Δημήτρης Μάνος: Ο… Γκόμεζ της Ημαθίας! (video)

Το novasports.gr σας παρουσιάζει τον πρωταγωνιστή του ΟΦΗ στο θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Μάνο. Η διαδρομή από τα γήπεδα της Βέροιας στην Κρήτη και το ασφαλές "λιμάνι" του Ηρακλείου.

Με δύο δικά του γκολ μπήκε η… σφραγίδα της μεγάλης νίκης του ΟΦΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Δημήτρης Μάνος δεν χρειάστηκε παρά μονάχα τρεις προσπάθεις για να βρει δύο φορές τον στόχο και να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Ο 25χρονος φορ ήταν ο πρωταγωνιστής των Κρητικών στο θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού. Η πρώτη… λύρα στο πεντοζάλι που χόρεψε η ομάδα του Σίμου στο Μαρούσι. 

Τα στατιστικά του Μάνου θα τα ζήλευε και ο… Γιάννης Αντετοκούνμπο. Τρεις τελικές προσπάθειες όλες κι όλες, δύο στην εστία, δύο γκολ. 

Όμως δεν ήταν μονάχα τα τέρματα που πέτυχε ο Βεροιώτης επιθετικός, αλλά και η γενικότερη παρουσία του στο γήπεδο.

Στο heat map της Opta βλέπετε τους χώρους που κινήθηκε ο επιθετικός του ΟΦΗ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Κάλυψε σχεδόν ολόκληρη τη μια πλευρά του γηπέδου και όταν χρειάστηκε βοήθησε και αμυντικά την ομάδα του. 

“Μας έχουν περάσει τη νοοτροπία να παίζουμε χωρίς άγχος, αν κάνουμε λάθος να το διορθώνουμε. Μπείτε να το χαρείτε, παίξετε για τον κόσμο και για εσάς”, έλεγε μετά το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Μάνος στα κανάλια Novasports.

Δεν θέλησε να σταθεί στη δική του παρουσία. Έβγαλε το… κλισέ από το τσεπάκι του: “το σημαντικότερο είναι να βοηθάω την ομάδα” και με ένα μικρό χαμόγελο πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια. Έτσι είναι εκτός γηπέδων. Γιατί εντός των τεσσάρων γραμμών, ο Μάνος ντύνεται… πιστολέρο. Ιδιαίτερα όταν φορά τα “ασπρόμαυρα” του ΟΦΗ, της ομάδας που του βγάζει αυτό το… δολοφονικό ποδοσφαιρικό ένστικτο. 

Ένας Τρικαλινός στο Ηράκλειο

Γεννημένος στα Τρίκαλα της Ημαθίας τον Σεπτέμβρη του 1994, ο Δημήτρης Μάνος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Βέροια. Εκεί υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στα 18 του χρόνια, με τη “Βασίλισσα του Βορρά” έκανε το ντεμπούτο του λίγους μήνες αργότερα κόντρα σε μια ομάδα που θα φορούσε κάποια χρόνια αργότερα τη φανέλα της. Τον Ολυμπιακό. 

Ξεχώρισε για το δυναμικό του παιχνίδι, έπαιξε για ένα εξάμηνο δανεικός στον Εργοτέλη, κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων, ωστόσο δεν στέριωσε στη Βέροια και δεν μπόρεσε να σκοράρει στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της.

Αποδεσμεύτηκε τον Ιούλιο του 2016 και βρήκε άμεσα το νέο του σταθμό. Την ομάδα που έμελλε να βάλει τη… στάμπα της στην ποδοσφαιρική του πορεία. Τον ΟΦΗ. 

Στην πρώτη του σεζόν στο Ηράκλειο σκοράρει 10 γκολ και κάνει το… ξεπέταγμα την επόμενη χρονιά. Με τη φανέλα του ΟΦΗ ο Μάνος εντυπωσιάζει, πετυχαίνει 27 γκολ σε 26 παιχνίδι, οδηγεί τους Κρητικούς στην άνοδο, αναδεικνύεται κορυφαίος σκόρερ της Football League και ξεπερνάει τον σπουδαίο Ρόναλντ Γκόμεζ ως ο παίκτης του ΟΦΗ με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν. 

Το όνομα του ήδη γίνεται θέμα συζήτησης στην ποδοσφαιρική πιάτσα, αρκετές ομάδες “γλυκοκοιτάζουν” το “κανόνι” του ΟΦΗ και ο Ολυμπιακός κερδίζει σε αυτή την κούρσα τους… μνηστήρες και αποκτά τα δικαιώματα του δεινού σκόρερ των Κρητικών. 

“Ερυθρόλευκος” για… λίγο

Φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, για μικρό διάστημα. Δεν μπόρεσε να “χωρέσει” στο ρόστερ των “ερυθρόλευκων” και μέτρησε 9 συμμετοχές και 2 γκολ στο εξάμηνο που πέρασε στην ομάδα του Πειραιά.

Το δεύτερο μισό της σεζόν 2018-19 τον βρήκε στα Γιάννινα, όπου σημείωσε 3 γκολ σε 14 παιχνίδια, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει τους Ηπειρώτες να αποφύγουν τον υποβιβασμό. 

Επιστροφή στο Ρέντη, όμως ο Μάνος και πάλι δεν βρήκε θέση στα πλάνα του Μαρτίνς.

Μοναδική επιλογή ο δανεισμός και ο 25χρονος επιθετικός επέλεξε να επιστρέψει… σπίτι του, όπως αποκαλεί τον ΟΦΗ.

Φόρεσε ξανά τη φανέλα του συλλόγου του Ηρακλείου και μπήκε… δυνατά στη σεζόν με δύο γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.