Ανάσα με Μανούσο, “ασφυξία” για Κάστρο! (videos)

Με δύο γκολ του Μυτιληνιού επιθετικού ο Ατρόμητος πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα (2-0) αφήνοντας τον Παναιτωλικό χωρίς βαθμό.

Σε ένα ματς που οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο αγχωμένες λόγων των βαθμολογικών τους επιδόσεων, ο Ατρόμητος ευτύχησε να πετύχει γκολ στο πρώτο λεπτό με τον Μανούσο και αφού ο Βρέσκας ενημερώθηκε από το VAR πως ο επιθετικός του Ατρόμητου έφυγε από κανονική θέση.

Στο 87′ ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 και κλείδωσε την πρώτη νίκη του Ατρόμητου με τον Παναιτωλικό να μένει χωρίς βαθμό αλλά να αφήνει το γήπεδο με παράπονα για τη διαιτησία. Πάντως ο προπονητής των “καναρινιών” αποδοκιμάστηκε από τους 30 Αγρινιώτες που βρέθηκαν στο γήπεδο του Περιστερίου.

Το ματς


Ο Γιάννης Αναστασίου είχε πολλές εκπλήξεις στην ενδεκάδα της ομάδας του την οποία παρέταξε με 4-3-3 έχοντας βασικούς τους Μανδά, Κιβρακίδη, Κατράνη, Ρισβάνη, Γούτα, Χαρίση, Μπαένα, Νταβιώτη, Ρόσα, Ούμπιδες και Μανούσο. 

Από την άλλη ο Λουίς Κάστρο χωρίς εκπλήξεις παρέταξετον Παναιτωλικό σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τους Κνετ, Μπαλμπί, Λουσέρο, Μιμίτο, Μαλή, Ντίαζ, Σανιά, Γιοβάνοβιτς, Μοράρ, Αριγίμπι, Ντάλσιο.


Γκολ με το καλημέρα


Οι δύο ομάδες πήγαν στη σέντρα του ματς με πολλή πίεση καθώς ο Ατρόμητος είχε μόλις δύο βαθμούς, την ώρα που ο Παναιτωλικός έμπαινε στο ματς χωρίς να έχει πάρει βαθμό στο πρωτάθλημα. 

Πιο συγκεντρωμένος μπήκε ο Ατρόμητος ο οποίος ευτύχησε να προηγηθεί πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού της αναμέτρησης. Ήταν μια μακρινή μπαλιά του Ούμπιντες στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικούη οποία είχε αποδέκτη τον Μανούσα που βγήκε τετ α τετ με τον Κνετ εκτέλεσε εύστοχα για να ανοίξει το σκορ. 

Ο βοηθός σήκωσε εν συνεχεία τη σημαία του έχοντας πρώτα παίξει delay αφήνοντας τη φάση να εξελιχθεί, για να μετρήσει κανονικά όμως το γκολ μετά από εξέταση της φάσης από το VAR.


Δοκάρι ο Γούτας

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου εν συνεχεία θέλησαν να διαχειριστούν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό να έχει τη μπάλα αλλά να μη φτάνει με αξιώσεις στην περιοχή του 18χρονου Μανδά, ο οποίος εξαργύρωσε την απόδοση της Τρίπολης με δεύτερη συμμετοχή ως βασικός. 

Οι κυανόλευκοι λοιπόν ήταν απειλητικοί όποτε έβγαιναν μπροστά και από ένα κόρνερ του Ούμπιντες, ο Γούτας με κεφαλιά πιο ψηλά από όλους έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν ρίσκα και να μη μπορούν να φανούν απειλητικές.

Καλύτερος ρυθμός και φάσεις στην αρχή του δεύτερου μέρους

Μετά την ανάπαυλα οι δύο ομάδες μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε ο Παναιτωλικός έπρεπε να ανοιχτεί. Έτσι άμεσα ο Ατρόμητος βρήκε χώρο και μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια με αρχή μέση και τέλος, ο Κατράνης από αριστερά γύρισε τη μπάλα σε θέση φορ εκεί όπου ο Μανούσος κινήθηκε και πλάσαρε προ του Κνετ αλλά άστοχα.

Ο Παναιτωλικός απείλησε για πρώτη φορά στο 51′. Από πολύ ωραία μπαλιά του Λουσέρο, ο Ντάλσιο στην περιοχή σούταρε δυνατά αλλά πάνω από την εστία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μοράρ μέσα από την περιοχή και από πλάγια θέση έκανε την τελική αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.


Φάση που θα συζητηθεί 

Στο 71ο λεπτό ο Μοράρ από σέντρα του Αριγίμπι σκόραρε κινούμενος στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου, αλλά ο βοηθός ακύρωσε το γκολ. Μετά από επτά λεπτά εξέτασης της φάσης από το VAR, με τον Μοράρ να μη φαίνεται ξεκάθαρα αν είναι εκτεθειμένος αλλά με τον  διαιτητή Βρέσκα να ακυρώνει τελικά το γκολ αφήνοντας με παράπονα τους φιλοξενούμενους.


Το τελείωσε ο Μανούσος

Με το χρόνο να κυλά υπέρ του Ατρόμητου, από ένα φάουλ του Κατράνη, η μπάλα έφτασε στον Μανούσο που μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε με το αριστερό νικώντας για δεύτερη φορά τον Κνετ και κάνοντας το 2-0 στο 87ολεπτό και κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη για τους γηπεδούχους. 

Στο 94′ ο Χαρίσης σούτσαρε έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα μόλις άουτ.

Αποβολή για Γιοβάνοβιτς μέσω VAR

Στο 96′ ο Γιακουμάκης ανατράπηκε από Γιοβάνοβιτς και Μαλή στο ύψος της περιοχής με τον διαιτητή να συμβολεύεται και πάλι το VAR για να καταλήξει μετά από αρκετή ώρα πως το μαρκάρισμα ξεκίνησε εκτός περιοχής. Μάλιστα ενώ αρχικά έβγαλε δεύτερη κίτρινη στον Μαλή εν συνεχεία άλλαξε αυτή την απόφαση, έβγαλε δεύτερη στον Γιοβάνοβιτς που αποβλήθηκε.

Τίποτε άλλο δε συνέβη ως το 102′ που εν τέλει έληξε το ματς με τον Ατρόμητο να παίρνει βαθιά ανάσα και τον Παναιτωλικό να μένει χωρίς βαθμό και τον Λουίς Κάστρο να βρίσκεται υπό κρίση.


Γήπεδο Περιστερίου 
5η αγωνιστική Superleague 1
Ατρόμητος-Παναιτωλικός


Διαιτητής:
Γιώργος Βρέσκας 


Σκόρερς:
1′, 87′ Μανούσος

Κίτρινες:
Μπαένα, Κατράνης / Αριγίμπι, Μαλής, Γιοβάνοβιτς, Μιμίτο

Κόκκινες:
Γιοβάνοβιτς


Ατρόμητος (Γ.Αναστασίου):
Μανδάς, Κιβρακίδης, Κατράνης, Ρισβάνης, Γούτας, Χαρίσης, Μπαένα, Νταβιώτης (84′ Γιακουμάκης), Ρόσα (63’Μάντσον), Ούμπιντες (78′ Ανδρούτσος), Μανούσος


Παναιτωλικός (Λ. Κάστρο):
Κνετ, Μπαλμπί, Λουσέρο, Μιμίτο (91′ Καββαδίας), Μάλης, Ντίας (62′ Ρομάν), Σανιά, Γιοβάνοβιτς, Μοράρ, Αριγίμπι (84′ Ντουάρτε), Ντάλσιο

Ο Ατρόμητος υποδέχεται στο γήπεδο του Περιστερίου τον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Παρακολουθείστε την εξέλιξη του αγώνα στο Novasports.gr.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.