Ερέρα: "Νίκη που δίνει αυτοπεποίθηση" (video)

Ο προπονητής του Άρη σχολίασε τη σημασία που έχει για την ομάδα του μια ενδεχόμενη επιτυχία κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλό της στη Θεσσαλονίκη, τον ΠΑΟΚ (21/10)
Δημοσίευση: 19/10/2018 - 15:56
Ως ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του επιβάλλεται να νικήσει για πολλούς λόγους, αντιμετωπίζει ο Πάκο Ερέρα το ερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (21/10) στο "Κλ. Βικελίδης". Ο Ισπανός προπονητής του Άρη, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε σήμερα (19/10) στην κάμερα του επίσημου καναλιού της ομάδας, κατανοεί πλήρως τη σημασία αυτού του αγώνα για τους "κίτρινους".

Αρχικά, ο Ερέρα δήλωσε, κάνοντας και μια σύγκριση με το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία, καθώς ρωτήθηκε σχετικά: "Οι πληροφορίες που έχω και οι εικόνες που έχω δει μου λένε ότι εδώ θα είναι ένα πιο θερμό παιχνίδι. Στην Ισπανία, το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ το ζούνε σε όλη την χώρα. Εδώ τα πράγματα είναι πιο συγκεκριμένα, συγκεντρωμένα στην Θεσσαλονίκη. Το ζούνε όλοι πολύ έντονα. Αυτό που θέλουμε, είναι να παίξουμε καλά. Να το διασκεδάσουμε και να είναι μία γιορτή για όλους".

Συνεχίζοντας είπε: "Είναι πολύ σημαντικό να έχεις κερδίσει όλα τα παιχνίδια μέσα στην έδρα σου. Σου δίνει τρομερή αυτοπεποίθηση. Επίσης είναι σημαντική και η παρουσία του κόσμου μας. Αυτοί οι αγώνες, όμως, είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους και δεν υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για την κάθε ομάδα. Είναι αγώνες σημαντικοί και κρίσιμοι και πρέπει να τα καταφέρουμε".

Και πρόσθεσε: "Δεν είναι ένα απλό παιχνίδι τριών βαθμών, είναι ένας αγώνας έξι βαθμών. Είναι πολύ σημαντική αναμέτρηση. Ο κόσμος μας περιμένει να το κερδίσουμε. Θέλουμε να το κερδίσουμε. Μία νίκη μέσα στην έδρα μας θα μας δώσει και την αυτοπεποίθηση που ζητάμε για την συνέχεια του πρωταθλήματος".

Για το στοιχείο που θα κρίνει τον αγώνα είπε: "Το πιο σημαντικό είναι να τρέξουμε πολύ, να τρέξουμε περισσότερο από τον αντίπαλο. Δεν αρκεί μόνο να τρέξουμε, αλλά πρέπει να τρέξουμε για κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Να έχουμε την κατοχή της μπάλα και να κυνηγήσουμε το γκολ".