Τρία στα τρία ο Αστέρας του Παράσχου (video)

Με γκολ της χρυσής αλλαγής του Παράσχου, Μαρκ Φερνάντεθ, στο τελευταίο λεπτό, ο Αστέρας έκανε νέα νίκη με τον έμπειρο τεχνικό στο τιμόνι. Ο Παπαδόπουλος κράτησε τους Αρκάδες στο πρώτο ημίχρονο που κυριάρχησε ο ΠΑΣ.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι σε νέο φεγγάρι και με τον Γιώργο Παράσχο έχει ήδη τρεις νίκες σε τρία ματς, ενώ μετρούσε μόλις μία με τον Παντελίδη στο τιμόνι. Αυτή τη φορά “θύμα” της ομάδας του πολύπειρου τεχνικού ο ΠΑΣ Γιάννινα με γκολ του Φερνάντεθ στ ο 90′. Πολλά οφείλονται στο τερματοφύλακα Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος κράτησε το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο που κυριάρχησαν οι Ηπειρώτες. 

Το 3-4-3 δεν φαίνεται να βοήθησε τον Αστέρα που δυσκολευτηκε στο πρώτο ημίχρονο και βγήκε στο δεύτερο με 4-2-3-1 και με άλλον αέρα για να αρχίσει με την πάροδο του χρόνου να γίνεται απειλητικός ώσπου ήρθε το γκολ στο τέλος. Εξαιρετικοί οι Παπαδόπουλος, Φερνάντεθ και Κώτσιρας για τους γηπεδούχους, πάλεψαν για τους Γιαννιώτες οι Αθανασιάδης και Κρίζμαν στο πρώτο ημίχρονο, κορυφαίος τους ο Τζημόπουλος.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Γιώργος Παράσχος απόντος του Τριανταφυλλόπουλου επέλεξε να ξεκινήσει την ομάδα του για πρώτη φορά φέτος με σύστημα 3-4-3, κάτι που επί της ουσίας δεν του βγήκε, αν κρίνει κανείς από την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Παπαδόπουλος στο τέρμα, Βλάχος, Πασαλίδης, Μαρτίνεζ στην άμυνα, Κώτσιρας, Βαλιέντε, Μουνάφο, Κυριακόπουλος στο κέντρο και Καλτσάς, Μανιάς, Τόνσο στην επίθεση ήταν οι εκλεκτοί.

Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε να ξεκινήσει με δύο επιθετικούς απαντώντας στην τριάδα της άμυνας του Παράσχου και κατάφερε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους Αρκάδες και κάποιες κλασικές ευκαιρίες. Στο αρχικό σχήμα ο έμπειρος τεχνικός είχε τους Βελλίδη, Μιχαήλ, Τζημόπουλο, Αποστολόπουλο, Μπουκουβάλα, Νικολιά, Σιόντη, Ξύδα, Γιάκο, Αθανασιάδη, Κρίζμαν. Αυτό το 4-4-2 με Σιόντη 6άρι, Ξύδα, Νικολιά 8άρια και Γιάκο δεκάρι ήταν το αποτέλεσμα να ελέγξει ο ΠΑΣ πλήρως το κέντρο.

Πρώτο ημίχρονο μόνο ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο

Με βάση το πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες, ο Αστέρας πάσχιζε να δημιουργήσει κυρίως από δεξιά με σέντρες Κώτσιρα και Καλτσά που εξουδετέρωναν εύκολα οι Τζημόπουλος (κυρίως) και Μιχαήλ. Κάποια μακρινά σουτ από Κώτσιρα, Κυριακόπουλο άφησαν θεατή τον Βελλίδη. 

Ότι έγινε στο πρώτο ημίχρονο, έγινε στην αντίπερα όχθη με τον ΠΑΣ Γιάννινα να μετρά τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Πρώτα στο 8ο λεπτό ο Κρίζμαν νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Παπαδόπουλο. Εν συνεχεία έξι λεπτά αργότερα, ο Ξύδας στην κίνηση έκανε το πλασέ για να δει τη μπάλα να χτυπά στον Αθανασιάδη και να καταλήγει άουτ. 

Στο 17’από μπαλιά του Ξύδα στην περιοχή, ο Κρίζμαν έκανε εκπληκτικό κοντρόλ, έφερε τη μπάλα μπροστά του και από πλάγια θέση σούταρε διαγώνια με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.Τέλος στο 41′ σε γρήγορη μετάβαση ο Κρίζμαν είδε την κίνηση του Αθανασιάδη, τον έβγαλε τετ α τετ, για να βγει νικητής για δεύτερη φορά ο Παπαδόπουλος. 

Καλύτερος ο Αστέρας στο δεύτερο

Οι οδηγίες του Παράσχου στην ανάπαυλα αλλά και η αλλαγή συστήματος νωρίς με τον Φερνάντεθ αντί του Κυριακόπουλου και διάταξη 4-2-3-1 έκαναν τον Αστέρα πιο απειλητικό, ενώ ο ΠΑΣ φάνηκε να κουράζεται. Έτσι στο 49′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Αρκάδες με το Μανιά να σουτάρει άουτ μόνος από καλή θέση.

Στο 65′ ο Κώτσιρας πήρε πάσα από Φερνάντεθ σε γρήγορη μετάβαση πάτησε περιοχή αλλά απέναντι από τον Βελλίδη πλάσαρε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Φερνάντεθ πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Καλτσά για να δει τη μπάλα να περνά μόλις άουτ.

Το επόμενο εικοσάλεπτο κινήθηκε στην ισορροπία, με τον ΠΑΣ να απειλεί για πρώτη φορά με τον Κρίζμαν στο 76′ να μπαίνει από αριστερά να φέρνει τη μπάλα στο δεξί αλλά με τον Παπαδόπουλο να του λέει όχι για τρίτη φορά σε κόρνερ. Στο 85′ το σουτ του Παμλίδη δεν ανησύζησε τον Παπαδόπουλο.

Στο 86′ ακυρώθηκε γκολ του Δουβίκα ο οποίος έσπρωξε τον Μπουκουβάλα σύμφωνα με τον Κομίνη.

Η λύτρωση στο 90′

Με το ματς να οδεύει στην ισοπαλία, ο Αστέρας και πάλι από δεξιά από φάση που ξεκίνησε από πλάγιο, ο Κώτσιρας έδωσε στον Καλτσά, σέντρα με μία στο δεύτερο δοκάρι εκεί που κινήθηκε ο Φερνάντεθ για να σουτάρει στην κίνηση κάνοντας το 1-0. Δικαίωση για τον Γιώργο Παράσχο.

Ο ΠΑΣ δε μπόρεσε να αλλάξει κάτι στη συνέχεια και ως το τέλος του αγώνα, με αποτέλεσμα ο Αστέρας να κάνει το τρία στα τρία με τον Γιώργο Παράσχο στο τιμόνι και να φτάνει τους 15 βαθμούς στο πρωτάθλημα αφήνοντας στους 11 τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αστέρας Τρίπολης (Γ. Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Πασαλίδης, Μαρτίνεζ, Κώτσιρας, Βαλιέντε, Μουνάφο, Κυριακόπουλος, Καλτσάς, Μανιάς, Τόνσο

ΠΑΣ Γιάννινα: (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Σιόντης, Κρίζμαν, Ξύδας, Γιάκος, Αθανασιάδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.