Αρης και ΟΦΗ ψάχνουν τους ηγέτες τους

Και τους ψάχνουν όχι γιατί δεν υπάρχουν αλλά γιατί περιμένουν από τους ήδη υπάρχοντες να αλλάξουνε τις ισορροπίες
Δημοσίευση: 25/08/2019 - 03:13
Ηταν το τρίτο στη σειρά παιχνίδι (μετά τα δύο του προηγούμενου Πρωταθλήματος) που ο ΟΦΗ έβαλε πρώτος γκολ στην αναμέτρηση με τον Αρη. Στα προηγούμενα δύο (της περσινής σεζόν) ο Αρης το γύρισε και πήρε τη νίκη.

Στην πρεμιέρα του “Κλεάνθης Βικελίδης” ο Αρης έψαξε στο β’ μέρος την ανατροπή (έφτασε μέχρι την ισοφάριση) έμεινε το 1-1. 

Ηταν μόλις η πρεμιέρα και τα συμπεράσματα είναι βραχείας συζήτησης. Υπάρχουν όμως… Ισως ένα από αυτά, το εξής: Οι ομάδες περιμένουν τους δικούς τους ηγέτες. 

Ο ΟΦΗ έστρωσε το τραπέζι για αυτόν και πήγε στα αποδυτήρια με το 0-1 στο ημίχρονο. Μέχρι τότε ο Μεγιάδο και ο Νέιρα ήταν παρόντες και ο Σεμέδο είχε δείξει αξία. Η αριστερή πτέρυγα λειτουργούσε -και- με τα ανεβάσματα του Κοροβέση. 

Και έρχεται το β’ μέρος και μία χαρακτηριστική εικόνα είναι ο Γιαννούλης με τον Νάστο από το κέντρο της άμυνας (που δεν είναι απαραίτητα και η φυσική τους θέση) να βγάζουν τα λαρύγγια τους στους υπόλοιπους γιατί ο Αρης τα κάνει όλα εύκολα.

Ο ΟΦΗ στο β’ μέρος παρουσιάζεται ως μια άλλη ομάδα και ψάχνει τους ηγέτες του. 

Και μαζί: Ο Αρης στο α’ μέρος είχε κάτι ελάχιστα από τους δικούς του εν δυνάμει ηγέτες στο γήπεδο. 

Οι τρίπλες του Φετφατζίδη έμειναν αλλά ως εκεί. Ο Μαρτίνες μπήκε βασικός (θα μπορούσε να σκοράρει στο 11’ βέβαια) έμεινε από διάρκεια. 

Ο Κόρχουτ έβγαζε αξιοπιστία με τις προωθήσεις του. Δεν μπορεί όμως να στηρίζεσαι στον αριστερό μπακ για να σου κάνει τη δουλειά. 

Ο Ιντέγε να παλεύει με την αυτοπεποίθησή του, να ψάχνει τα κοντρόλ του, ο Ματίγια έμεινε πίσω από τον καλό του εαυτό. 

Η κατάθεση πάθους με τη Μόλντε καταγράφηκε. Ο Αρης στο “τσακ” δεν έκανε μια σπουδαία ανατροπή.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι επόμενοι αντίπαλοι θα φοβηθούν -από μόνοι τους- εκείνον τον Αρη αν οι εν δυνάμει ηγέτες του δεν τον ξαναπάνε σε εκείνα τα επίπεδα. 

Τώρα βέβαια μπορεί να πει κάποιος αν έβαζε το πέναλτι ή αν δεν είχε τα δοκάρια. Ναι αλλά πριν από αυτό η απαίτηση είναι για τους ηγέτες.

Με τη Μόλντε έψαχνες ποιος υστέρησε, την Κυριακή όχι. Σκαμπανέβασμα. 

Ο Αρης ανέβηκε στο β’ μέρος όχι γιατί απαραίτητα εμφανίστηκε ένας που έδωσε το σύνθημα. Αλλά γιατί σκάλισε το δικό του πάθος για να κερδίσει στην ψυχολογία τον ΟΦΗ.

Θετικό πάντως για τους Κίτρινους το ότι ο Φετφατζίδης είχε ματς με μεγαλύτερη διάρκεια έναντι των άλλων. 

Αρης και ΟΦΗ (όπως όλες οι ομάδες) θέλουν τους ηγέτες τους εν δράσει. Αυτούς που θα επιτρέψουν στον Αρη π.χ. να μην χάσει ένα ημίχρονο επειδή είχε λάθος προσέγγιση στο παιχνίδι (χωρίς συγκέντρωση, προσήλωση) αυτούς που θα επιστρέψουν στον ΟΦΗ π.χ. να μην (περίπου) εξαφανιστεί από το γήπεδο στο β’ μέρος.