Πρεμιέρα με VAR στη Superleague!

Ξεκινούν την Παρασκευή από την Τούμπα οι τεχνολογικές δοκιμές σε όλα τα γήπεδα με σκοπό να ενταχθεί το VAR στη Super League από την πρώτη αγωνιστική! Το novasports.gr έχει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Ξεκινούν την Παρασκευή από την Τούμπα οι τεχνολογικές δοκιμές σε όλα τα γήπεδα με σκοπό να ενταχθεί το VAR στη Super League από την πρώτη αγωνιστική! Το novasports.gr έχει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Όλα δείχνουν πως το VAR μπαίνει στη ζωή μας από την πρώτη κιόλας αγωνιστική. Στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί το τελευταίο διάστημα γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες ώστε να κερδίσουν τη μάχη με τον χρόνο και να μπει το Video Assistant Referee από την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος. 

Άλλωστε, στο στρατηγικό πλάνο του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου, ήταν, από την αρχή, η εισοδος του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για το λόγο αυτό, όρισε τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, Αλέκο Χολεβα, project manager του VAR. Επιπλέον, όρισε τον Μιχάλη Κουκουλάκη ως εκπαιδευτή των διαιτητών. Φαίνεται, λοιπόν, ότι το εγχείρημα θα έρθει εις πέρας, και μάλιστα με αθόρυβο τρόπο και μεθοδικότητα. 

Για να γίνει αυτό είναι απαιτητή η έγκριση από τη FIFA και την IFAB. Ως εκ τούτου από την Παρασκευή ξεκινούν τεχνολογικές δοκιμές σε όλα τα γήπεδα (πλην ΟΑΚΑ που είναι ήδη εγκεκριμένο από τον τελικό του κυπέλλου) με VAR Vans, τα οποία θα τρέξουν τη διαδικασία τις δύο πρώτες αγωνιστικές, πριν ενεργοποιηθεί το κεντρικό κτίριο του VAR στο Μαρούσι.

Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα θα πρέπει η κάθε ΠΑΕ να προγραμματίσει μια φιλική αναμέτρηση ακόμα και με ποδοσφαιριστές των ακαδημιών της ώστε να γίνει το τεχνολογικό τεστ που θα δώσει την έγκριση στο κάθε γήπεδο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του  novasports.gr τα τεστ θα λάβουν χώρα στις εξής ημερομηνίες:

9 Αυγούστου: Τούμπα
10 Αυγούστου: Βικελίδης
11 Αυγούστου: Ξάνθη
12 Αυγούστου: Λάρισα
16 Αυγούστου: Λαμία
17 Αυγούστου: Βόλος
18 Αυγούστου: Αγρίνιο
19 Αυγούστου: Τρίπολη
20 Αυγούστου: Περιστέρι, Ηράκλειο
21 Αυγούστου: Νέα Σμύρνη
23 Αυγούστου: Καραϊσκάκη

Με το πέρας των τεστ σε όλα τα γήπεδα, η FIFA θα στείλει την έγκρισή της, κάτι που σημαίνει ότι από την πρώτη αγωνιστική οι διαιτητές θα έχουν τη βοήθεια του VAR, με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια στις αποφάσεις τους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.