Μεταγραφές Ολυμπιακού – Τι λένε οι ξένοι δημοσιογράφοι

Τι λένε δημοσιογράφοι από Αργεντινή, Γαλλία και Πορτογαλία για τα μεταγραφικά χτυπήματα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την επιστροφή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ σε διάφορα επίπεδα με πρώτο απ’ όλα το αγωνιστικό. Η διοίκηση των Πειραιωτών προχώρησε σε τριπλό χτύπημα στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου αποκτώντας τους Μαξιμιλιάνο Λοβέρα, Γιασίν Μπενζιά και Μπρούνο Γκασπάρ, ενώ παράλληλα δεν προχώρησε σε κάποια πώληση ποδοσφαιριστή, αυξάνοντας τις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς. Το novasports.gr και ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος ήρθε σε επαφή με δημοσιογράφους από τις χώρες των τριών νέων αποκτημάτων του Ολυμπιακού, αποσπώντας ενδιαφέροντα στοιχεία για τους παίκτες που θα κληθούν άμεσα να αγωνιστούν με την ερυθρόλευκη φανέλα!

ΓΙΑΣΙΝ ΜΠΕΝΖΙΑ

“Μπενζιά, ο παίκτης για τα ντέρμπι”

Ο Ολιβιέ Φοσέ εργάζεται στη γαλλική εφημερίδα “Voix du Nord” από το 1998 και παρακολουθεί από κοντά την επικαιρότητα της Λιλ, ομάδα στην οποία άνηκε ο Γιασίν Μπενζιά πριν μεταπηδήσει στον Ολυμπιακό, αν και το δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν αγωνίστηκε στη Φενέρμπαχτσε. “Είναι ένας παίκτης που η θέση του είναι ξεκάθαρα πίσω από τον επιθετικό. Είναι πολύ καλός στις μεταβιβάσεις και πρεσάρει ψηλά, κλέβοντας μπάλες έξω από την περιοχή του αντιπάλου!”, μας λέει ο Γάλλος συνάδελφος για τη φυσική θέση του Μπενζιά. Όταν ρωτήσαμε αν είναι σε θέση να πάρει τα σκήπτρα από τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος απουσιάζει, στάθηκε στην αγωνιστική απραξία του. “Δεν αγωνίστηκε πολύ με τη Φενέρμπαχτσε και το καλοκαίρι έκανε προπονήσεις με τη δεύτερη ομάδα της Λιλ. Στο παρελθόν είχε κάποια μυϊκά προβλήματα που εμπόδισαν την καριέρα του να εξελιχθεί”.

Τα μεγάλα ματς του Τσαμπιονς Λιγκ, αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος πλησιάζουν. Τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει ο Μπενζιά; “Είναι πολύ χρήσιμος σε παιχνίδια που χρειάζεται να κρατήσεις την μπάλα στα πόδια σου. Είναι πολύ καλός στην εκτέλεση στατικών φάσεων, σίγουρα υστερεί σε ταχύτητα και αυτό μπορεί να είναι σημαντικό στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν είναι παίκτης που θα εμπλακεί σε δυναμικά μαρκαρίσματα, ειδικά σε εναέριες μονομαχίες”. 

“Τον επηρεάζουν οι αλλαγές προπονητών”

Η απορία της μη παραμονής στο ρόστερ της Λιλ, έχει την εξήγηση της σύμφωνα με τον Ολιβιέ Φοσέ. “Είναι κρίμα που δεν έμεινε στην ομάδα. Ξεκίνησε εντυωσιακά με 90 ματς σε τρεις σεζόν, όμως επηρεάστηκε από τις συνεχείς εναλλαγές προπονητών. Σε τρεις σεζόν είχε επτά προπονητές! Με τον Έρβ Ρενάρ όλα ήταν καλά, καθώς εκείνος τον έφερε στην ομάδα. Τα πράγματα χειροτέρεψαν για τον Μπενζιά με τον Φρεντερίκ Αντονετί, ο οποίος προτιμούσε τον Έντερ στην ενδεκάδα. Ήταν από τα αγαπημένα παιδιά του Μπιέλσα, όμως όταν ανέλαβε ο Λουίς Κάμπος σαν αθλητικός διευθυντής της ομάδας, ο Μπενζιά βρέθηκε απευθείας εκτός ομάδας, καθώς ήθελε κάποιον πιο γρήγορο παίκτη”.

Η προοπτική του Ολυμπιακού φαντάζει με μια μεγάλη ευκαιρία για τον Μπενζιά; “Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή μόλις 25 ετών, οπότε κάπως έτσι το βλέπω. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Έλληνες φίλαθλοι είναι εκρηκτική και νομίζω πως θα βοηθήσει τον Μπενζιά. Όλα είναι με το μέρος του”.



“Είναι ευθύς και αυτό σε κάποιους δεν αρέσει”

Οι απορίες σχετικά με τον χαρακτήρα του Γαλλοαλγερινού μέσου, παρουσιάζουν έναν παρεξηγημένο προφίλ. “Δεν είναι επικοινωνιακός. Έχει κάνει λάθη σ’ αυτόν τον τομέα. Όπως κάθε ανταγωνιστικός παίκτης, έτσι κι εκείνος δεν του αρέσει να γίνεται αλλαγή ή να μένει στον πάγκο. Όμως δεν είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει. Θα έλεγα πως είναι ντροπαλός και ήπιος. Νομίζω πως χρειάζεται σταθερότητα και αυτοπεποίθηση για να βρει τον καλό του εαυτό. Σίγουρα χρειάζεται αγωνιστική δράση γιατί έμεινε για αρκετούς μήνες μακριά από τους αγώνες. Είναι ένας άνθρωπος αρκετά ευθύς και μερικές φορές δεν είναι αρεστός γι’ αυτό. Τον πρίλιο του 2018 δεν είχε διαστάσει να πει πως μερικοί συμπαίκτες του στη Λιλ κοιτάζουν μόνο τις καριέρες τους και όχι την ομάδα”. 

“Μπορεί να γίνει ο αγαπημένος της εξέδρας, δεν κρύβεται στα ντέρμπι”

Η θέση στην οποία αγωνίζεται θα τον φέρει στο επίκεντρο της προσοχής του ερυθρόλευκου κοινού. Ο Ολιβιέ Φοσέ αναφέρει πως αυτό δεν φοβίζει τον Μπενζιά. “Είναι παίκτης που σκοράρει και μοιράζει ασίστ. Χρειάζεται αγώνες και χρόνο και μπορεί να κάνει υπέροχα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Του αρέσει να πρωταγωνιστεί στα μεγάλα ματς. Θυμάμαι τον Ιανουάριου του 2017, όταν αγωνιστήκε με τη Λιλ στην έδρα της Λιόν, της πρώην ομάδας του, είχε ακούσει πολλά από την εξέδρα. Ήταν ο ηγέτης της Λιλ με ένα γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι”. 

ΜΠΡΟΥΝΟ ΓΚΑΣΠΑΡ

“O Γκασπάρ δεν θα σε προδώσει ποτέ!”

Ο Χοσέ Μανουέλ Ριμπέιρο είναι ο αρχισυντάκτης στην πορτογαλική “O Jogo” και γνωρίζει καλά τον Μπρούνο Γκασπάρ από τη θητεία του στην Μπενφίκα, τη Βιτόρια Γκιμαράες και τη Σπόρτινγκ. Μας μίλησε χωρίς περιστροφές για την ποιότητα του 26χρονου αμυντικού. “Πρόκειται για μια αξιόπιστη αλλαγή σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ.
Δεν θα έλεγα πως είναι παίκτης κορυφαίου επιπέδου, όμως είναι μια αξιόπιστη αλλαγή σε περίπτωση ανάγκης. Δεν θα σε θαμπώσει, αλλά θα κάνει αυτά που πρέπει”
. Σε ό,τι αφορά τη θέση του στο γήπεδο και αν  πρόκειται για πολυεργαλείο ο Ριμπέιρο μας είπε: “Έχει αγωνιστεί σε κάποια παιχνίδια στα αριστερά, αλλά και στη μεσαία γραμμή, αλλά κυρίως αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας. Ένα σύστημα με τρεις αμυντικούς θα ήταν ιδανικό για τα χαρακτηριστικά του”. 



“Επιτίθεται πιο αποτελεσματικά”

Ο Μπρούνο Γκασπάρ μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες. Μπορεί να αμυνθεί και αποτελεσματικά; “Είναι θα έλεγα καλύτερος επιθετικά, από αμυντικά. Δεν είναι φανταστικός στην επίθεση, ούτε αναξιόπιστος στην άμυνα. Θα του έβαζα 7 επιθετικά και 6 αμυντικά”. Ερωτηματικό αποτελεί το αν μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα. “Νομίζω δεν θα είναι πρόβλημα γιατί έχει αλλάξει αρκετούς συλλόγους και μάλιστα αγωνίστηκε και στην Ιταλία. Είναι αρκετά έμπειρος και δεν θα έχει πρόβλημα με την προσαρμογή του”. 

“Δεν του ταίριαζε το ιταλικό ποδόσφαιρο” 

Το πέρασμα του Μπρούνο Γκασπάρ από τη Serie A και τη Φιορεντίνα, δεν ήταν επιτυχημένο. Η εξήγηση είναι απλή: “Η αμυντική λειτουργία στην Ιταλία είναι προτεραιότητα, όπως και το φυσικό παιχνίδι. Δεν έχουμε να κάνουμε με έναν παίκτη με πλούσια φυσικά χαρίσματα και αυτό στην Ιταλία έγινε εμφανές. Για τα ιταλικά κριτήρια δεν μπορούσε να βοηθήσει ούτε στη μεσαία γραμμή”. 



“Ο Μαρτίνς είναι ρεαλιστής με πειθαρχημένες ομάδες”

Ο … έρωτας των ελληνικών συλλόγων για τους Πορτογάλους καλά κρατεί με τον Ολυμπιακό να έχει επενδύσει στη συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς. Πόσο έχει βελτιωθεί ο Πορτογάλος τεχνικός από τότε που άφησε την Πορτογαλία; “Είναι ένας ρεαλιστής προπονητής που φτιάχνει πειθαρχημένες ομάδες. Αν έχεις ταλέντο στην ομάδα, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να απογειώσει το σύλλογο. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε σπουδαία πορεία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από τον Μαρτίνς έλειπε η ευρωπαϊκή εμπειρία και η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να τη βρεις στα βιβλία”.

“Το πορτογαλικό ποδόσφαιρο ευγνομωνεί τον Ολυμπιακό” 

 Ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει στους Πορτογάλους ποδοσφαιρστές με μεγάλη επιτυχία. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Ποντένσε, Σα και Σεμέδο κλήθηκαν στην εθνική ομάδα. “Ο Ολυμπιακός είναι κοντά στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Έχει στηρίξει αρκετούς Πορτογάλους προπονητές, ενώ προσφέρει σε τρεις Πορτογάλους παίκτες εμπειρίες και παιχνίδια που δεν θα είχαν σε ομάδες χαμηλότερου επιπέδου στην Πορτογαλία. Η κλήση του Ποντένσε στην εθνική ομάδα είναι απόδειξη. Στην Πορτογαλία, θα βρισκόταν απλά στο ρόστερ της Σπόρτινγκ ή θα είχε πάρει μεταγραφή σε κάποιο σύλλογο εκτός Ευρώπης”.

Η απογείωση του Ρούμπεν Σεμέδο δεν έμεινε φυσικά ασχολίαστη. “Την περσινή σεζόν ο Σεμέδο έδειξε πως είναι έτοιμος για μια μεγαλύτερη ομάδα. Όταν έχει συναισθηματική σταθερότητα, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα, γιατί δεν του λείπουν τα χαρακτηριστικά ποδοσφαιριστή του κορυφαίου επιπέδου. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει βγάλει αρκετά χρήματα από τον Σεμέδο στο μέλλον”. 

ΜΑΞΙΜΙΛΙΑΝΟ ΛΟΒΕΡΑ

“Δεν το έχουν χωνέψει ακόμα οι φίλοι της Ροσάριο για τον Λοβέρα!”

Ο Τόμας Ντβορέτσκι είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στην Αργεντινή και κάλυψε από κοντά τη μεταγραφή του Μαξιμιλιάνο Λοβέρα στον Ολυμπιακό. Αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες, ακόμα οι φίλοι της Ροσάριο σκέφτονται τον 20χρονο ποδοσφαιριστή. “Η αλήθεια είναι πως οι φίλοι της ομάδας δεν ήταν σύμφωνοι με τη μεταπήδηση του Λοβέρα στον Ολυμπιακό, καθώς δεν διαθέτουν στο ρόστερ έναν τόσο απρόβλεπτο και ταλαντούχο παίκτη”. 



“Ξεκάθαρα περιφερειακός επιθετικός”

Για τη θέση του Λοβέρα στο γήπεδο και το που αρέσκεται να παίζει ο Αργεντινός δημοσιογράφος ανέφερε: “Είναι ξεκάθαρα περίπτωση δεύτερου επιθετικού. Στη Ροσάριο σε 69 ματς απέδωσε καλύτερα σε αυτή τη θέση και δεν μπορώ να σκεφτώ πως μπορεί να βοηθήσει τόσο πολύ σαν σέντερ φορ.”



“Λεπτομέρειες χάλασαν το deal με τη Νάπολι”

Το μεταγραφικό χτύπημα του Ολυμπιακού ήταν ακαριαίο για να αποσπάσει την υπογραφή του 20 χρονου. “Είναι ένας παίκτης που παρακολοθούμε από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία το 2016. Στις αρχές του καλοκαιριού η Νάπολι ενδιαφέρθηκε αρκετά για εκείνον, καθώς το συμβόλαιο του έληγε, ωστόσο η Ροσάριο κατάφερε να συμφωνήσει σε ανανέωση μέχρι το 2022 και η μετακίνηση στην Ιταλία χάλασε”.   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.