Χαριστέας: “Εμπιστεύομαι απολύτως τον Ένινγκ” (video)

Ο Διευθυντής Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Άρη επιβεβαίωσε ότι ο Γερμανός τεχνικός θα αναλάβει την ομάδα και τόνισε ότι ήταν η πρώτη του επιλογή μετά την παραίτηση Παντελίδη

Ο Άγγελος Χαριστέας ήταν απολύτως ξεκάθαρος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα (10/10) στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, την πρώτη του από τότε που ξεκίνησε συνεργασία με την ΠΑΕ Άρης, ότι νέος προπονητής της ομάδας είναι ο Μίκαελ Ένινγκ, ο οποίος αποτέλεσε τη βασική του επιλογή για να αναλάβει το πόστο, από τη στιγμή που παραιτήθηκε ο Σάββας Παντελίδης.
Δήλωσε σχετικά ο νέος Διευθυντής Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Άρη: “Ήταν ο πρώτος που πήρα τηλέφωνο την Κυριακή το μεσημέρι μετά τον Βόλο. Ήμουν παίκτης του στην Νυρεμβέργη, γνωρίζω τον τρόπο λειτουργίας του. Ήθελα να μάθω πρώτα τους παίκτες της ομάδας, αγωνιστικά και σαν προσωπικότητες, για να κρίνω αν ο κάθε Μίκαελ θα ήταν ιδανικός. Με τον καιρό γινόμουν όλο και πιο σίγουρος για το ότι θα ταίριαζε στην ομάδα.
Επειδή πολλοί από εσάς δεν τον ξέρετε. Δεν είναι ένα όνομα που κάνει “μπαμ”, αλλά έχει την γερμανική πειθαρχία και κουλτούρα, έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες στην Μπουντεσλίγκα, οργάνωσε τις ακαδημίες της Εθνικής Γερμανίας, έδινε τα διπλώματα στους προπονητές. Έχει συνεργαστεί με τον καλύτερο προπονητή που είχα στην καριέρα μου, τον Πίτερ Χέρμαν. Από τον οποίο πήρε πολλά θετικά πράγματα και ένας λόγος που εξελίχθηκε ήταν και ο Πίτερ.
Ενας προπονητής που δούλεψε σε κορυφαίο επίπεδο για μένα έχει όλα τα φόντα να δουλέψει στην Ελλάδα. Από την αρχή όταν μπήκε το θέμα του προπονητή, με τα 3/4 του ρόστερ να είναι ξένοι παίκτες, θέλαμε έναν ξένο από την αρχή για λόγους επικοινωνίας, όχι γιατί δεν πιστεύω στους Έλληνες. Κάθε άλλο. Αλλά όταν έχεις 20 ξένους, ίσως ο ξένος να τους καταλαβαίνει καλύτερα. Ξέρει ο Μίκαελ τέσσερις γλώσσες, μεταξύ αυτών και τα Ισπανικά. Είναι σημαντικά όλα για την επικοινωνία που θα έχει με τους παίκτες”.
Και πρόσθεσε: “Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, πως κανένας προπονητής δεν ερχόταν με κάτω από τέσσερα άτομα βοηθούς. Να αντικαταστήσουμε όλους τους ανθρώπους της ομάδας για να φέρουμε τέσσερις νέους θα έπρεπε να ξαναμάθουν την ομάδα από την αρχή. Για μένα είναι λάθος και όποιος το κάνει δεν έχει την οργάνωση που πρέπει. Πρέπει να έχει η ομάδα ένα δικό της προσωπικό, να ενημερώνει τον εκάστοτε νέο προπονητή. Ο Μίκαελ θα έρθει μόνος του το πρώτο διάστημα. Θεωρήσαμε ότι πρέπει να έρθει για να διαπιστώσει ο ίδιος αν θέλει μελλοντικά. Ο Τόλης τα πήγε περίφημα και πρέπει να εμπιστευόμαστε τα παιδιά που ήδη έχουμε στην ομάδα.
Τα 3/4 είναι ισπανόφωνοι, υπάρχει μία κουλτούρα με χτίσιμο ποδοσφαίρου, κατοχή μπάλας, η ομάδα έχει κατοχές, έχει τρομερό επιθετικό στιλ και είναι το ποδόσφαιρο που ταιριάζει στον Άρη. Ο εκάστοτε προπονητής, όπως και ο Μίκαελ, είναι σημαντικό να ξέρει σε ποια ομάδα είναι και ότι το στιλ μας είναι αυτό. Άλλωστε δεν μπορούμε να το διαμορφώσουμε εντελώς διαφορετικά το στιλ μας με τους παίκτες που έχουμε ή δεν μπορούμε να το κάνουμε, ανάλογα με το ποιος προπονητής έρχεται”.
Σχετικά με τη διάρκεια του συμβολαίου του Γερμανού με την ΠΑΕ Άρης διευκρίνισε: “Έχουμε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι μαζί του. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για το ότι κάναμε έναν χρόνο συμβόλαιο. Ζητούμενο ήταν να φέρουμε έναν προπονητή που τον πιστεύω. Από αυτόν εξαρτάται και τα αποτελέσματα αν θα πάρει μεγαλύτερο συμβόλαιο, όπως ισχύει αυτό και με τους παίκτες”.
Για το προφίλ του Ένινγκ τόνισε: “Έχει θετικό πρόσημο σε όλα τα πράγματα. Έχει αναδείξει ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης. Τους έκανε επαγγελματίες. Έχει το ταλέντο αυτό και την νοοτροπία να βγάζει και να αναδεικνύει μεγάλους παίκτες. Ο Σον, ο Μάριο Γκόμεζ, ο Γκουντογκάν είναι λίγοι από τους μεγάλης κλάσης παίκτες που έχει βγάλει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.