Ολυμπιακός: Τι κράτησε ο Μαρτίνς από το φιλικό με την Κ19

Ο Ολυμπιακός έδωσε φιλικό με την Κ19. Για πόσα λεπτά ήταν υψηλή η ένταση, ποιοι ξεχώρισαν, τι συμπεράσματα έβγαλε ο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις προπονήσεις στο… έρημο Ρέντη, καθώς οκτώ διεθνείς ακολούθησαν τα συγκροτήματα των χωρών τους, ενώ δεν λείπουν από το απουσιολόγιο ασθενείς και τραυματίες. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του αφιέρωσαν τη μέρα σε φιλικό με την Κ19, τόσο για να ξεμουδιάσουν οι παίκτες της πρώτης ομάδας, αλλά και για να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα εν όψει της συνέχειας. Ας μην ξεχνάμε πως η αγωνιστική περίοδος είναι ιδιαιτέρως μακρά και θα χρειαστούν λύσεις εκ των έσω σε διαφορετικές θέσεις. 

Οι “μεγάλοι” νίκησαν 4-0 τους “μικρούς” του υπηρεσιακού Δημήτρη Μαυρογενίδη, αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς είδηση. Το θέμα είναι τι δούλεψε ο Μαρτίνς και τι προέκυψε για τον Πορτογάλο από την προσπάθεια των παικτών του. Για τους μεγάλους αγωνίστηκε ο Αλέν κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας οι Μπα και Παπαδόπουλος, δεξιά ο Τοροσίδης και αριστερά ο Γκασπάρ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Γκιλιέρμε και ο Μπενζιά, στον άξονα αγωνίστηκε ο Μπρούνο, στα “φτερά” ο Ραντζέλοβιτς με τον Λοβέρα και στην κορυφή ο Σουντανί. 

Στο δεύτερο μέρος ο Αλέν αγωνίστηκε με την Κ19 και ο Καραργύρης με την πρώτη ομάδα, ενώ οι Ξενιτίδης, Γκερέρο και Ελ Αραμπί πήραν τη θέση των Γκιλιέρμε, Μπενζιά και Σουντανί. 

Ο παλιός “Τόρο” είναι αλλιώς

Ο Βασίλης Τοροσίδης είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο, και φυσικά επέλεξε να μην ρίξει ταχύτητα στο φιλικό με την Κ19. Να θυμίσουμε πως ο “Τόρο” αγωνίστηκε σχεδόν χωρίς προθέρμανση σαν αριστερό μπακ στο “Κλ. Βικελίδης”, στη θέση του Τσιμίκα και τα πήγε περίφημα. Παράλληλα έκανε ένα “τίμιο” 90λεπτο κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ως μια από τις εκπλήξεις του “rotation” του Μαρτίνς στο Βελιγράδι. Σταδιακά μπαίνουμε σε ένα διάστημα που για διάφορους λόγους τα βασικά μπακ του Ολυμπιακού, θα χρειαστούν ανάσες και ο Τοροσίδης φαίνεται πιο έτοιμος στην παρούσα φάση από τον Μπρούνο Γκασπάρ, για να καλύψει το δεξί ή το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Πορτογάλος μπακ αν και βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση από καιρό, δεν δείχνει την απαραίτητη διάθεση και ένταση και αυτό φυσικά αντικατοπτρίζεται και στις ευκαιρίες που έχει πάρει από τον Μαρτίνς (μία αποστολή στο ματς με τη Λαμία). Ο Γκασπάρ δεν ξεχώρισε στο φιλικό με την Κ19, αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας.   

Μπρούνο; ΠΑΡΩΝ!

Ο Βραζιλιάνος μέσος έκανε μια εκπληκτική σεζόν πέρυσι με τον Ατρόμητο και μπήκε με αρκετές ευκαιρίες στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, με τον Μαρτίνς να του δίνει χώρο κυρίως στις πτέρυγες. Η έλευση των Ραντζέλοβιτς και Σουντανί, του ψαλίδισαν το χρόνο συμμετοχής, με αποτέλεσμα ο Μπρούνο να μετράει μέχρι στιγμής μόλις επτά (!) αγωνιστικά λεπτά, στο εκτός έδρας ματς με την Μπασακσεχίρ, που η αλήθεια είναι πως παραλίγο να τα κάνει “μούσκεμα”.

Πάντως ο Μαρτίνς επέλεξε να κρατήσει τον Βραζιλιάνο στο ρόστερ, αν και η Νυρεμβέργη του Κάναντι είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό για την παραχώρηση του με τη μορφή δανεισμού. Ο Μπορύνο με ένα γκολ και μια ασίστ και αρκετή διάθεση φώναξε “παρών” και είναι σίγουρο πως στη συνέχεια θα ενεργοποιηθεί περισσότερο, ειδικότερα μετά και την έναρξη των υποχρεώσεων για το κύπελλο Ελλάδας (ο Ολυμπιακός μπαίνει απευθείας στη φάση των “16” από τον Ιανουάριο του 2020). 



Η “καψούρα” του Μαρτίνς με Σουντανί

Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα κι αν έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεση του δύο εξαιρετικά φορμαρισμένους επιθετικούς, τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο και τον Γιουσούφ Ελ Αραμπί, έχει στο μυαλό του πάντα για την “αιχμή του δόρατος” και τον Χιλάλ Σουντανί. Είτε ως κορυφαίο στο 4-2-3-1, είτε ως δεύτερο επιθετικό στο έκτακτο 4-4-2. Ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε τον Σουντανί στην κορυφή και ο Αλγερινός έμεινε σε τροχιά σκοραρίσματος. Είναι δεδομένο πως ο 32χρονος θα βοηθήσει και στην κορυφή, όταν χρειαστεί. 

Τα… κανόνια μπήκαν όταν έσβησε η φωτιά!

Ο Γκερέρο και ο Ελ Αραμπί είναι “on fire” αυτή τη στιγμή με γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη, όμως ο Μαρτίνς τους πέρασε στο ματς όταν οι “ερυθρόλευκοι” είχαν ρίξει ταχύτητα, για να μην επηρεάσουν την ομάδα της Κ19 με ένα πιο βαρύ σκορ, καθώς βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο. Έτσι τα δύο κανόνια του Ολυμπιακού έμειναν μακριά από το σκοράρισμα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.