Δώνης: "Θα παίζουν οι καλύτεροι" (video)

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στο novasports.gr για τη σπουδαία εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άγιαξ, την επιστροφή του στο Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ και τις προσθήκες των Ζαχίντ και Νούνιες.
Δημοσίευση: 23/07/2019 - 14:04
Videos που αξιζει να δείτε
Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στο novasports.gr για τη σπουδαία εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άγιαξ, την επιστροφή του στο Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ και τις προσθήκες των Ζαχίντ και Νούνιες.
Ο τεχνικός των Πράσινων τόνισε ότι θα παίζουν μόνο οι καλύτεροι, έκανε λόγο για διαδικασία επιστροφής στην ...κανονικότητα και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Δώνης: 

Μετά το φιλικό με τη Φέγενορντ και με τον Άγιαξ, ο Παναθηναϊκός πιέστηκε στην άμυνά του. Από ομάδες, βέβαια, με ικανότατους μεσοεπιθετικούς. Με τις προσθήκες παικτών που θα γίνουν θα βελτιωθεί η αμυντική συμπεριφορά;

«Νομίζω ότι δεν μπορούμε να στεκόμαστε μόνο σε αυτό. Οι νέοι παίκτες που θα έρθουν, θα προσπαθήσουν να ενταχθούν στο πλάνο που δουλεύουμε. Για εμένα το σημαντικό είναι πως παρά το γεγονός ότι το ρόστερ έχει μικρύνει από πέρυσι, οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ βελτιωμένοι. Από την περυσινή ομάδα δεν έχει μείνει μεγάλος αριθμός παικτών. Το αμυντικό κομμάτι δεν αφορά μόνο τους κεντρικούς αμυντικούς. Αφορά τη συνολική λειτουργία. Νομίζω πως είναι ένα κομμάτι που το δουλεύουμε. Και πέρυσι στα ντέρμπι παίξαμε που παίξαμε με 3άδα πίσω, είχαμε πολύ καλές συνοχές. Στις γραμμές και στις τοποθετήσεις μας. Επιλέγουμε φέτος ένα άλλο πλάνο. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος. Με ικανοποιεί πως οι περυσινοί παίκτες βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο».

Η επιστροφή στο Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ ξύπνησε αναμνήσεις από το παιχνίδι του 1996;

«Έχει αλλάξει το γήπεδο, είναι λίγο διαφορετικό. Έλεγα στους παίκτες μου από πού πήρα την μπάλα, που έφτασα. Ωραία πράγματα. Οι αναμνήσεις είναι καλές, γεμίζουν τη ζωή. Ωραίο είναι να έρχεσαι κάποια στιγμή σε ένα τέτοιο παιχνίδι και να το θυμάσαι ξανά».

Πότε θα είναι εφικτό να γυρίσει, για παράδειγμα, στο Άμστερνταμ ο Παναθηναϊκός και να δώσει ένα επίσημο ματς για το Champions League; Αργεί η Παναθηναϊκή κανονικότητα;

«Δεν μπορούμε να μπούμε στη διαδικασία υπερβολών. Είμαστε τιμωρημένοι, υπάρχουν λόγοι. Μία ομάδα προσπαθεί να αναγεννηθεί από τα προβλήματά της που υπήρχαν και την περυσινή περίοδο. Μπαίνουμε σε μία κανονικότητα. Έρχονται νέοι παίκτες. Αντιλαμβάνονται ποιο είναι το dna της ομάδας. Ποια η νοοτροπία που θέλουμε να περάσουμε. Όλα αυτά σιγά-σιγά θα έρθουν βήμα-βήμα. Με την κατάλληλη δουλειά όλα θα γίνουν».

Υπάρχουν 2 νέες προσθήκες. Νούνιες και Ζαχίντ. Τώρα που κλείνει η υπόθεση του Ζαχίντ, πιστεύετε ότι είναι παίκτης που θα δώσει διαφορετικά χαρακτηριστικά;

«Να βάλουμε σε θέσεις παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα υπάρχοντα είναι αυτό που θέλουμε. Ωστόσο ζητάμε να έχουμε και ικανοποιητικό αριθμό ποδοσφαιριστών. Η τριάδα του κέντρου είναι Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Δώνης και νέα παιδιά. Άρα δεν μιλάμε μόνο για ποιότητα, αλλά και για ποσότητα. Πρέπει να έχουμε ρόστερ 18 παικτών πρώτης γραμμής, οι οποίοι θα διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα. Οι καλύτεροι της σεζόν, πέρα από τραυματισμούς και τιμωρίες που θα υπάρχουν, θα είναι αυτοί που θα παίζουν».