Ευρωπαϊκή ανατροπή! (video)

Ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Τσουκαλά, αλλά απάντησε με δύο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο και με 2-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης έχει στα χέρια του την πέμπτη θέση!

Ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Τσουκαλά, αλλά απάντησε με δύο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο και με 2-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης έχει στα χέρια του την πέμπτη θέση!

Μετά από μία ανιαρή πρώτη ώρα αγώνα, το γκολ του Τσουκαλά έβαλε…φωτιά στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και η ομάδα του Σάββα Παντελίδη με αντεπίθεση διαρκείας πήρε το πολύτιμο τρίποντο με Κώτσιρα και Καλτσά.

Πλέον, οι Αρκάδες χρειάζονται το ίδιο αποτέλεσμα με την Ξάνθη την τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσουν την πέμπτη θέση καθώς υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο Αστέρας στο φινάλε παίζει εκτός με τον Παναιτωλικό, ενώ οι ακρίτες στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Αθανασιάδης, δεξί μπακ ο Κώτσιρας, αριστερό μπακ ο Γιαννούλης, σέντερ μπακ οι Τρανταφυλλόπουλος και Πασαλίδης. Αμυντικά χαφ οι Ιγκλέσιας και Μουνάφο. Στα άκρα οι Τσιλιανίδης και Καλτσάς. Ο Τόνσο πίσω από τον Μανιά.

Ο Απόλλων ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Χουάντερσον, δεξί μπακ ο Στάθης, αριστερόο Κοντοές, σέντερ μπακ οι Ζησόπουλος και Μπαρτολίνι. Αμυντικά χαφ οι Παπάζογλου και Χουάρες. Στα άκρα οι Κονέ και Σιατραβάνης, ο Τσουκαλάς πίσω από τον Αλμπάνη.

Υπεροχή χωρίς ουσία

Χωρίς μεγάλες συγκινήσεις κύλησε το πρώτο μέρος στην Αρκαδία, με τον Αστέρα να έχει πλήρη υπεροχή και τον Απόλλωνα σε θέση άμυνας.

Όι αξιοσημείωτες φάσεις ήταν μόλις τρεις στο 45λεπτο, οι δύο για τους γηπεδούχους, ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχασε στο ημίωρο τον Αλμπάνη με μυικό τραυματισμό, με αποτέλεσμα να απειλήσει ελάχιστα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με υπεροχή και προσπάθησαν να πλαγιοκοπήσουν από δεξιά κυρίως με Καλτσά και Κώτσιρα. Ο δεύτερος είχε και την πρώτη σημαντική φάση, με μία σέντρα – σουτ από πλάγια δεξιά εκτός περιοχής που έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Χουάντερσον.

Οι φιλοξενούμενοι με πολυπρόσωπη άμυνα και προσπάθεια για αντεπιθέσεις κρατούσαν σχετικά εύκολα το «μηδέν» πίσω και είναι χαρακτηριστικό ότι έπρεπε να φτάσουμε στο 42ο λεπτό για να απειλήσουν ξανά οι γηπεδούχοι, με μία κεφαλιά του Ιγκλέσιας σε σέντρα του Μανιά από αριστερά που πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο – χωρίς Αλμπάνη πλέον – Απόλλων «ξεμύτισε» για πρώτη φορά με αξιώσεις, ωστόσο ο Ελμπάζ αστόχησε σε κεφαλιά μετά από σέντρα του Κονέ από δεξιά.

Έγιναν όλα στο β’!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Σάββα Παντελίδη να κάνει τη πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Κυριακόπουλο αντί του Τσιλιανίδη σε μία προσπάθεια να αλλάξει τα πράγματα μεσοεπιθετικά.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν και πάλι πιεστικά, όμως η κεφαλιά του Ιγκλέσιας στο 46ο λεπτό δεν δυσκόλεψε καθόλου τον Χουάντερσον.

Ωστόσο ο Απόλλωνας κρατούσε σχετικά άνετα το μηδέν και μετά το 60′ βγήκε με περισσότερες αξιώσεις μπροστά, προειδοποιώντας πριν τελικά σκοράρει.

Στο 61′ συγκεκριμένα, ο Ελμπάζ με μακρινό σουτ ανάγκασε σε επέμβαση τον Αθανασιάδη, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κονέ σούταρε στο όριο της περιοχής και η μπάλα μετά από κόντρα έφυγε ελάχιστα εκτός.

Στο 64′ όμως, ο Τσουκαλάς πήρε την μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε ένα υπέροχο δεξί σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Αθανασιάδη και πληγώνοντας την πρώην ομάδα του.

Ο Παντελίδης έριξε άμεσα τον Δουβίκα στον ματς αντί του Τόνσο και ο νεοεισελθών παραλίγο να σκοράρει στο 67′ όταν γύρισε από πολύ πλάγια δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Μπαρτολίνι και ο Χουάντερσον έσωσε σε κόρνερ.

Στην συνέχεια μπήκε και ο Μαντίντα για τους γηπεδούχους που εξακολούθησαν να πιέζουν και στο 77′ ο Κώτσιρας είχε σουτ έξω από την περιοχή που βρήκε στο εξωτερικό μέρος του δεξιού κάθετου δοκαριού και πέρασε εκτός.

Ο Απόλλων απάντησε με ανάλογο τρόπο στην αντεπίθεση, με τον Ελμπάζ να βρίσκει χώρο από δεξιά και με πανέμορφο αριστερό φαλτσαριστό σουτ στην περιοχή να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η πίεση στα καρέ του Χουάντερσον ήταν πλέον ασφυκτική και οι Αρκάδες τελικά κατάφεραν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή.

Στο 82′ αρχικά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας, ο Κώτσιρας βρέθηκε έξω από την περιοχή και έκανε το δεξί συρτό σουτ, η μπάλα πέρασε ανάμεσα από πολλά πόδια και κατέληξε στα δίχτυα του Χουάντερσον.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μανιάς βγαίνοντας εκτός περιοχής τροφοδότησε τον Δουβίκα, αυτός έβγαλε με ωραία κάθετη μπαλιά μόνο του τον Καλτσά, που δεν αστόχησε με το αριστερό για το τελικό 2-1!

  

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 2-1
Σούπερ Λιγκ 2017-18, 29η Αγωνιστική, «Θ. Κολοκοτρώνης»
Γκολ
: 82′ Κώτσιρας, 84′ Καλτσάς – 64′ Τσουκαλάς
Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)
Βοηθοί: Καρατζίκας, Απτόσογλου (Αθηνών)
Κίτρινες: Γιαννούλης, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Καλτσάς – Χουάντερσον
Κόκκινες: –
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Παντελίδης, 4-2-3-1):
Αθανασιάδης – Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος,  Γιαννούλης (71′ Μαντίντα) – Μουνάφο, Ιγκλέσιας – Τσιλιανίδης (46′ Κυριακόπουλος), Καλτσάς, Τόνσο (65′ Δουβίκας) – Μανιάς.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. (Παράσχος, 4-2-3-1): Χουάντερσον – Στάθης, Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι, Κοντοές – Παπάζογλου, Χουάρες (89′ Μενδρινός) – Κονέ, Σιατραβάνης (74’Ντεβέσα), Τσουκαλάς – Αλμπάνης (30’Ελμπάζ). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.