Tι δουλεύει ο Μαρτίνς στο Ρέντη

Οι διεθνείς λείπουν, ο Μαρτίνς συνεχίζει τα... εντατικά!

Η διακοπή του πρωταθλήματος εξαιτίας των υποχρεώσεων των διεθνών με τις εθνικές τους ομάδες, αφαιρεί από τις προπονήσεις του Ολυμπιακού τους τρεις Έλληνες διεθνείς Μπουχαλάκη, Μασούρα και Τσιμίκα, τον Νορβηγό Ελαμπντελαουί, τους Πορτογάλους Σεμέδο και Σα, τον Γιασίν Μεριά της Τυνησίας και τον Μάρκοβιτς της Κ21 της Σερβίας. Μιλάμε για επτά ποδοσφαιριστές του βασικού κορμού. Αν υπολογίσουμε τους Τσιμίκα και Ποντένσε, οι οποίοι έχασαν της κλήσεις των εκλεκτόρων τους εξαιτίας μικροτραυατισμών, έχουμε συνολικά δέκα απώλειες! 

O Πορτογάλος τεχνικός μπορεί αυτές τις μέρες να δουλέψει σε εντατικούς ρυθμούς μόνο με 15-16 ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, αν υπολογίσουμε τις απουσίες του ασθενή Σισέ και των τραυματιών Καμαρά, Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλου. Όπως είναι ευνόητο η προπόνηση αυτές τις μέρες στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη είναι περισσότερο στοχευμένη σε ζητήματα που θα βοηθήσουν τους “ερυθρόλευκους” μετά τη διακοπή. 

Μίνι προετοιμασία και τακτική

Τρεις είναι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήρθαν τελευταίοι στο ρόστερ και πρόκειται για τους Μπενζιά, Λοβέρα και Γκασπάρ. Από τους τρεις τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής έχει πάρει ο Γιασίν Μπενζιά, ενώ σταδιακά μπήκε και ο Μαξ Λοβέρα. Ο Μπρούνο Γκασπάρ δεν έχει ακόμα πάρει χρόνο συμμετοχής, έχοντας βρεθεί μόνο στην αποστολή του ματς κόντρα στη Λαμία. Η τακτική ευθυγράμμιση των τριών αυτών παικτών με το υπόλοιπο σύνολο του Ολυμπιακού, αποτελεί προτεραιότητα για τον Μαρτίνς. Ειδικά η περίπτωση του Λοβέρα ξεχωρίζει, καθώς ο 19χρονος Αργεντινός έχει πραγματοποιήσει βουτιά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. 

Επιχείρηση “Ραντζέλοβιτς”

Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς έχει μείνει σε τρία συνεχόμενα ματς εκτός 18αδας, με τον Μαρτίνς να βάζει μπροστά του αυτή τη στιγμή τους Λοβέρα και Σουνανί. Ο Σέρβος ο οποίος πραγματοποίησε ένα σπουδαίο ξεκινημα στη σεζόν, πρέπει να μπει σε ένα τακτικό καλούπι και ο Πορτογάλος κόουτς προσπαθεί αυτές τις μέρες να επαναφέρει στην πρότερη φόρμα τον Ραντζέλοβιτς. Να θυμήσουμε πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής μετά τις υποχρεώσεις του με τη Ραντνίτσκι στο πρωτάθλημα Σερβίας, αγωνίστηκε απευθείας στο ευρωπαικό πρωτάθλημα Νέων και στη συνέχεια ενσωματώθηκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού, στην προετοιμασία στο Γκνιεβίνο της Πολωνίας. Ήταν ένα γεμάτο καλοκαίρι, που ίσως δικαιολογεί την αγωνιστική κάμψη. 



Εχθρός του καλού το καλύτερο 

Τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα για τους Ελ Αραμπί, Γκερέρο, αλλά και τον Σουντανί. Οι δύο πρώτοι σκοράρουν ασταμάτητα με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας. Ο Ελ Αραμπί με τρία γκολ και ο Γκερέρο με δύο, έχουν δώσει λύσεις στο περσινό μεγάλο πρόβημα αποτελεσματικότητας του Ολυμπιακού. Αυτές τις μέρες δεν λείπουν από την προπονητική ρουτίνα οι ασκήσεις στα τελειώματα των φάσεων. Ο Χιλάλ Σουντανί είναι ακόμα ένας παράγοντας στη μεσοεπιθετική γραμμή, που το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται βελτιωμένος. Ακόμα και στο ματς του “Κλ. Βικελίδης” ήταν μέσα στις φάσεις, αν και το γκολ του ακυρώθηκε λόγω επαφής με το χέρι. 



Ο Αβράαμ και τα… φροντιστήρια στον Μπα.

Ο Ουσεϊνού Μπα έμεινε εκτός αποστολής από το ματς με τον Άρη, με τον Μαρτίνς να προτιμά τον Αβραάμ Παπαδόπουλο για το αρχικό σχήμα. Ο Μαρτίνς το έχει κάνει κι άλλες φορές φέτος. Με τη Βικτόρια Πλζεν ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο (αν και έμπειρος αμυντικός, λόγω τραυματισμού έδωσε τη θέση του στον Μπα), τον προτίμησε στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στο παιχνίδι με τον Άρη που έμοιαζε “καυτό” προτίμησε ξανά την εμπειρία του Αβραάμ από τη φρεσκάδα του Μπα. Έτσι μέχρι την επιστροφή του κανονικού ρυθμού προπονήσεων, ο Σενεγαλέζος αμυντικός έχει την ευκαιρία να δουλέψει, καθώς λόγω της απουσίας του Παπέ Σισέ για άγνωστο χρονικό διάστημα, θα παρουσιαστούν ευκαιρίες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.