«Πράσινη» ορμή κόντρα στην ποιότητα του Ολυμπιακού

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τον Ολυμπιακό με γκολ – πέναλτι του Μολό στο 90’.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τον Ολυμπιακό με γκολ – πέναλτι του Μολό στο 90’. 

Κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, επιβεβαιώθηκαν πλήρως όλα αυτά που γνωρίζαμε προτού οι δύο μονομάχοι βρεθούν αντιμέτωποι στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα σύνολο με προοπτική, εφόσον βεβαίως βρει χημεία και αυτοπεποίθηση. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, είναι μια έτοιμη ομάδα, που συνδυάζει ποιότητα, προσωπικότητα και υψηλό δείκτη συνοχής.

Όλα αυτά αποτυπώθηκαν στο χορτάρι με απόλυτο τρόπο. Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν αρκετό χώρο στους αντιπάλους τους (κυρίως στα πρώτα 20-25 λεπτά), θέλοντας να διαχειριστούν με σύνεση το θέμα της ενέργειας, με δεδομένο ότι λίγα 24ωρα νωρίτερα είχαν παίξει ένα 90λεπτο …στα κόκκινα, με αντίπαλο την Τότεναμ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πράσινοι» είχαν μεν την διάθεση να εκμεταλλευτούν τα περιθώρια που τους άφησε ο αντίπαλός τους, όμως δεν διέθεταν την ψυχραιμία στις λιγοστές περιπτώσεις που πάτησαν εντός περιοχής.

Για τους «ερυθρόλευκους» από την άλλη, χρειάστηκε μονάχα μία πραγματική ευκαιρία για να βρουν τον δρόμο για τα δίχτυα. Ο Μπουχαλάκης έκανε μπαλιά 35 μέτρων στον Τσιμίκα, που είχε ανέβει ψηλά στην αριστερή πτέρυγα, η σέντρα που επιχείρησε ο ακραίος αμυντικός έδωσε την ευκαιρία στον Γκερέρο να υποδεχτεί τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής κι ο Ισπανός φορ δεν χρειαζόταν τίποτα περισσότερο. Εξαιρετικό κοντρόλ σε πρώτο χρόνο, η μπάλα στο αριστερό κι εν συνεχεία στην αριστερή γωνία της εστίας του Διούδη.

Ακόμα κι έτσι, ο Παναθηναϊκός κέρδισε γρήγορα, χάρη στο πείσμα του, μια χρυσή ευκαιρία να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων (ανατροπή Περέα από τον Σεμέντο στο 58’, απέκρουσε το πέναλτι του Μακέντα ο Σα) κι όταν την σπατάλησε, είχε το σθένος να μετατρέψει το παιχνίδι σε… γουέστερν. Από τη στιγμή που ο Καμαρά πήρε τη θέση του Βαλμπουενά, με στόχο να ενισχυθεί η αμυντική λειτουργία της ομάδας, ο Ολυμπιακός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, παίζοντας ουσιαστικά άμυνα στο μισό γήπεδο.

Οι χώροι που άφησε δεν ήταν μεγάλοι, όμως ήταν ακόμα μεγαλύτερη η αυταπάρνηση των παικτών του Γιώργου Δώνη, στην προσπάθεια να βρουν τρόπο να ισοφαρίσουν. Ανέβασαν ακόμα ψηλότερα τον δείκτη έντασης, κέρδισαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και διεκδικούμενες μπάλες και στο τέλος δικαιώθηκαν, αφού πρώτα έχασαν άλλη μία σημαντική ευκαιρία. Ο Σα νίκησε τον Μακέντα στο τετ-α-τετ του 86’, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Μολό, που ανέλαβε να εκτελέσει το δεύτερο πέναλτι του Παναθηναϊκού. Το κέρδισε ο Μακέντα από τον Μεριά και ο Γάλλος σημάδεψε σωστά, παρότι ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» έπεσε ξανά στην σωστή γωνία.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Ζαχίντ (63’ Μολό), Κουρμπέλης, Δώνης (71’ Μπεκ), Μπουζούκης, Κολοβός (46’ Περέα), Μακέντα.

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (66’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (69’ Καμαρά), Ποντένσε (90’ Ελ Αραμπί), Γκερέρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.