Μακέντα: “Να βάλω πολλά γκολ” (video)

Ο Φεντερίκο Μακέντα μίλησε στον Αποστόλη Λάμπο και το novasports.gr για τον Παναθηναϊκό, το ποσοστό ετοιμότητάς του αλλά και τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ήταν λίγη ώρ αφού είχε τελειώσει το φιλικό με τον Ατρόμητο στο οποίο αγωνίστηκε για περίπου μισή ώρα. Καλά καλά δεν είχε γνωρίσει τους συμπαίκτες του αλλά ο Γιώργος Δώνης ήθελε να τον εντάξει στο κλίμα της ομάδας ώστε να αρχίζει να προσαρμόζεται όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Φεντερίκο Μακέντα σε μια χρονιά που ψάχνει την αγωνιστική του “ανάταση” ως ομάδα. Την ίδια ώρα ο 27χρονος ιταλός επιθετικός ψάχνει μέσω του “τριφυλλιού” την δική του ποδοσφαιρκή “ανάσταση”. Παρά την κούραση που τον διακατείχε σταμάτησε για μερικά λεπτά στην κάμερα του novasports.gr και τον Αποστόλη Λάμπο για να μιλήσει για το νέο βήμα στην καριέρα του. 

Η συνέντευξη του Μακέντα:

Πως έζησες την πρώτη έστω και ανεπίσημη συμμετοχή με τη φανέλα του Παναθηναϊκού;

“Πάντα είναι δύσκολο το πρώτο παιχνίδι. Είμαι μόλις τρεις μέρες στην Ελλάδα οπότε ήταν σημαντικό να πάρω λεπτά στα πόδια μου ώστε να να σιγουρέψω πως θα έρθω στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για τα επόμενα παιχνίδια. Είναι σημαντικό να αποκτήσω ρυθμό και διάρκεια στο παιχνίδι μου. 

Το πιο σημαντικό όμως να συγκεντρωθώ στο πρωτάθλημα. Ήταν ένα καλό ματς με έναν δύσκολο αντίπαλο όπως είναι ο Ατρόμητος, αλλά από τη Δευτέρα θα είμαστε έτοιμοι για μια σπουδαία εβδομάδα ώστε να πάμε στο παιχνίδι του πρωταθλήματος στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.”

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα, τον Παναθηναϊκό;

“Είναι εκπληκτικά, πολύ όμορφα. Όλοι στον σύλλογο μου συμπεριφέρονται άψογα από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Ελλάδα και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο.”

Γνωρίζει πως οι φίλοι της ομάδας και η διοίκηση περιμένουν πολλά από σένα; 

“Ναι σίγουρα. Από τη δική μου οπτική, θα δίνω το 100% για τον σύλλογο κάθε μέρα και ελπίζω να πετύχω πολλά γκολ για εκείνους.”

Πότε πιστεύεις ότι θα είσαι έτοιμος 100% για να δώσεις τα πάντα για τον Παναθηναϊκό;

“Δεν ξέρω, θα δούμε. Είμαι σε καλή κατάσταση. Σίγουρα χρειάζομαι περισσότερο χρόνο, αλλά αυτό δεν αργεί!”

Αν έχεις κάτι να θυμάσαι από τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τί είναι αυτό;

“Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος. Για μένα ήταν τέλειος, μπορούσες να τον ρωτήσεις ό,τι θέλεις και ήταν πάντα δίπλα σου για να σε κάνει ευτυχισμένο. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.