Πρόμπιερζ: «Μετά την ήττα, δεν κλαίω»

Στην εκπομπή των οργανμωμένων οπαδών του Αρη, φιλοξενήθηκε ο προπονητής των κιτρίνων, ΜίχαλΠρόμπιερζ

Στην εκπομπή των οργανμωμένων οπαδών του Αρη, φιλοξενήθηκε ο προπονητής των κιτρίνων, ΜίχαλΠρόμπιερζ. Ο τελευταίος, μόλις μερικές ώρες από την κυριακάτικη ήττα στη Ν. Σμύρνη από τον Πανιώνιο, τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα. Αρχικά αναφέρθηκε στο 2-1 από τον Πανιώνιο, λέγοντας: “είμαι ένας άνθρωπος που ακόμα και μετά την ήττα, δεν κλαίω. Δουλεύω. Και πιστέψτε με και μετά τη νίκη με τον ΟΦΗ δεν ήμουν ικανοποιημένος, γιατί κάναμε λάθη, δεν είχαμε το παιχνίδι υπό τον έλεγχο μας. Δεν έχω τρελαθεί μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ, γιατί κάναμε ένα βήμα πίσω χθες. Αυτό που μας βάζει ένα βήμα μπροστά είναι το ότι σκοράραμε και τις δύο φορές που ήμασταν πίσω στο σκορ, προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε. Άλλο ένα θετικό στοιχείο είναι ότι πολλοί νεαροί παίκτες θα ενσωματωθούν, όπως ο Γιαννιώτας ή ο Κατίδης, που τα πήγε πολύ καλά μέχρι που τραυματίστηκε και είναι κρίμα γιατί παίζαμε με 10 παίκτες. Αυτό που μου άρεσε πολύ στον Κατίδη και το βλέπουν και οι φίλαθλοι, πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια θα είναι μεγάλο όνομα, παρότι τραυματίστηκε, πάλεψε και δεν ήθελε να βγει. Ξαναμπήκε και πάλεψε και κέρδισε πολλούς πόντους σε μένα! Το θέμα δεν είναι αν θα πέσεις κάτω, αλλά πόσο γρήγορα θα σηκωθείς!”.

Στη συνέχεια μίλησε για το αγωνιστικό πρόγραμμα του Αρη: “το πρώτο που είδα ήταν το πρόγραμμα. Είχαμε Ολυμπιακό, δύο εκτός έδρας, και μετά τον Παναθηναϊκό. Ηταν το πιο εύκολο για μένα να περιμένω λίγο, αλλά πήρα το ρίσκο. Μετά από αυτά τα τέσσερα παιχνίδια θα έχω μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα της ομάδας. Στο ένα παιχνίδι ήμουν κατευθείαν από το αεροπλάνο. Για μένα, είναι σαν ήττα αυτό το παιχνίδι (με τον Ολυμπιακό), αλλά δεν είχαμε και πολλά χρονικά περιθώρια. Αν είχα μια μέρα παραπάνω ίσως θα μπορούσα να βοηθήσω ακόμα περισσότερο. Από τα τελευταία δύο παιχνίδια, το ένα το κερδίσαμε, το άλλο το χάσαμε. Είμαι απογοητευμένος από αυτή τη κατάσταση, αλλά έχω καλύτερη εικόνα για την ομάδα, γνωρίζω τι συμβαίνει μέσα στην ομάδα καλύτερα. Γνωρίζω περισσότερα πράγματα για τον σχηματισμό της ομάδας, που θα αγωνίζεται από το πρώτο ως το 90ο λεπτό. Δεν γίνεται να αλλάξεις πολλά από τη μια μέρα στην άλλη. Ο Μουρίνιο πήγε στη Ρεάλ και έχασε σχεδόν όλους τους τίτλους παρότι πήρε πολλούς και ακριβούς και καλούς παίκτες”.

Και συνέχισε: «έχω μια κατανόηση για τους φιλάθλους, που μπορεί να σκέφτονται ότι ήρθε ένας προπονητής, νέος από την Πολωνία και αυτό συνέβη και στην προηγούμενη ομάδα μου. Η Γιαγκελόνια για 90 χρόνια δεν είχε να επιδείξει τίποτα. Έπαιζαν πάντα για την παραμονή και μόλις πήγα εκεί τους είπα ότι εγώ θέλω να φύγω ως πρωταθλητής Πολωνίας. Όλοι πίστεψαν ότι είμαι τρελός! Μετά παίξαμε δύο φορές στην Ευρώπη και παρότι η ομάδα ήταν τιμωρημένη με -10 βαθμούς, κερδίσαμε το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ. Ελπίζω από την πλευρά των φιλάθλων να μου δώσουν χρόνο, όπως έγινε και εκεί… Ξέρω ότι ο τελευταίος τίτλος είναι το 1970 και ελπίζω να είμαι εγώ αυτός που θα φέρει τίτλο στην ομάδα. Είναι πολύ πιο δύσκολα για μένα τα πράγματα, θα έχουμε σκαμπανεβάσματα. Δεν είναι και του χαρακτήρα μου να μιλάω για τις προηγούμενες καταστάσεις. Με την ομάδα που έχω βρει εδώ, με αυτή θέλω να έχω επιτυχίες”.

Για την απόφασή του να χωρίσει την ομάδα σε δύο γκρουπ εξήγησε πως “από την αρχή προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την ψυχολογία της ομάδας. Γι’ αυτόν τον λόγο σχηματίστηκαν τα δύο γκρουπ στην ομάδα. Δεν είμαστε ομάδα ράγκμπι να παίζουμε με δύο ομάδες των 15 παικτών. Οι κανονισμοί λέει ότι παίζουν 11 παίκτες, άρα οι 26 θα ήταν ανικανοποίητοι από το ρόστερ των 37 παικτών. Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές. Φυσιολογικό είναι κάποιοι να είχαν παράπονο, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά. Όσον αφορά τους παίκτες που επέστρεψαν στην Κ-20, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος, αλλά εγώ βλέπω τις προπονήσεις και η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει για μένα, ακόμα και για το πως προετοιμάζεται για την προπόνηση ένας παίκτης. Θα πρέπει να το εξηγήσω αυτό. Το θέμα είναι ότι όταν κάνεις κάτι και γνωρίζεις γιατί το κάνεις, δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω σε ερωτήσεις. Είναι φυσιολογικό όταν 10 παίκτες να μην είναι στην ομάδα, να εκφέρει άποψη δεξιά και αριστερά… Παρακολούθησα τα προηγούμενα έξι παιχνίδια, δεν είδα νίκη της ομάδας και έπρεπε να πάρω δύσκολες αποφάσεις. Κάθε παίκτης που είναι στο δεύτερο γκρουπ ή στην Κ-20 πήγε για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Σαν προπονητές προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα, ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι, ώστε να είμαστε ένα όλοι μαζί. Όταν ένας παίκτης δίνει τα πάντα για την ομάδα, τότε είναι μαζί μου. Όταν δεν δίνει τα πάντα τότε χωρίζουν οι δρόμοι μας. Θα κάνω ότι μπορώ για να επιστρέψει ο Άρης στις επιτυχίες. Όταν έφυγα από τη Γιαγκελόνια είχαμε 11 διεθνείς. Θέλω και εδώ να βελτιώνονται οι παίκτες κάθε βδομάδα”.

Για τη συνεργασία του με τη διοίκηση, τόνισε:  “δεν έχω κανένα πρόβλημα, είμαστε όλοι μια ομάδα, επιζητούμε όλοι την επιτυχία. Θέλουμε να χτίσουμε μια καλή ομάδα. Είναι φυσιολογικό ακόμα και τον Μπενίτεθ να φέρεις, να χρειαστεί χρόνο για να δείξει κάποια πράγματα. Πρώτο μου μέλημα είναι να ανασυγκροτήσω την ομάδα, να χτίσω μια νέα ομάδα, να μάχεται ο ένας για τον άλλον και μετά να παίρνει αποτελέσματα. Εχω κατανόηση για τα λάθη που κάνει ένας παίκτης μέσα στο γήπεδο, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει”, ενώ για την επαφή που έχει με τους διοικούντες τόνισε πως “είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Έχω δει ότι είναι άτομα που έχουν όλοι την καλή πρόθεση να πάνε την ομάδα μπροστά. Είναι σημαντικό να νιώθω ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Βήμα – βήμα θα έχουμε ακόμα καλύτερη συνεργασία”.

Ρωτήθηκε να κάνει ένα προγνωστικό για την θέση του Άρη βάσει της εικόνας που έχει μέχρι τώρα, αλλά δεν απάντησε επακριβώς, υποστηρίζοντας πως “αυτό που προέχει είναι να χτίσουμε μια καλή ομάδα πρώτα. Όταν θα βελτιωθούμε σε κάθε τομέα, τακτική και φυσική κατάσταση, τότε θα φτάσουμε εκεί που πρέπει. Στον Άρη αρμόζει να είναι πάντα ψηλά. Μέχρι τέλη Δεκεμβρίου έχουμε πολλά παιχνίδια, μέσα στον Ιανουάριο θα ξέρουμε που βαδίζουμε. Θα έχουμε δουλέψει δύο μήνες με την ομάδα. Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να παίζουμε με 12 παίκτες, αυτόν χρειαζόμαστε και αυτό που έχω να προτείνω είναι να πάρει ο καθένας τον φίλο του και να έρθει στο γήπεδο. Πρέπει να ανατρέψουμε την κατάσταση και το πρώτο βήμα είναι να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, παλεύοντας μέχρι τελικής πτώσης. Την Κυριακή πρέπει να είμαστε όλοι ένα” και κατέληξε λέγοντας πως “αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι η δουλειά. Επιδίωξή μου είναι να μη μιλάω πολύ. Πρέπει να μιλάμε μέσα στο γήπεδο”, κατέληξε.

Θλάση ο Κατίδης
Μια θλάση ελαφριάς μορφής, αποκόμισε ο Γιώργος Κατίδης από την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη. Αυτό έδειξε η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Διαπιστώθηκε επίσης ένα αιμάτωμα πάνω από το σημείο της θλάσης. Το ακριβές χρονικό διάστημα της αποχής του από τις υποχρεώσεις της ομάδας θα εκτιμηθεί μετά από κάποιες επιπλέον εξετάσεις που θα του γίνουν την Τρίτη.  Σε ότι αφορά τον Κώστα Καζναφέρη, παρά τα δύο ράμματα στο πόδι, θα δηλώσει κανονικά παρών με τον Παναθηναϊκό. Στους  ποδοσφαιριστές χορηγήθηκε ρεπό από τον Πρόμπιερζ, προκειμένου να ηρεμήσουν και να σκεφτούν τα λάθη τους, επανερχόμενοι στη δουλειά από την Τρίτη με διπλή προπόνηση.      


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.