ΠΑΟΚ τριών αστέρων και με Βιεϊρίνια παρόντα!

Με το πλέον εκρηκτικό του ξεκίνημα των τελευταίων ετών και με τον Βιεϊρίνια να επιστρέφει υγιής, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-0 της Λαμίας, διεύρυνε το αήττητό του ενώ για πρώτη φορά κράτησε το μηδέν πίσω.

Με το πλέον εκρηκτικό του ξεκίνημα των τελευταίων ετών και με τον Βιεϊρίνια να επιστρέφει υγιής από τον τραυματισμό του, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-0 της Λαμίας 3-0 (2’ Μίσιτς, 6’ Λημνιός, 11’ Σφιντέρσκι), διεύρυνε το αήτητό του ενώ για πρώτη φορά κράτησε το μηδέν πίσω.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ενδεκάδα με δύο νέα πρόσωπα για τον Αμπέλ Φερέιρα καθώς στο 4-4-2 του, θέση για πρώτη φορά πήραν οι Ίνγκασον, Στοχ. Ένα σχήμα γρήγορο, ευέλικτο με στόχο να πιέσει ψηλά, να κλέψει μπάλες και να “χτυπήσει” γοργά στα τελειώματα των φάσεων.

Ο Σωτήρης Αντώνιου γνώριζε και περίμενε την πίεση των γηπεδούχων και γι’ αυτό προχώρησε στην επιλογή ενός συνόλου με στόχο να παρουσιαστεί συμπαγές, με συνοχή στον άξονα και στην αλληλοκάλυψη. Στόχος ήταν η αποτελεσματική ανασταλτική λειτουργία κι οι ακριβείς αντεπιθέσεις με οργανωτή τον Δημούτσο.

Τελείωσε το ματς από το 11λεπτο

Ο ένας μήνας μακριά από την Τούμπα ήταν μάλλον πολύς για όλους. Η “δίψα” όλων ήταν εμφανέστατη εξ αρχής κι ο Μίσιτς φρόντισε να δώσει το σύνθημα από 2ο κιόλας λεπτό, όταν με δυνατό σουτ “άνοιξε” το σκορ κι έβαλε “φωτιά” στην κατάμεστη Τούμπα. Εξέλιξη που συνέστησε διεγερτικό για τους συμπαίκτες του Κροάτη και ψυχρολουσία για τους αντιπάλους τους. Η καλύτερη δυνατή αρχή για τους γηπεδούχους που όμως είχε κι ακόμη καλύτερη συνέχεια καθώς τέσσερα λεπτά μετά ο Λημνιός διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Και πριν καλά – καλά καταλαγιάσουν οι πανηγυρισμοί, πέντε λεπτά μετά ο Στοχ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά κι ο Σφιντέρσκι με αριστουργηματικό τρόπο έκανε το 3-0, υπογράφοντας το πλέον αποδοτικό – πρώτο – εντεκάλεπτο των τελευταίων ετών της ομάδας του. Όπως ήταν λογικό, η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτέλεσε τα θεμέλια όλων όσων ακολούθησαν αφού η αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων αναρριχήθηκε στα ύψη, την ίδια στιγμή που οι ποδοσφαιριστές του κ. Αντωνίου έμοιαζαν ως χαμένοι στον αγωνιστικό χώρο έχοντας την έγνοια πλέον ν’ αντιδράσουν μεν αλλά ταυτόχρονα να μην επιτρέψουν στο σκορ να ξεφύγει.

Καταλυτικό ρόλο στη συγκεκριμένη εξέλιξη διαδραμάτισε η πρεμιέρα του Στοχ στο αρχικό σχήμα. Κινητικότατος, βρέθηκε σε πολλούς χώρους και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη και στη δημιουργική λειτουργία της ομάδας του αποδεικνύοντας εμπράκτως πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί. Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωνε την αγωνιστική του πρόοδο διευρύνοντας τα καλά διαστήματα των προηγούμενων αγώνων παρότι ο ρυθμός στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους έπεσε όπως ήταν λογικό.

Κινητήριος μοχλός του “Δικεφάλου” κι εκ των κορυφαίων αν όχι ο κορυφαίος ήταν ο Γιόζιπ Μίσιτς, με πληθώρα κοψιμάτων και καθολική συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι.

Ίδια εικόνα, έλειψε μόνον το γκολ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο διαφοροποιήσεις από πλευράς Λαμίας καθώς αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού ο Βελλίδης δίνοντας τη θέση του στον Κατσίκα, ενώ ο Μπουλούλης αντικατέστησε τον Μπεχαράνο και δέκα λεπτά μετά οι αλλαγές “έκλεισαν” πρόωρα καθώς πρόβλημα τραυματισμού αντιμετώπισε κι ο Αντέτζο με συνέπεια ν’ αντικατασταθεί από τον Τζανετόπουλο. Με 4-3-3 η ομάδα του κ. Αντώνιου προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, όμως οι γηπεδούχοι δεν ήταν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν οτιδήποτε, όπως μαρτυρά και το ποσοστό κατοχής που έφτασε μέχρι και το 62%-38%.

Αρκετοί συνδυασμοί, σουτ εκτός περιοχής, ποδόσφαιρο που άρεσε στον κόσμο και το χειροκρότησε, όλοι περίμεναν τη στιγμή που ο Βιεϊρίνια θα περνούσε στο ματς.
Στο 64’ ο Εσίτι αντικατέστησε τον Εσίτι κι ένα λεπτό μετά σε φάση διαρκείας στα καρέ της Λαμίας ο Ίνγκασον έχασε μοναδική ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο ντεμπούτο του σε αρχικό σχήμα πρωταθλήματος. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο 71’ όταν έπειτα από όμορφους συνδυασμούς ο Μπίσεσβαρ “χάλασε” τη φάση με κακό τελείωμα. Στο 73’ ο Ζαμπά μπήκε στο ματς αντί του – γι’ ακόμη ένα ματς – εξαιρετικού Λημνιού.

Στο 76’ ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Σφιντέρσκι “άγγιξε” το δεύτερο γκολ του στο ματς αλλά το συρτό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στη δεξιά δοκό του Κατσίκα και στη συνέχεια στην πλάτη του πορτιέρε της Λαμίας δίχως η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα. Λίγο πριν από τη συμπλήρωση 75’ το γήπεδο πήρε “φωτιά” στη θέα του Βιεϊρίνια να σηκώνεται για προθέρμανση και στο 84’ ήρθε η μεγάλη στιγμή που και ο ίδιος και οι φίλοι της ομάδας του περίμεναν έξι μήνες τώρα.

Ο Πορτογάλος αρχηγός εν μέσω αποθέωσης πήρε τη θέση του Λημνιού σηματοδοτόντας την οριστική του επιστροφή σε πλήρη αγωνιστική δράση.
Μάλιστα αντί της σύνηθους θέσης στο αριστερό άκρο της άμυνας αυτήν τη φορά πήγε στη … φυσική του, αυτήν του εξτρέμ με τον Ζαμπά να περνά στην αντίστοιχη από δεξιά. Απίθανη στιγμή για τον ΠΑΟΚ υπήρξε με την εκπνοή της κανονικής διάρκειας του αγώνα, με τον Μπίσεσβαρ να σεντράρει από δεξιά τον Κρέσπο να πιάνει τη “σκαστή” κεφαλιά, την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και τον επερχόμενο Ίνγκασον να χάνει – υπό πίεση – την ευκαιρία για το 4-0!

Στις καθυστερήσεις ο διαιτητής αρχικά απέβαλε τον Τζανετόπουλο για κράτημα στον Μπίσεσβαρ που έφευγε μόνος του προς την αντίπαλη εστία όμως μετά τη χρήση VAR άλλαξε την απόφασή του τιμωρόντας τον αμυντικό της Λαμίας με κίτρινη κάρτα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Φώτιος Φωτιάδης (Καστοριάς)

ΒΟΗΘΟΙ

Άγγελος Ζήρδας (Αθηνών)

Θεόδωρος Τζιουβάρας (Κοζάνης)

ΤΕΤΑΡΤΟΣ

Κωνσταντίνος Τσετσίλας (Γρεβενών)

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα) (4-4-2): Ζίφκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο (65’ Εσίτι), Μίσιτς, Λημνιός (84’ Βιεϊρίνια), Στοχ (74’ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι

Λαμία (Σ. Αντωνίου) (4-3-3): Βελλίδης (46’ Κατσίκας), Αντέτζο (55’ Τζανετόπουλος), Πλιάτσικα, Βύντρα, Βάντερσον, Μπεχαράνο (46’ Μπουλούλης), Δημούτσος, Σκόνδρας, Βασιλόγιαννης, Ντελ Πίνο, Ρόμανιτς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.