Νίκη εμπειρίας και… Ευρώπης (vid)

Η διαφορά εμπειρίας και ποιότητας της Ξάνθης σε σχέση με την Δόξα Δράμας οδήγησαν την Skoda σε μια σημαντική νίκη με 2-0, στο Καυτανζόγλειο.

Η διαφορά εμπειρίας και ποιότητας της Ξάνθης σε σχέση με την Δόξα Δράμας οδήγησαν την Skoda σε μια σημαντική νίκη με 2-0, στο Καυτανζόγλειο.  Με αυτούς τους τρεις βαθμούς η ακριτική ομάδα έφτασε τους 17 βαθμούς και ανέβηκε στην 5η θέση, έστω και προσωρινά, που οδηγεί στην Ευρώπη. Το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα δίκαιο καθώς οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη είχαν από το πρώτο λεπτό την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του ματς. Αντίθετα οι «Μαυραετοί» προβλημάτισαν με τις χτυπητές αδυναμίες που έχουν στον επιθετικό τομέα και τις οποίες θα πρέπει να διορθώσουν άμεσα, αλλιώς το γκολ θα μοιάζει με όνειρο.


Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, αναφορικά με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Το σύστημα που επέλεξε ο τεχνικός της Δόξας ήταν το 4-3-3, με τον Σέρεμετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Βέρτζο, Μπριλλάκη, Τριποτσέρη και Κανακούδη στην άμυνα, Λίμα, Σοϊλέδη και Αμπουμπακάρι στη μεσαία γραμμή και μπροστά την τριάδα των Κάπελ, Βάντερσον και Αραβίδη που άλλαζαν διαρκώς θέση, για να. αποσυντονίσουν την άμυνα της Skoda.


Σ ό,τι αφορά την Ξάνθη, εκεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με το. συνηθισμένο σύστημα της φετινής περιόδου, το 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Βιβιανί, ενώ την αμυντική γραμμή αποτελούσαν οι  Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης και Εντιμάρ. Σε ρόλο ανασταλτικών μέσων οι  Ντάνι, Βασιλακάκης και μπροστά τους η τριάδα των μεσοεπιθετικών, αποτελούμενη από τους Βλαχοδήμο, Μάνταλο και Πόι. Τέλος, μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μαρκόφσκι.


Η Skoda είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, σε αντίθεση με την Δόξα που έδειχνε πως δεν είχε ρυθμό. Κάτι που αξιοποίησε στο πρώτο 25λεπτο η Ξάνθη, διάστημα στο οποίο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αυτή δεν πέρασε. απαρατήρητη. Στο 21′ άνοιξε το σκορ με τέρμα του Μάνταλου που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την παράλληλη σέντρα του Μαρκόφσκι (0-1). Πάντως, το γκολ αυτό δεν. ωφέλησε και τόσο τους «φιλοξενούμενους» (σ.σ.: η Δόξα δίνει τα εντός έδρας ματς της στο Καυτανζόγλειο, καθώς το δικό της γήπεδο στη Δράμα δεν πληροί τις προϋποθέσεις του πρωταθλήματος).


Αντίθετα, χαλάρωσαν μετά το προβάδισμα που πήραν και αυτό παραλίγο να το. πληρώσουν ακριβά! Οι «Μαυραετοί» είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 26′ με τον Βέρτζο,  αλλά ο Βιβιανί ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Η πίεση της Δόξας όλο και αυξάνονταν, αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που απειλούσε για γκολ. Μάλιστα, στο 36′ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Κανακούδη, μετά τη σέντρα του Βλαχοδήμου, όμως ο Στυλιαράς έδειξε να συνεχιστεί το ματς.


Το σκηνικό στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε. Κι αυτό διότι η Skoda κατάφερε να αξιοποιήσει την επόμενη καλή στιγμή που δημιούργησε και έκανε το 0-2 (58′). Σκόρερ ο Πόι με ατομική ενέργεια, με τον Σέρεμετ να κάνει τραγικό λάθος, μιας και η μπάλα πέρασε κάτω από το χέρι του. Την ίδια ώρα, η Δόξα δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο και να απειλήσει την εστία του Βιβιανί. Η πρόθεση υπήρχε, αλλά αυτά που έλειπαν ήταν η ουσία και το αποτέλεσμα.


Κι αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Διότι έλεγξε απόλυτα τον αγώνα και όποτε ήθελε, έβγαινε στην επίθεση κι απειλούσε. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργεί εκείνη τις κλασικές φάσεις για το γκολ και στο 85′ θα μπορούσε να πετύχει ένα ακόμα γκολ με τον Μαρκόφσκι, αλλά η κεφαλιά του πέρασε. βασανιστικά δίπλα από το δοκάρι του Σέρεμετ.


.




Η εξέλιξη της αναμέτρησης:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 12η
Αγώνας: Δόξα Δράμας-Ξάνθη
Διαιτητής: Στυλιάρας
Βοηθοί: Κωστάρας, Κουρομπυλιά


Οι συνθέσεις:


Δόξα Δράμας (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Βάντερσον (60′ Αγγελούδης), Λεάντρο, Αραβίδης, Κανακούδης, Λίμα, Μπριλλάκης (66′ Γκαμπόρ), Αμπουμπακάρι, Σοϊλέδης (70′ Πιτσόκος).


Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι, Βασιλακάκης, Μάνταλος (53′ Νταρμπιόν), Πόι (81′ Φλίσκας), Μαρκόβσκι, Βλαχοδήμος (59′ Μαρσελίνιο).

Δείτε τι δήλωσαν πριν την έναρξη της αναμέτρηση οι Κατσικογιάννης της Δόξας Δράμας και Σταθάκης της Ξάνθης.







Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.