Μικρή προϊστορία, μεγάλα ματς!

ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης αναμετρώνται το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο της Τούμπας, σ' ένα αμφίρροπο όπως αναμένεται ματς. Οι δύο ομάδες δεν έχουν πλούσιο παρελθόν, μια και η ομάδα της Τρίπολης έκανε ντεμπούτο στα σαλόνια της Superleague τη σεζόν 2007-2008.

ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης αναμετρώνται το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο της Τούμπας, σ’ ένα αμφίρροπο όπως αναμένεται ματς. Οι δύο ομάδες δεν έχουν πλούσιο παρελθόν, μια και η ομάδα της Τρίπολης έκανε ντεμπούτο στα σαλόνια της Superleague τη σεζόν 2007-2008. Παρ’ όλα αυτά σχεδόν πάντα ήταν δύσκολος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ.

Η χρονιά του Αστέρα!

Η ομάδα της Τρίπολης στην πρώτη της χρονιά στη superleague εξελίχθηκε σε σύγχρονο «φονέα των γιγάντων», κερδίζοντας στο σπίτι του Ολυμπιακό, Παναθηναικό, ΑΕΚ αλλά και ΠΑΟΚ. Ήταν 2 του Δεκέμβρη του 2007, όταν ο Αστέρας φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ για την 10η αγωνιστική. Μόλις στο 15ο λεπτό ο Λούσιο Φιλομένο άνοιξε το σκορ, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 65′ ο Ντανιέλ Τσέζαρεκ. Οι δύο σκόρερ της αναμέτρησης μεταγράφηκαν τα επόμενα χρόνια στους αιώνιους αντιπάλους της Θεσσαλονίκης. Ο Φιλομένο το 2009 φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ο Τσέζαρεκ το 2010 αυτή του Άρη. Ήταν απόλυτα επ[ιτυχημένη η σεζόν κόντρα στον ΠΑΟΚ που ο Αστέρας επικράτησε και στην Τούμπα με 1-0. Το γκολ είχε πετύχει ο «εύθραυστος» μπαλαδόρος Μάουρο Μιλάνο στο 90′, δέκα λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς. Το ιδιαίτερο είναι πως και ο Μιλάνο πήρε μεταγραφή για ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον Ηρακλή, το 2009.

Με πρωταγωνιστή τον Αναστασάκο…

Τη δεύτερη χρονιά του στη μεγάλη κατηγορία ο Αστέρας είχε χάσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και όλοι τον περίμεναν σαν μια αξιόμαχη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο δεν κατάφερε ούτε τη σεζόν 2008-2009 να επικρατήσει αν και προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 16ο λεπτό με τον Αναστασάκο. Και πάλι ο Τσέζαρεκ σκόραρε εναντίον του ΠΑΟΚ και χάρισε το βαθμό στην ομάδα του στο 62ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ επιτέλους κατάφερε να ξορκίσει την ομάδα του Αστέρα επικρατώντας για την 28η αγωνιστική στην Τρίπολη με 2-0. Ο Αναστασάκος και πάλι άνοιξε το σκορ στο ίδιο λεπτό, το 16ο και αυτή τη φορά έπιασε τόπο. Ο Σέρτζιο Κονσεισάο έκανε δύο τα τέρματα του ΠΑΟΚ στο 80ο λεπτό.    

Ένα απ’ τα τρία του «Κούτσια»

Το ματς για το 2009-2010 στην Τούμπα έφερε τη σφραγίδα του Βασίλη Κουτσιανικούλη, ο οποίος πέτυχε ένα απ’ τα τρία γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη του δικέφαλου του Βορρά επί του Αστέρα, μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες. Πάντως στο ματς του πρώτου γύρου οι Αρκάδες είχαν βάλει και πάλι δύσκολα στους Θεσσαλονικείς με τον εκτελεστή του ΠΑΟΚ Τσέζαρεκ να σκοράρει και πάλι, ισοφαρίζοντας στο 62′ το σκορ, μετά το τέρμα που είχε πετύχει στο 48 ο Φωτάκης.

Σάλπι, ο μοναδικός!

Μοναδικός σκόρερ των περσινών αναμετρήσεψων των δύο ομάδων ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδγης ο οποίος σκόραρε στην Τούμπα γιοα το τελικό 1-0 επί του Αστέρα του Βαγγέλη Βλάχου. Το ματς της Τρίπολης έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Στο φετινό ματς του πρώτου γύρου ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τη νίκη με γκολ του Εμανουέλ Περόνε στο 44ο λεπτό. Σ’ εκείνο το ματς ο Αστέρας ελίχε στον πάγκο τον «στρατιώτη» της ομάδας Στάικο Βεργέτη, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα για ένα ματς πριν την έλευση του Σάκη Τσιώλη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.