Δέκα πράγματα να θυμάστε από την 7η αγωνιστική (vid)

Το τακουνάκι του Τόρες, η ιστορία του Χατζηγιοβάνη, η επιστροφή Βιεϊρίνια, ο Σουντανί, ο Μάνταλος, ο Σφιντέρσκι, ο Ναμπί, το εκρηκτικό δεκάλεπτο του ΠΑΟΚ, οι Μόρας-Μιχαήλ και το φάουλ του Φερνάντεθ όσα πρέπει να θυμάστε από την 7η στροφή του πρωταθλήματος.

Όσο προχωράει το πρωτάθλημα τόσο μας γεμίζει με υπέροχες στιγμές. Έτσι και η 7η αγωνιστική ειχε σπουδαίες για να θυμόμαστε. Γκολ με τακουνάκια, επιστροφές μετά από πολύμηνους τραυματισμούς ή μετά από επανένταξη στην ομάδα, ωραία γκολ για ανάύση και εμφανίσεις παικτών που αξίζουν ιδιαίτερης μνείας. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.
 

10. Το φάουλ του  Φερνάντεθ

Από ένα ματς που δε θα θυμόμασε απολύτως τίποτα όπως αυτό του Πανιωνίου με τον Αστέρα Τρίπολης υπήρξε μια έκλαμψη που έβαλε λίγο αλάτι σε ένα άγευστο φαγητό. Φυσικά μιλάμε για το γκολ-φάουλ του Μαρκ Φερνάντεθ ο οποίος συνεχιζει να παιρνει στις πλάτες του τον Αστέρα Τρίπολης έχοντας φτάσει ήδη τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα κι ενώ πέρσι όλη τη χρονιά είχε πετύχει πέντε. Το φάουλ  που πέτυχε ήταν εξαιρετικό και αποτέλεσμα της συγκέντρωσής που είχε.
 

9. Οι Μόρας-Μιχαήλ

Είναι και οι δύο μαζί 71 χρονών. Ο Μόρας έχει πατήσει τα 38 και ο Μιχαήλ τα 33. Ωστόσο συνεχίζουν να αποδεικνύουν γιατί σε ένα μαραθώνιο όπως η ελλθηνική Superleague είναι υπεραπαραίτητη για να πετύχει μια ομάδα τους στόχους της. Αγωνίζονται στο κέντρο της άμυνας δίνοντας σιγουριά σε όλη την ομάδα, αλλά στο ματς με τον Παναιτωλικό το πήγαν κι ένα βήμα παραπέρα. Ήταν οι σκόρερ της ΑΕΛ χαρίζοντας έναν βαθμό στην ομάδα που έμοιαζε χαμένος. Με κεφαλιά-ψαράκι ο Μιχαήλ άνοιξε το σκορ και με κεφαλιά λίγο πριν το τέλος ο αειθαλής Μόρας μπήκε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στο Top 10 της αγωνιστικής ενώ έγινε και ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της “βασίλισσας” αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Νταμπίζα.

8. Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ

Ανεξαρτήτως αντιπάλου το να αρχίζει ένα παιχνίδι και στο 11ο λεπτό ο  φωτεινός πίνακας να γράφει σκορ 3-0 είναι  αξιοσημείτο και εντυπωσιακό. Ο ΠΑΟΚ μπήκε φοουριόζος στο ματς με τη Λαμία και τελείωσε την υπόθεση νίκη μόλις ο λεπτοδείκτης συμπλήρωνε έντεκα στροφές. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Μίσιτς με μακρινό σουτ νίκησε τον Βελλίδη, στο 6ο ο Λημνιός με κεφαλιά έκανε το 2-0 και στο 11ο ο Σφιντέρσκι με τακουνάκι έκανε το 3-0. Το κορυφαίο ξεκίνημα ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα και πιο γρήγορο 3-0 στην ιστορία του ΠΑΟΚ δε θα μπορούσε να μείνει εκτός δεκάδας. 

7. Το γκολ του Ναμπί

Ο ΟΦΗ μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλό και θεαματικό ποδόσφαιρο και από αυτή τη φιλοσοφία δεν παρέκκλινε ούτε στο ματς στο Καραϊσκάκη. Το γκολ του Ναμπί αποτελεί βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στο οικοδόμημα του Σίμου, το οποίο κατά γενική ομολογία παίζει φέτος το καλύτερο ποδόσφαιρο. Ο εκπληκτικός Σεμέντο πήρε τη μπάλα στο κέντρο άνοιξε δεξιά στον Μαρινάκη ο οποίος έκανε παράλληλη με τη γραμμή της περιοχής πάσα με τον Ναμπί να εκτελεί χωρίς σκέψη με υπέροχο πλασέ σε πρώτο χρόνο στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνιά του ανήμποου να αντιδράσει Ζοζέ Σα και σκοράροντας για δεύτερη σερί χρονιά στο Φαληρικό γήπεδο αναδεικνύοντας και τη νοοτροπία της ομάδας του στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Άλλο ένα αριστούργημα του ΟΦΗ.

6. Το γκολ του Σφιντέρσκι

Τον Στοχ τον θυμάστε; Αφού προσαρμόστηκε ξανά στον ΠΑΟΚ φώναξε και πάλι παρών. Μια τρομερή ενέργειά του από τα αριστερά και παράλληλη σέντρα αποτέλεσαν βούτυρο στο ψωμί του κύριου “έχω χίλιους κι έναν τρόπο να στέλνω τη μπάλα στα δίχτυα” Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός με τακουνάκι σα να βάζει ποτήρι νερό πέτυχε το έκτο του γκολ στο πρωταθλημα αποτελώντας τον πιο αξιόπιστο φορ μέχρι στιγμής στην κατηγορία. Σε άλλα νέα εχει σκοράρειι και στις πέντε του φορές ως βασικός με τη φανέλα ΠΑΟΚ και ήδη στην Πολωνία ετοιμάζονται να τον “βαφτίσουν” διεθνή. Πανέμορφο γκολ.

5. Ο Μάνταλος

Όταν ο Μάνταλος είναι ουσιαστικός και απελευθερωμένος από την αριστερή πτέρυγα τότε βοηθά τα μέγιστα την ΑΕΚ. Ο αρχηγός με δύο γκολ και μία ασίστ οδήγησε εκ του ασφαλούς την Ένωση σε μια δύσκολη νίκη με ανατροπή απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο που επαιζε με παίκτη λιγότερο. Το γεγονός αυτό έκανε επιτακτική την ύπαρξη ενός ήρεμου και καθαρού μυαλού ώστε να διασπαστεί χωρίς πανικό η καλά οργανωμένη άμυνα των δέκα αντιπάλων και ο Μάνταλος έδωσε αυτό που χρειαζόταν η ομάδα του Κωστένογλου για να πάει με ηρεμία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

4. Ο Σουντανί

Ο Αλγερινός εξτρέμ έδειξε πως και η θέση του φορ είναι στα βασικά του προσόντα στο ματς με τον ΟΦΗ. Γκολ με κεφαλιά πάνω από τον αντίπαλο στόπερ, και γκολ περιοχής με κατέβασμα με το στήθος και εκτέλεση με το αριστερό έχοντας πλάτη στο τέρμα. Έφτασε έτσι τα τέσσερα γκολ σε πέντε ματς και φωνάζει στον Μαρτίνς πως θα ήθελε να παίζει και Champions League. Όπως επιπέδου Champions League ήταν η τρίπλα που έκανε στον Τσιλιανίδη πάνω στη γραμμή του πλαγίου άουτ, περιμένοντάς τον και περνώντας τη μπάλα με ένα απλό τσιμπιμιτάκι κάτω από τα πόδια του αντιπάλου του. Αυτή η ενέργεια ήταν αυτή που τον  έφερε στην τέταρτη θέση του Top 10 αυτής της αγωνιστικής.

3. Η επιστροφή Βιεϊρίνια

Είχε πει ότι θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει νωρίτερα και τα καταφερε. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ και MVP των πρωταθλητών την περσινή περίοδο έχασε μόλις έξι παιχνίδια από την προσπάθειά του Δικέφαλου του Βορρά να διατηρήσει τα κεκτημένα. Δε θα μπορούσε να λείψει περισσότερο ο αρχηγός της ομάδας και πλέον έβαλε για τα καλά πίσω τον τραυματισμό του και είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του προσφέροντας μια έξτρα λύση στον Φερέιρα. Η στιγμή της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο είναι από τις κορυφαίες του πρωταθλήματος.

2. Το σημειολογικό γκολ του Χατζηγιοβάνη

Μέχρι πριν μια εβδομάδα ήταν ουσιαστικά εκτός ομάδας. Τη Δευτέρα μπήκε στις προπονήσεις, μεσοβδόμαδα συμφώνησε να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους πράσινους και την Κυριακή ο 22χρονος μεσοεπιθετικός υπέγραψε το ματς του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ ερχόμενος από θέση αριστερού εξτρέμ σε θέση φορ τελειώνοντας σωστά την υπάροχη ασίστ του κολητού του Γιάννη Μπουζούκη. Η ιστορία πίσω από αυτό το γκολ φέρνει τον Χατζηγιοβάνη στο νούμερο δύο καθώς είναι μια ακόμα όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία με αίσιο τέλος για την οποία μίλησε και ο ίδιος μετά το παιχνίδι.
 

1. Το γκολ του Τόρες

Είναι ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής της στήλης. Κάθε εβδομάδα από την πρώτη του συμμετοχή με τον Βόλο την τέταρτη αγωνιστική μπαίνει στο Top 10 και το κάνει εμφατικά. Θα θυμάστε ασφαλώς το α λα Μέσι γκολ με τον Ατρόμητο κι άλλα δύο με μακρινά σουτ που έχει πετύχει. Ε πλέον είπε να μας παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και σπάνιο. Από σέντρα του Μουνίθ από τα δεξιά και με κίνηση στο ύψος του πέναλτι, πήδηξε στον αέρα κάνοντας ένα ασύλληπτο τακουνάκι με το αριστερό πόδι (αφού είδαμε τρία replay για να το αντιληφθούμε) κάνοντας πιρουέτα έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία πετυχαίνοντας ένα από τα γκολ της χρονιάς μαζί με το ψαλίδι του Βέλλιου και το δικό του σόλο. Κρίμα αυτά τα γκολ να μη δίνουν και βαθμούς στην ομάδα του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.