Για τον Μαρτίνς “παίζει μπάλα” η νοοτροπία

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν στέκεται στα πρόσωπα, στέκεται στη νοοτροπία των παικτών του κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός μεσοβδόμαδα κατάφερε να ισορροπήσει από 0-2 σε 2-2 το ματς κόντρα στην Τότεναμ, για να χαρίσει στους φίλους του ακόμα μια έντονη ευρωπαϊκή συγκίνηση. Μετά από τρεις συνεχόμενες προκρίσεις, ο ίδιος κορμός παικτών έφτασε μια ανάσα από την ολική ανατροπή απέναντι στα “σπιρούνια”. Αυτή τη μισογραμμένη σελίδα θριάμβου τη γύρισε γρήγορα ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος από την Πέμπτη δεν είπε ούτε ήθελε ν’ ακούσει κουβέντα για την Τότεναμ. Παράλληλα με την επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, ο οποίος ζήτησε κοινό λόγο νίκης στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Πορτογάλος προπονητής ξεκίνησε τη σκληρή δουλειά για το μεγάλο ντέρμπι. 

Οι παίκτες που επιφορτίστηκαν περισσότερο κόντρα στην Τότεναμ πήραν ανάσες στο πρόγραμμα του Ολυμπιακού, ενώ ο Πορτογάλος έκανε τις πρώτες σκέψεις για αλλαγές στο αρχικό σχήμα με τους Κούτρη, Καμαρά και Ελ Αραμπί. Ο Κούτρης τα πήγε περίφημα κόντρα στον Βόλο και είναι αξιόπιστη λύση για να ξεκουράσει τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος είχε ακόμα ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό ματς. Ο Μαντί Καμαρά επίσης ήταν εκ των κορυφαίων κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας και μπορεί να σταθεί δίπλα στον Γκιλιέρμε, καθώς ο Μπουχαλάκης ήταν ο παίκτης που έτρεξε πρισσότερο απ’ όλους κόντρα στους Λονδρέζους, ενώ αποκόμισε ένα αιμάτωμα στη γάμπα από το συγκεκριμένο ματς. 

Την πόρτα της αρχικής ενδεκάδας χτυπάει και ο Γιουσούφ Ελ Αραμπί, ο οποίος είχε βρει ρυθμό, ωστόσο κόντρα στην Τότεναμ προτιμήθηκε ο Άνχελ Γκερέρο, ο οποίος ήταν πολύ πιο χρήσιμος στο κομμάτι του pressing. Απ’ όσα έδειξε στην κρίσιμη προπόνηση του Σαββάτου ο Μαρτίνς, ο Γκερέρο αποτελεί βασική σκέψη του και για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, θέλοντας να διατηρήσει τα τρεξίματα του Ισπανού και την επιθετική άμυνα που ξεκινά με συνέπεια από τα πόδια του. 

Σε ό,τι αφορά την τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού, ο Μαρτίνς δίνει μεγάλη σημασία στη νοοτροπία με την οποία θα παρουσιαστούν οι παίκτς του κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πιθανή υποτίμηση του αντιπάλου θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, καθώς η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει επανεκκίνηση κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο. Πολύ σημαντικό ρόλο θα έχουν τα άκρα του Ολυμπιακού, με τους Ομάρ και Κούτρη (Τσιμίκα) να έχουν ενεργή συμμετοχή και στο επιθετικό κομμάτι. Οι συνεργασίες Βαλμπουενά, Ποντένσε και η υπεροχή τους σε καταστάσεις “ένας εναντίον ενός” θα αποτελέσουν για ακόμα ένα ματς κλειδί για την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.