Ψυχρολουσία στο ΟΑΚΑ

Ανώτερη η Ξάνθη 2-1 την ΑΕΚ, η οποία βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στα προβλήματα. Με δέκα παίκτες από 34ο λεπτό η Ένωση λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ζεράλδες.

Ανώτερη η Ξάνθη 2-1 την ΑΕΚ, η οποία βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στα προβλήματα. Με δέκα παίκτες από 34ο λεπτό η Ένωση λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ζεράλδες. 

Πανάξια νίκη της Ξάνθης μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, η οποία παρουσίασε σημάδια αποσύνθεσης, όπως ακριβώς και στο παιχνίδι με την Τραμπσονσπορ.

Η ακριτική ομάδα εκμεταλλεύτηκε με απόλυτο τρόπο τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί από το ξεκίνημα της σεζόν πάνω από το ΟΑΚΑ και πανηγύρισε ένα πολύτιμο «διπλό» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, που της δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια. Οι φιλοξενούμενοι ήξεραν καλά ότι, πέρα από την εύθραυστη ψυχολογία τους, οι γηπεδούχοι είναι προβλέψιμοι στον τρόπο που επιχειρούν να «χτίσουν» το παιχνίδι τους. Εκτέλεσαν λοιπόν σχεδόν στην εντέλεια το αμυντικό τους πλάνο και στην επίθεση περίμεναν υπομονετικά τη στιγμή που θα είχαν την ευκαιρία για να χτυπήσουν.

Όσο η ώρα περνούσε και η Ένωση αδυνατούσε να βρει άλλον πόλο δημιουργίας πέρα από τον Χουλτ, το άγχος έκανε τα πόδια των παικτών του Καρντόσο ολοένα και πιο βαριά. Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα από την αρχή, ήρθε και η αποβολή του Ζεράλδες με δεύτερη κίτρινη μόλις στο 34’, για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Ο κόσμος από την εξέδρα ζητούσε μετ’ επιτάσεως τον Λιβάγια που είχε μείνει εκτός αρχικού σχήματος, όμως ήταν ξεκάθαρο ότι ένας παίκτης δεν μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα της αναμέτρησης, αφού ήταν φανερό ότι η Ξάνθη είχε τόσο την ψυχολογία, όσο και τα εργαλεία για να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.

Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο γκολ ήρθε κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, αφού η ΑΕΚ είχε ανεβάσει στροφές μετά το 55’, όμως ακόμα κι έτσι ήταν ενδεικτικό της εικόνας των γηπεδούχων το τελευταίο διάστημα. Φθηνό πούλημα της μπάλας 20 μέτρα έξω από την περιοχή, σέντρα από δεξιά, απόκρουση του Μπάρκα στην προβολή του Μπαριέντος και με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο, ο Ντε Αμορίμ έκανε το 1-0. 

Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν περίπου 10 λεπτά για να συνέλθουν έπειτα από το σοκ, όμως η Ξάνθη δεν χάριζε κάστανα. Μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε να βρεθεί για δεύτερη φορά μπροστά από τον τερματοφύλακα της Ένωσης, με τον Μπαριέντος να πλασάρει με ψυχραιμία (2-0 στο 78’). Η ευκολία με την οποία οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν τη μπάλα από το κέντρο και έφτασαν στο τετ-α-τετ, είναι χαρακτηριστική της εικόνας που παρουσίαζε εκείνες τις στιγμές η ομάδα του Καρντόσο.

Τι άλλαξε μέχρι το φινάλε; Επί της ουσίας τίποτα. Ο Μάνταλος προσπάθησε να το πάρει επάνω του και στην καλύτερη έμπνευση που είχε, η ομάδα του κατάφερε να μειώσει, με τον Ολιβέιρα να σημαδεύει σωστά έπειτα από την πάσα του αρχηγού του. Ήταν όμως αργά (90’) και η Ξάνθη δεν είχε καμία διάθεση να κάνει δώρο τη νίκη. Αυτή ήταν η παρθενική νίκη στην έδρα της αντιπάλου της, αλλά και η πρώτη επί της ΑΕΚ συνολικά από το 2012.

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Χουλτ, Κρίστιτσιτς (74′ Γαλανόπουλος), Σιμόες (83′ Αλμπάνης), Βέρντε (58′ Λιβάγια), Ζεράλδες, Μάνταλος, Ολιβέιρα.

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Μαλεζάς (41′ Λισγάρας), Σόσα, Ντουρίτσκοβιτς (60′ Ντε Αμορίμ), Κοβάσεβιτς, Στούργκεον, Μπαριέντος (81′ Ντε Λούκας), Τέρκι, Ρενέλα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.