Όρκας για Ενινγκ: "Στην τακτική είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν"

Οι δηλώσεις του μέλους του τμήματος σκάουτινγκ της Μπόχουμ για τον οποίον ο Γερμανός τεχνικός του Αρη είπε ότι μίλησε μαζί του πριν έρθει στην Ελλάδα-"Είναι δίκαιος, ειλικρινής", είπε επίσης.
Δημοσίευση: 17/10/2019 - 21:08
Ο Μίχαελ Ενινγκ στην πρόσφατη παρουσίασή του από τον Αρη (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ) είχε πει -μεταξύ άλλων- ότι ένας από τους ανθρώπους που μίλησε (και ξέρει από Ελλάδα) στο προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν ο Χρήστος Όρκας. 

Ο Όρκας είναι μέλος του τμήματος σκάουτινγκ της Μπόχουμ και μένει στη Γερμανία. 

Εκανε δηλώσεις και αναφέρθηκε σε αυτόν. 

Για το τι είπε στον Ένινγκ σε πρόσφατη συνομιλία τους: “Ήθελα να του πω μερικά πράγματα για τον Άρη. Του είπα ότι θα πάει σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, τη Θεσσαλονίκη, του είπα ότι θα δουλέψει σε μια ιστορική ομάδα και θα έχει από πίσω του πολλούς, φανατικούς φιλάθλους”.

Για τον Μίχαελ Ένινγκ ως άνθρωπο και επαγγελματία: “Είναι δίκαιος, ειλικρινής και σαν προπονητής, του αρέσει να παίζει επιθετικά. Του αρέσει να δουλεύει με νεαρά παιδιά. Το 2007 μας είχε πάρει από τη Μπόχουμ τον Γκουντογκάν, που παίζει τώρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Είναι καλός χαρακτήρας και κερδίζει τους παίκτες. Είναι από τους καλύτερους προπονητές που έχω συνεργαστεί, θέλει να έχει καλά τα αποδυτήρια και αυτό είναι πολύ σημαντικό”.

Για τον τρόπο παιχνιδιού του: “Θα δει τι παίκτες έχει στον Άρη και θα καταλάβει πώς μπορεί να παίξει η ομάδα. Αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-2-3-1, που παίζει και ο Άρης τώρα, αλλά είναι ευέλικτος σε αυτό τον τομέα. Στην τακτική είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν. Δούλευε και στην Γερμανική Ομοσπονδία για τέσσερα χρόνια, στην Κ21 και την Κ19 της Γερμανίας”.

Για τις ομάδες που προπόνησε στο παρελθόν: “Έκανε καλή χρονιά στη Βάσας όταν πήγε. Στο Μαγδεμβούργο πέρυσι, επίσης έπαιξε καλά, αλλά νομίζω τον προσέλαβαν αργά οι άνθρωποι της ομάδας. Είναι δύσκολη κατηγορία η Β’ Γερμανίας, από τις πιο δυνατές που υπάρχουν. Η ομάδα τελικά δεν κατάφερε να σώσει τη σεζόν, γιατί δεν είχε όσο χρόνο χρειαζόταν ο Ένινγκ, αλλά έκανε αρκετές νίκες όσο ήταν εκεί. Οπωσδήποτε, αν κάνει καλή πορεία στον Άρη κι αν τον στηρίξει η διοίκηση της ομάδας, θα καταφέρει να πετύχει το στόχο του και να πάει Ευρώπη την ομάδα”.

Πηγή: ARENA FM 89.4.