Εκπληκτική ανατροπή της Κέρκυρας (vid)

Μπορεί ο Λεβαδειακός να προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Κέρκυρα με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα κατάφερε να πετύχει τρία γκολ και να πάρει τους βαθμούς της νίκης (3-2), που τη διατηρούν ζωντανή στο κυνήγι της σωτηρίας.

Μπορεί  ο Λεβαδειακός να προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Κέρκυρα με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα κατάφερε να πετύχει τρία γκολ και να πάρει τους βαθμούς της νίκης, που τη διατηρούν ζωντανή στο κυνήγι της σωτηρίας.

Ο Χάβι Γκράθια ρίσκαρε και δικαιώθηκε, καθώς οι δύο από τις τρεις αλλαγές του βρήκαν δίχτυα.Ο Ιωάννου ισοφάρισε σε 2-2 και ο Μαζνόφ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έγραψε το τελικό 3-2 στο 85′. Ο Καραλής είχε μειώσει σε 2-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει αέρα δύο τερμάτων με τους Σουμπίνιο, Κόρμπο.

Πλέον η Κέρκυρα έφτασε τους 21 βαθμούς στο πρωτάθλημα, όσους έχει και ο Παναιτωλικός, ενώ κάτω από τις δύο ομάδες βρίσκονται ο ΠΑΣ (18 βαθμούς) και η Δόξα Δράμας (15 βαθμούς), οι οποίες έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα. Ο Λεβαδειακός παρέμεινε στη 10η θέση με 25 βαθμούς.

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Γιώργος Παράσχος για την ομάδα του. Ο Σουμπίνιο στο τρίτο λεπτό μπήκε στην περιοχή από αριστερά, ο Βέντσελ τον ανέτρεψε και ο Παππάς έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Βραζιλιάνος που ανέλαβε να εκτελέσει και την εσχάτη των ποινών, νίκησε τον Γκαλίνοβιτς και έβαλε τους φιλοξενούμενους οδηγούς στο σκορ από το ξεκίνημα.

Η Κέρκυρα μετά το γκολ προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της και δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Κυριακίδη, ωστόσο ο γκολκίπερ των Βοιωτών, όποτε χρειάστηκε αντέδρασε θετικά και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Το σύνολο του Παράσχου είχε δώσει χώρο στην αντίπαλο του, με σκοπό να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις. Ο στόχος επιτεύχθηκε εν μέρει, καθώς οι φιλοξενούμενοι απείλησαν κυρίως με τον Πόποβιτς, αλλά η μπάλα δεν αναπαύθηκε για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς.

Στον Χάβι Γκράθια δεν άρεσε η εικόνα της ομάδας του, γι αυτό και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους προχώρησε σε δύο αλλαγές, μετατρέποντας το 4-2-3-1 σε 4-4-2. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ωστόσο η Κέρκυρα έγινε και πιο  ευάλωτη στα μετόπισθεν. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Λεβαδειακός και στο 56′ έφτασε στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος. Ο Πόποβιτς που αποτελούσε πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα σε όλο το πρώτο μέρος, έβγαλε την κάθετη μπαλιά και ο Κόρμπος με πλασέ πανηγύρισε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι γκολ.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και πέντε λεπτά αργότερα μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι διεκδίκησης της νίκης. Ο Καραλής επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Μεντί, πήρε ύψος και κατέληξε στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Κυριακίδη. Ο ίδιος παίκτης στο 64′ παραλίγο να διπλασιάσει τόσο τα προσωπικά του τέρματα., όσο και της ομάδας του, δικαιώνοντας την επιλογή του προπονητή του να τον περάσει στα αριστερά. Ο Καραλής έκανε την ατομική ενέργεια, επιχείρησε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Οι Φαίακες είχαν βρει ρυθμό και πίεζαν την εστία του Κυριακίδη, ο οποίος στο 67′ πραγματοποίησε δύσκολη απόκρουση στο δυνατό σουτ του Γραμμόζη. Η υπεροχή της Κέρκυρας συνεχίστηκε και στο 69′ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Ιωάννου που από την στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι (52′) ταλαιπώρησε αρκετές φορές την άμυνα του Λεβαδειακού, δέχθηκε την πάσα του Μαρτίν και με σουτ από τα δεξιά της περιοχής έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Παράσχος πέρασε στο παιχνίδι παίκτες με περισσότερο αμυντικές αρετές, θέλοντας να σταματήσει τον καταιγιστικό ρυθμό της Κέρκυρας και το πέτυχε. Αντίθετα ο Γκράθια στα τελευταία λεπτά έριξε στη μάχη και τον Μαζνόφ, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κατάφερε να την προωθήσει και στα δίχτυα και να πετύχει την ολική ανατροπή του σκορ στο 85′.

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 8η
Αγώνας: Κέρκυρα-Λεβαδειακός
Γήπεδο: ΕΑΚ
Διαιτητής: Παππάς
Βοηθοί: Γκάγκας, Ελευθερίου

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καραλής (83` Μαζνόφ), Αγρίτης (55` Καλαντζής), Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ (53` Ιωάννου), Κοντοδήμος, Οσμάν, Γκουστάβο, Μαρτίν.

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τόμας, Βασιλείου (66` Μελισσάς), Ζησόπουλος, Φαβάλι, Κουτσόπουλος (86` Παπαδόπουλος), Μεντί, Κόρμπος, Πόποβιτς (80` Κοιλιάρας), Σουμπίνιο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.