Αποχαιρέτησε με συνέντευξη Τύπου ο Σπανός

Την αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Δημήτρης Σπανός, που μετά την επιτυχημένη χρονιά του Άρη και την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, αποχαιρετά τους «κίτρινους».

Την αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Δημήτρης Σπανός, που μετά την επιτυχημένη χρονιά του Άρη και την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, αποχαιρετά τους «κίτρινους».

Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας προπονητής είπε:
 
«Είναι λίγο δύσκολη στιγμή, γιατί όταν έρχεσαι σε μία ομάδα είσαι λίγο αγχωμένος, όταν φεύγεις, έχεις την ίδια αίσθηση. Η επικοινωνία μου με την διοίκηση ήταν άριστη και καθημερινά είχαμε συνεργασία και έτσι πρέπει να γίνεται ανάμεσα στην διοίκηση και τον προπονητή. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι ήταν ότι, ερχόμενος εδώ, είχα ένα ρόστερ έτοιμο κατά τα 2/3. Στην πορεία ήρθε ο Πλατέλλας που ήταν ακρογωνιαίος λίθος σε αυτό που κάναμε.
 
Ένα δεύτερο κομμάτι, είναι οι 7 πρώτες αγωνιστικές. Σε αυτή την κατηγορία, η αρχή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Σωτήρη Βίνο, τον θεωρώ τον καλύτερο γυμναστή στην Ελλάδα. Ήταν το δεύτερο μυστικό της επιτυχίας μας η καλή κατάσταση της ομάδας. Η ισοπαλία με τον ΟΦΗ εδώ μέσα ήταν κομβική, γιατί αν κερδίζαμε σ΄ εκείνο το ματς, θα ξεφεύγαμε με οκτώ βαθμούς και θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
 
Για την πορεία της ομάδας, άκουσα ότι η ομάδα δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο και τα σχετικά. Όταν η άνοδος είναι μονόδρομος, επικεντρώθηκα εκεί, στο ωφέλιμο ποδόσφαιρο δηλαδή. Αν βάλετε κάτω τους αριθμούς, αν εξαιρέσετε το παιχνίδι με τον Εργοτέλη εδώ και το ματς με τον Απόλλωνα που μας πήραν την κατοχή, στα υπόλοιπα είχαμε κυριαρχία. Ξέραμε ότι μας έλειψε το εύκολο γκολ, αλλά δεν μπορώ να αναιρέσω την προσπάθεια της διοίκησης που τον Γενάρη, αλλά και το καλοκαίρι, ενίσχυσε την ομάδα. Το ρόστερ της ομάδας, ήταν μεταξύ Super League και Football League. Αυτό οφείλεται στον Παύλο Μυροφορίδη και τον Θόδωρο Καρυπίδη, που τους έφεραν και τους πλήρωσαν. Όποιος και να έλειπε, δεν υπήρχε πρόβλημα.
 
Όσο αφορά τον χρόνο συμμετοχής των παικτών, η ομάδα μας λέγεται Αρης. Δεν σημαίνει ότι αν κάποιος δεν έχει χρόνο συμμετοχής, δεν είναι και καλός ποδοσφαιριστής. Υπήρχαν ομάδες που έπαιζαν μέτρια, ήταν ψηλά στην βαθμολογία, αλλά πανηγύριζαν που έπαιζαν στο Χαριλάου. Αυτή είναι η διαφορά με τις άλλες ομάδες, που ήταν χαώδης. Όταν ο Αρης έχει συνηθίσει με τον Κούπερ, τον Κόκε και τον Ρονάλντο, είναι λογικό να μην παίζει ποτέ καλά. Ήταν διαφορετικές οι καταστάσεις. Φέτος, εμείς πήραμε 85 βαθμούς και πέρυσι ο πρωταθλητής είχε 83. Είμαστε δίκαια εκεί που είμαστε. Για να βγεις κατηγορία, πρέπει να βγάλεις ένα πρωτάθλημα, σχεδόν αήττητο. Δεν είμαστε Μπαρτσελόνα, ούτε Παρί, αλλά αν δείτε την κατηγορία, πρέπει να είσαι σχεδόν αήττητος. Είμαστε απόλυτα δίκαια στην κορυφή.
 
Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο. Είχαμε τις κόντρες μας, κάποιες φορές και έξω από τα όρια, αλλά αυτές οι κόντρες ήταν πάντα για το καλό της ομάδας. Αυτός ο χρόνος, με βοήθησε για να συντηρήσω την οικογένειά μου. Ευχαριστώ πολύ τον Παύλο Μυροφορίδη, εύχομαι το επόμενο βήμα του να είναι πολύ παραπάνω. Ευχαριστώ ακόμα, τον Αντώνη Λυκούρη, τον Στάθη Φριλίγγο, μακάρι να συνεχίσουν κάπου καλύτερα, ή κάπου το ίδιο καλά με τον Αρη. Τον γιατρό μας τον κ. Πανταζή, τους φροντιστές, την ασφάλεια, τα παιδιά στα γραφεία, τους υπεύθυνους Τύπου. Θέλω να ευχαριστήσω εσάς (σ.σ. τους δημοσιογράφους). Ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές μέσα από την καρδιά μου.
 
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο! Όταν μία ομάδα έχει 15.000 κόσμο στην Football League, τι στόχο να βάλεις; Δεν μπορείς να βάλεις στόχο, δεν έχει “ταβάνι” αυτή η ομάδα! Θέλω ο επόμενος που θα έρθει, να βρει τα πράγματα έτοιμα. Σίγουρα πρέπει να γίνουν πράγματα.
 
Αυτά ήθελα να πω, ο Αρης είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, κάποιοι λένε ότι είναι μέσα στις πέντε καλύτερες, εγώ λέω ότι είναι πρώτη και καλύτερη», τονισε ο κ. Σπανός και απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ως εξης:
 
Πότε έμαθε ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα: «Είμαι ένας προπονητής που όταν πάω σε μία ομάδα στο μυαλό μου έχω ότι αν το συμβόλαιό μου είναι ενός έτους, μπορεί να κάτσω πέντε χρόνια, αλλά μπορεί μετά από ένα παιχνίδι να χτυπήσει το τηλέφωνό μου και να με διώξουν. Αυτό το κατάλαβα 1,5 μήνα πριν. Είχα επίγνωση της κατάστασης, ήξερα τα πάντα. Ήμουν σίγουρος όμως για τον εαυτό μου, τους συνεργάτες μου, για όλους. Δεν ένιωσα άσχημα, απλά έβαλα το μυαλό μου σε μια γυάλα, για να πετύχουμε την άνοδο. Ήθελα να πάω το πλοίο στο λιμάνι με ασφάλεια. Ήξερα εδώ και 1,5 μήνα τι γινόταν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να παρεκκλίνω από τον στόχο μου».
 
Αν θεωρεί άδικο το γεγονός ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα:
«Ο στόχος μου όλη την χρονιά ήταν ένας. Να αναγκάσω τον οργανισμό Αρη να με ανανεώσουν. Πώς θα το πετύχαινα; Κάνοντας μία πορεία αήττητη. Ίσως να φαίνεται άδικο το ότι δεν ανανέωσα, το ότι ήθελα να μείνω στην ομάδα το ξέρουν όλοι, το έχω πει σε όλους. Υπάρχουν προπονητές που ξέρουν τη δουλειά, για μένα πιστεύω ότι ήταν δίκαιο να συνεχίσω στην ομάδα, αλλά η διοίκηση είναι αυτή που αποφασίζει. Ίσως βλέπει κάτι παραπάνω. Από τη στιγμή, όμως, που η συμφωνία μας προέβλεπε διάρκεια ενός χρόνου, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα».
 
Αν θα συνεχίσει σε ομάδα της Βόρειας Ελλάδας: «Δεν έχω καμία συγκεκριμένη πρόταση. Μπορώ να μιλήσω με οποιαδήποτε ομάδα, η οποία θα είναι σοβαρή και θα καλύπτει την δική μου φιλοσοφία. Σε μερικά πράγματα στον Αρη, όλοι μας κάναμε ένα βήμα πίσω σε πολλές περιπτώσεις, για το καλό της ομάδας. Και εγώ και ο Παύλος και ο πρόεδρος. Πάντως, δεν υπάρχει κάτι αυτή την στιγμή», συμπλήρωσε ο απερχόμενος τεχνικός του Αρη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.