέιρα στην εξέδρα επικράτησε 2-0 του Βόλου στο πρώτο φιλικό στην Ελλάδα, μετά την προετοιμασία της στην Πολωνία. Ομοιογένεια έβγαλε η ΑΕΚ, απέναντι στον συμπαγή Βόλο, ο οποίος προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. 

Από το 10’ ως το 20’ δυνατά η ΑΕΚ 

Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο αύξησε την πίεσή της από το 10’ και μετά. Με Μάνταλο, Σιμόες και Ζεράλντες, έψαχνε το κάθετο ποδόσφαιρο και με μικρές, κοντινές πάσες και γρήγορη εναλλαγή της μπάλας ήθελε να διατηρεί την κατοχή. Ο Ν.Π.Σ. Βόλος μπήκε στο παιχνίδι με καλή ισορροπία των γραμμών μεταξύ τους και μάλιστα ήταν οι φιλοξενούμενοι αυτοί που έκαναν την πρώτη τελική στο 6’. Το σουτ του Ηλιόπουλου από πλάγια θέση, δεξιά, έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αθανασιάδη. 

Η ΑΕΚ από το 10’ και μετά είχε ένα 10λεπτο πολύ καλό, διάστημα στο οποίο έβαλε το γκολ και έκανε άλλες δύο καλές ευκαιρίες. Αρχικά, στο 10’ ο Μάνταλος έκανε σουτ και έδιωξε σε κόρνερ ο Γκαραβέλης. 

Στο 14’ έγινε το 1-0 με σκόρερ τον Ζεράλδες. Ωραίος συνδυασμός για την ΑΕΚ. Η κάθετη του Σιμάο για τον Μάνταλο, αυτός γύρισε από τα αριστερά παράλληλα προς την εστία και ο Ζεράλντες έκανε το 1-0. 

Στο 16’ νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Ζεράλδες έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων για τον Μάνταλο. Αυτός γύρισε με το κεφάλι για τον Κλωναρίδη, έβαλε λίγο παραπάνω δύναμη στην κεφαλιά και οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία. 

Στο 21’ ο Ν.Π.Σ. Βόλος είχε τη δική του καλή στιγμή για να σκοράρει. Ο Ηλιόπουλος έκανε τη σέντρα, ο Ζοάο από καλή θέση έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε άουτ. 

Λίγες φάσεις στο α’ μέρος

Το πρώτο ημίχρονο από εκείνο το σημείο και μετά δεν είχε κάτι ενδιαφέρον. Γενικώς, λίγες φάσεις χωρίς να μπορούν οι παίκτες των δύο ομάδων να γίνουν απειλητικοί για τις αντίπαλες άμυνες. Στο τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ είχε 61% υπέρ της στην κατοχή της μπάλας. 

Άνευρο δεύτερο μέρος, γκολ ο Κλωναρίδης

To δεύτερο ημίχρονο δεν επιφύλασσε περισσότερες συγκινήσεις με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε αρκετές αλλαγές. Ο Χουάν Φερνάντο άλλαξε μάλιστα και τους έντεκα ποδοσφαιριστές της φιοξενούμενης ομάδας. Στο 49′ ο Κυζιρίδης έχασε καλή ευκιαρία για τον Βόλο με σουτ εκτός εστίας. 

Πέρασαν περίπου δέκα λεπτά για την επόμενη καλή στιγμή. Στο 57′ ο Χουλτ πέρασε εξαιρετικά την μπάλα στον κενό χώρο και ο Κλωναρίδης, αφού απέρασε τον Καραγκιόζη έγραψε το 2-0 για την ΑΕΚ. 

Μάνταλος, Κλωναρίδης και Οικονόμου πέρασαν εκτός για την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο με τον Καρντόσο να περνάει στη θέση τους, τους Μπότο, Λόπες και Σαμπανάτζοβιτς. 


ΑΕΚ:
Αθανασιάδης (46′ Τσιντώτας), Παουλίνιο, Βράνιες (46′ Σβάρνας), Οικονόμου (74′ Λόπες), Χουλτ, Γαλανόπουλος (62′ Ντέλετιτς), Σιμόες, Ζεράλντες, Σιμάο, Μάνταλος (64′ Σαμπανάτζοβιτς), Κλωναρίδης (81′ Μπότος).

Βόλος: (Α’ Ημίχρονο): Γκαραβέλης, Τσοκάνης, Ντεντάκης, Διαμαντής, Μυστακίδης, Ηλιόπουλος, Φεράρι, Γέντρισεκ, Ραφαέλ, Αουγκούστο, Μπασόνγκ.

Βόλος: (Β’ Ημίχρονο): Καραγκιόζης, Λύρατζης, Κορέλας (78′ Μπαλογιάννης), Δημόπουλος, Τσαούσης, Κραβαρίτης, Συμελίδης, Μήτογλου (65’ Κορνέζος), Σαρμιέντο, Κυζιρίδης, Μάντζης.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.