Δυσκολεύθηκε αλλά «καθάρισε» ο Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με σκορ 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, με το πρώτο γκολ του Ελ Αραμπί. Έβαλαν δύσκολα οι Αρκάδες στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός πήρε γρήγορο προβάδισμα στο ματς κόντρα στον Αστέρα, όμως έμεινε σε εγρήγορση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα αφού δε βρήκε δεύτερο γκολ απέναντι σε μια ομάδα που έβγαλε καλό πρόσωπο κι άφησε υποσχέσεις βελτίωσης όσο θα περνά ο καιρός. 
Οι ερυθρόλευκοι τρεις ημέρες μετά τη σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην Κράσνονταρ είχαν «σημάδια κόπωσης» στην εικόνα τους. 

Τα αρχικά πλάνα
Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε έξι αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Κρασνοντάρ. Έτσι ο Σα βρέθηκε στην εστία, ο Ελαμπντελαουί δεξιά στην άμυνα, αριστερά ο Κούτρης ενώ ο Σισέ και ο Σεμέδο ήταν το δίδυμο των στόπερ. Γκιλιέρμε και Καμαρά επιχείρησαν ως αμυντικά χαφ, Ραντζέλοβιτς, Ποντένσε και Σουντανί ήταν στην τριάδα που παρατάχθηκε στην πλάτη του προωθημένου Ελ Αραμπί. 
Ο Μπόρχα Χιμένεθ παρέταξε τον Αστέρα με σχηματισμό 3-5-2. Ο Παπαδόπουλος ήταν στην εστία, Αντζουλάς, Βαλιέντε και Πασαλίδης στα στόπερ, Κώτσιρας και Κυριακόπουλος στις πτέρυγες. Στον άξονα βρέθηκαν οι Ιγκλέσιας, Φερνάντες και Ριέρα ενώ το δίδυμο στην επίθεση δημιούργησαν ο Φερνάντεθ και ο Φερνάντες. 

Με φόρα από την Ευρώπη… 
Οι ερυθρόλευκοι άρχισαν με ένταση το παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο έκτο λεπτό με το εύστοχο πέναλτι  του Ελ Αραμπί. Πέναλτι το οποίο καταλογίστηκε σε χέρι του Πασαλίδη μετά από σέντρα στο Ραντζέλοβιτς. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να μείνει ψηλά στο γήπεδο και να πιέσει τον Αστέρα, ο οποίος όσο περνούσε η ώρα βελτιωνόταν. 

Οι παίκτες του Μπόρχα Χιμένεθ αύξησαν το ποσοστό κατοχής της μπάλας για να «σπάσουν» το ρυθμό του Ολυμπιακού κι έγιναν απειλητικοί μεταβαίνοντας ταχύτατα σε φάση επίθεσης, ωστόσο ο Σα δε δυσκολεύθηκε να μπλοκάρει το σουτ του Φερνάντες στο 23ο λεπτό από το ύψος της περιοχής, ενώ η κεφαλιά του Ιγκλέσιας μετά από το σέντρα του Κώτσιρα έφυγε πάνω από την εστία του Ολυμπιακού. 

Στο 38ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν τη φάση του πρώτου μέρους με τη γρήγορη συνεργασία Ραντζέλοβιτς – Σουντανί, την οποία εξουδετέρωσε με σπουδαία επέμβαση ο Παπαδόπουλος στην τελική του Σουντανί. 

Σε εγρήγορση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα
Ο Παπαδόπουλος σταμάτησε εκ νέου το Σουντανί στις αρχές του δεύτερου μέρους με τον Αλγερινό να σουτάρει από θέση δεξιού εξτρέμ μέσα από την περιοχή στο 51ο λεπτό. Ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς από το 66ο λεπτό τους Βαλμπουενά, Μασούρα αντί των Ραντζέλοβιτς, Σουντανί και ο Ολυμπιακός έγινε πιο κινητικός αναζητώντας το δεύτερο γκολ. 

Στο 69ο λεπτό ο Ελ Ααραμπί έφτασε μια ανάσα από την επίτευξη του, αλλά η προβολή του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. 

Δύο λεπτά αργότερα ο Αστέρας είχε τη δική του στιγμή για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά ο Μαρκ Φερνάντεθ σούταρε πάνω στο Ζοσέ Σα από καλή θέση εντός της περιοχής. 

Στο 82ο λεπτό έγινε χρήση του VAR για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ελ Αραμπί επί του Μπαράλες. Ο διαιτητής που εξέτασε τη φάση έδειξε ότι δεν υπάρχει κάτι. 

Κίτρινες κάρτες: –
Κόκκινες κάρτες: –

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα – Ομάρ, Σισέ, Σεμέδο, Κούτρης – Καμαρά, Γκιλιέρμε – Ραντζέλοβιτς (66’ Μασούρας), Ποντένσε, Σουντανί (66’ Βαλμπουενά) – Ελ Αραμπί (4-2-3-1)

ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ. (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος – Αντζουλάς, Βαλιέντε, Πασαλίδης – Κώτσιρας, Φερνάντεζ, Ριέρα, Ιγκλέσιας (83’ Καπίλα), Κυριακόπουλος – Φερνάντεθ (80’ Μπαράλες), Φερνάντες (67’ Σίτο) (3-5-2)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.