Έσπασε το ρόδι

Η ΑΕΛ έψαχνε το πρώτο της φετινό "τρίποντο" στο πρωτάθλημα, με αντίπαλο την αήττητη Ξάνθη και το πήρε με επιβλητικό τρόπο (3-0). Συνδύασε ουσία και θέαμα η θεσσαλική ομάδα, απέναντι στους θρακιώτες που έμειναν από το 59' με 10 παίκτες.

Η ΑΕΛ έψαχνε το πρώτο της φετινό “τρίποντο” στο πρωτάθλημα, με αντίπαλο την αήττητη Ξάνθη και το πήρε με επιβλητικό τρόπο (3-0). Συνδύασε ουσία και θέαμα η θεσσαλική ομάδα, απέναντι στους θρακιώτες που έμειναν από το 59′ με 10 παίκτες.

Το εμπόδιο για την ΑΕΛ ήταν υψηλό. Η Ξάνθη εμφανίστηκε στη Λάρισα μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, με τις δύο εξ αυτών να έχουν σημειωθεί μακριά από την έδρα της. Παράλληλα, για τους γηπεδούχους υπήρχε και το ψυχολογικό βάρος, λόγω της πενιχρής συγκομιδής μόλις ενός βαθμού σε τρεις αναμετρήσεις.

Όλα αυτά πέρασαν γρήγορα στο περιθώριο, αφού οι γηπεδούχοι επέδειξαν θαυμαστή αποφασιστικότητα και ηρεμία, με στόχο να κατακτήσουν την πρώτη τους φετινή νίκη. Αυτή εν τέλει ήρθε εύκολα και απλά (3-0), αφού ακόμα κι αν οι φιλοξενούμενοι διέθεταν την φλόγα για να διεκδικήσουν τουλάχιστον τον ένα πόντο, η αποβολή του Λισγάρα, με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 59’, έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες τους.

Το πρώτο γκολ ήρθε στο 35’, από εκτέλεση κόρνερ του Κάτσε, που μαζί με τον Ουάρντα ήταν οι κινητήριοι μοχλοί της θεσσαλικής ομάδας. Ο Τερκί επιχείρησε να διώξει τη μπάλα με το κεφάλι του, ωστόσο το έκανε τόσο άτσαλα που η μπάλα καρφώθηκε στα δίχτυα της ομάδας του.

Τα δύο επόμενα «χτυπήματα» της ΑΕΛ ήταν… ποδοσφαιρικές ζωγραφιές. 2-0 με τον Μιλοσάβλιεβιτς να ολοκληρώνει με πλασέ ακριβείας την υποδειγματική αντεπίθεση της ομάδας του (53’) και 3-0 με τον Μπέρτο να εκτελεί από δύσκολη γωνία, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα σε μία ακόμα εξαιρετικά δομημένη επίθεση της ομάδας του (83’).

ΑΕΛ:
Κρίστινσον – Μπράλιτς, Μόρας, Μιχαήλ – Καρανίκας (62’ Μπέρτος), Μιλοσάβλιεβιτς (75’ Φατιόν), Κάτσε (85’ Χαλκιαδάκης), Σεσέροβιτς, Στάνκοβιτς – Ουάρντα, Νούνιτς.
Ξάνθη: Σάο Μπέντο – Ντίρεσταμ, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Σόσα – Τερκί, Κοβάσεβιτς – Τζουρίτσκοβιτς (61’ Μαλεζάς), Εντουάρντο (37’ Ρενέλα), Μπαριέντος (54’ Φοσέ) – Στάρτζεον.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.