Οι τρεις “καβαλάρηδες” της ΑΕΚ (infographics)

Δείτε με εντυπωσιακά γραφήματα τους τροπούς με τους οποίους απείλησε η ΑΕΚ τον Βόλο, αλλά και τους χώρους δράσης των Λιβάια, Μάνταλου και Ολιβέιρα.

Δείτε με εντυπωσιακά γραφήματα τους τροπούς με τους οποίους απείλησε η ΑΕΚ τον Βόλο, αλλά και τους χώρους δράσης των Λιβάια, Μάνταλου και Ολιβέιρα. 

Οι τελικές της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Βόλο έφτασαν τις 20, εκ των οποίων οι τρεις κατέληξαν στα δίχτυα (κόκκινο βελάκι), οι έντεκα είχαν πορεία προς την εστία των φιλοξενούμενων (λευκό βελάκι), ενώ πέντε έφυγαν εκτός εστίας (μαύρο βελάκι). 

Οι περισσότερες επιθέσεις στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της Ένωσης εκδηλώθηκαν από την αριστερή πλευρά, εκεί όπου έδρασαν κυρίως οι Πέτρος Μάνταλος και Μάρκο Λιβάια. Από τα αριστέρα η ομάδα του Κωστένογλου εξέφρασε το 47% των επιθέσεών της, το 31% εκδηλώθηκε από την δεξιά πτέρυγα, ενώ μόλις το 22% ήρθε από τον άξονα. 

ΜΑΡΚΟ ΛΙΒΑΙΑ

Στο παρακάτω Heat Map μπορείτε να δείτε τον χώρο δράσης του Μάρκο Λιβάια. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι κινήσεις του Κροάτη επιθετικού ήταν στην αριστερή πτέρυγα και ελαφρώς στον άξονα. 

Ο Μάρκο Λιβάια ήταν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Βόλο, καθώς είχε πέντε τελικές προσπάθειες και είναι χαρακτηριστικό ότι και οι πέντε βρήκαν εστία. Μάλιστα, η μία από αυτές κατέληξε στα δίχτυα του Γκαραβέλη. Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε τα σημεία από τα οποία απείλησε ο Κροάτης επιθετικός. Φυσικά, δεν συμπεριλαμβάνεται στις προσπάθειές του το ακυρωθέν λόγω off side τέρμα του. 

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Ένας από τους παίκτες που είχαν σημαντικό μερίδιο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ΑΕΚ ήταν ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος έφτασε τις 58 επαφές με τη μπάλα. Δεν είχε τις περισσότερες (Λιβάια 71), όμως βρέθηκε σχεδόν σε όλο το γήπεδο προκειμένου να υποδεχθεί τη μπάλα και να ξεκινήσει κάποια επιθέση. 

Ο αρχηγός της ΑΕΚ και MVP της αναμέτρησης είχε 50% ευστοχία στον Κυριακάτικο αγώνα. Με τέσσερις τελικές προσπάθειες βρήκε δίχτυα δύο φορές, η μία από το σημείο του πέναλτι. Οι άλλες δύο ήταν ένα σουτ εντός εστίας και ένα εκτός. 

ΝΕΛΣΟΝ ΟΛΙΒΕΙΡΑ
Τελευταίο γράφημα της ανάλυσης του επιθετικού παιχνιδιού της ΑΕΚ οι κινήσεις του Νέλσον Ολιβέιρα. To Heat Map του Πορτογάλου επιθετικού αποδεικνύει όσα είπε στην κάμερα των καναλιών Novasports, ότι δεν είναι παίκτης περιοχής, αλλά κινείται και μακριά από αυτήν για να κάνει παιχνίδι με τους συμπαίκτες του. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι κέρδισε το πέναλτι στη φάση που έγινε το 2-1, ενώ με ωραία υποδοχή και ασίστ στον Μάνταλο δημιούργησε το 3-1. Με έντονο κίτρινο χρώμα μπορείτε να δείτε τα σημεία στα οποία ο Ολιβέιρα ήρθε πιο πολύ σε επαφή με τη μπάλα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.