Θριαμβευτής στη Νέα Σμύρνη (video)

Νίκη στην παρθενική της εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα για την ομάδα του Βόλου. Με σόου του Μουνίθ συνδύασε θέαμα και αποτέλεσμα (2-1).

Νίκη στην παρθενική της εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα για την ομάδα του Βόλου. Με σόου του Μουνίθ συνδύασε θέαμα και αποτέλεσμα (2-1). 

Ο Βόλος έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τη Νέα Σμύρνη, συνδυάζοντας την παρθενική του εμφάνιση στην μεγάλη κατηγορία με μία υπερπολύτιμη νίκη (2-1).

ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΚΥΝΙΚΟΣ Ο ΒΟΛΟΣ

Θα περίμενε κανείς ότι ο νεοφώτιστος Βόλος θα παρουσίαζε, τουλάχιστον στο ξεκίνημα, νευρικότητα και άγχος, όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά στη Νέα Σμύρνη.

Ήταν ξεκάθαρο από τα πρώτα λεπτά ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν αποφασίσει να δώσουν χώρο στον Πανιώνιο, πιέζοντας ασφυκτικά μονάχα στο 1/3 του γηπέδου, με στόχο να χτυπήσουν στην κόντρα ή από στημένη φάση. Εφήρμοσαν το αμυντικό τους πλάνο με θαυμαστή ακρίβεια (ρεσιτάλ λαθών από τους γηπεδούχους μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής της ομάδας του Βόλου), γεγονός που όσο περνούσε η ώρα γέμιζε με επιπρόσθετο άγχος τους παίκτες του Α. Μάντζιου, αφού πέρα από τα υπόλοιπα, στο μυαλό τους υπήρχε και το -6 με το οποίο μπήκαν στο πρωτάθλημα, λόγω της μη αδειοδότησης.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, είδαμε τον Πανιώνιο να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά τον Βόλο να δημιουργεί και τις δύο πραγματικές ευκαιρίες. Στο 8’, ο Ζοάο βγήκε τετ-α-τετ αλλά νικήθηκε από τον Κότνικ και 30 λεπτά αργότερα ο Μουνίθ μας χάρισε ένα γκολ-ποίημα: Κερδισμένο φάουλ περίπου 30-35 μέτρα από την εστία του Πανιωνίου, υποδειγματική απ’ ευθείας εκτέλεση με το φαρμακερό αριστερό του πόδι, με την μπάλα να αναπαύεται στην δεξιά γωνία του τέρματος.

ΑΝΥΜΠΟΡΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ

Με δεδομένο ότι ο Πανιώνιος ήταν υποχρεωμένος να κυνηγήσει την ισοφάριση, οι φιλοξενούμενοι ήξεραν καλά τι έπρεπε να κάνουν στο δεύτερο ημίχρονο. Έχοντας ως οδηγό το πλάνο που εφήρμοσαν και στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, θωράκισαν τα μετόπισθέν τους, περιμένοντας με υπομονή τις ευκαιρίες να χτυπήσουν όταν η άμυνα των γηπεδούχων θα βρισκόταν εκτός ισορροπίας.

Όπερ κι εγένετο, αφού οι γηπεδούχοι δεν είχαν ούτε την προσωπικότητα, ούτε και τις ποιοτικές λύσεις για να αλλάξουν τα δεδομένα. Το 2-0 ήρθε στο 72’, με σκόρερ και πάλι τον Μουνίθ. Ο Ισπανός έκανε καταπληκτική ατομική προσπάθεια στην κόντρα, νικώντας τόσο τον προσωπικό του αντίπαλο, όσο και τον τερματοφύλακα. Αρχικά δόθηκε οφ σάιντ, όμως η εξέταση του VAR οδήγησε στην κατακύρωση του τέρματος.

Ο Ισπανός μέσος θα μπορούσε να κάνει χατ τρικ τέσσερα λεπτά αργότερα, αλλά το πλασέ του, ουσιαστικά σε άδειο τέρμα έπειτα από το σλάλομ του Ευαγγέλου, κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Το μόνο που κατάφερε ο Πανιώνιος ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις (93’ Αραμπούλι), ανεβάζοντας το θερμόμετρο στα 2-3 λεπτά που απέμεναν για τη λήξη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Παπαγεωργίου, Σαραμαντάς, Ευαγγέλου, Ντομίνγκες, Κόρμπος, Μανιάτης (55′ Μαξίμοβιτς), Άρτσε, Τσιλούλης (55′ Εμμανουηλίδης), Καμαρά, Δούμτσιος (74′ Αραμπούλι).

ΒΟΛΟΣ:  Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Δημόπουλος, Μπασόνγκ, Ατιγιάτ (34΄Μπαταγιάννης), Τσοκάνης, Μυστακίδης (78′ Μαξ), Ζοάο, Μουνίθ (82′ Σαρμιέντο), Γέντρισεκ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.