«Σκληρή» επιστολή του Ολυμπιακού στον Αυγενάκη

Επιστολή, με την οποία ενημερώνει την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί κατά την ίδια στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο την τελευταία τριετία έστειλε στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη, στην οποία διαμαρτύρεται για την κατάσταση στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Η επιχειρηματολογία που αναπτύσσουν οι «Ερυθρόλευκοι» είναι η εξής:

  • Το πρωτάθλημα έχει οδηγηθεί στη σήψη και στην απαξίωση με ευθύνη της Ε.Π.Ο
  • Κυριαρχεί διαφθορά, ειδικά στο χώρο της διαιτησίας.
  • Η οικονομική  κατάσταση στης Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι τραγική, έχει αδυναμία να καλύψει ακόμη και βασικές της ανάγκες.
  • Η οικονομική δυσπραγία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας την έχει οδηγήσει ικέτιδα για τη σύναψη δανειακής σύμβασης ενώπιον των Διεθνών Ποδοσφαιρικών Αρχών, χωρίς όμως σε τίποτε να εμποδίζει την τρομακτική αύξηση του μισθολογικού και του λειτουργικού της κόστους όλα αυτά τα χρόνια, 
  • Έχει εγκαθιδρυθεί ένα σύστημα στη διαιτησία που επιχειρεί να χειραγωγήσει αγώνες και αποτελέσματα, κινείται με δύο μέτρα και δυο σταθμά απέναντι σε σοβαρότατες περιπτώσεις παράβασης των Κανόνων του Παιχνιδιού και συντηρεί με κάθε τρόπο μια λογική διαχωρισμού των ομάδων που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα  «σε παιδιά και αποπαίδια».
  • Σκοπός του συστήματος είναι να διαμορφώνει τη βαθμολογία του πρωταθλήματος με στόχο ποιες θα είναι οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα play off για την ανάδειξη του πρωταθλητή.
  • Έχει απαξιωθεί το Video Assistant Referee (V.A.R.) κι έχει μετατραπεί από μια διεθνώς αποδεκτή τεχνολογική κατάκτηση για να αποφεύγονται κρίσιμα λάθη διαιτητών σε ένα ακόμη εργαλείο για τη χειραγώγηση των αγώνων και των αποτελεσμάτων.
  • Υπάρχει βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων εναντίον αξιωματούχων της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. 
  • Ζητείται η παρέμβαση της Κυβέρνησης, ειδάλλως τονίζεται πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.