Το ντέρμπι υπόσχεται φουλ επίθεση!

Στη μάχη της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Κυριακή (22/9) τον πρώτο λόγο αναμένεται να έχουν οι επιθετικές τακτικές, καθώς ΠΑΟΚ και Άρης έχουν μεγάλη ευχέρεια στη δημιουργία τελικών προσπαθειών, όπως δείχνουν οι επιδόσεις τους

Το ερχόμενο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή (22/9) στην Τούμπα, αναμένεται να είναι… καυτό από όλες τις απόψεις, ειδικότερα, όμως, σε ό,τι αφορά στις επιθετικές τακτικές που θα εφαρμόσουν ΠΑΟΚ και Άρης. Οι δύο “αιώνιοι” αντίπαλοι δεν είναι τυχαία στην πρώτη τριάδα των ομάδων της Super League 1 που έχουν κάνει τις περισσότερες τελικές μέχρι τώρα.
Συγκεκριμένα, οι “κίτρινοι” είναι στη δεύτερη θέση της σχετικής κατηγορίας, μαζί με τον Ολυμπιακό, κι οι “ασπρόμαυροι” στην τρίτη. Οι παίκτες του Άρη έχουν δημιουργήσει 36 τελικές προσπάθειες μέχρι τώρα, ενώ αυτοί του ΠΑΟΚ 34. Στην πρώτη θέση είναι η ΑΕΚ με 37 τελικές προσπάθειες.
Πρακτικά, τα νούμερα αυτά σημαίνουν ότι ο Άρης έχει 12 τελικές μέσο όρο ανά αγώνα, ενώ ο ΠΑΟΚ 11,3. Εκεί που υπερτερούν οι “ασπρόμαυροι” είναι στο μέσο όρο γκολ/τελικές προσπάθειες. Έχουν 1 γκολ ανά 4,9 τελικές προσπάθειες, καθώς έχουν πετύχει 7 γκολ συνολικά, ενώ οι “κίτρινοι” μετρούν 1 γκολ ανά 7,2 τελικές προσπάθειες. Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ είναι στην πρώτη θέση στην κατηγορία των ομάδων που έχουν πετύχει τα περισσότερα γκολ ως τώρα, μαζί με τον ΟΦΗ και τον Ολυμπιακό, ενώ ο Άρης είναι στην τρίτη θέση, με 5 γκολ συνολικά.
Άλλο χαρακτηριστικό των δύο ομάδων είναι ότι βρίσκουν γκολ στο πρωτάθλημα από παίκτες προερχόμενους από όλες τις γραμμές. Για τον ΠΑΟΚ έχουν πετύχει από 2 γκολ οι Άκπομ και Σφιντέρσκι κι από 1 οι Μίσιτς, Μάτος και Κρέσπο. Για τον Άρη, αντίστοιχα, έχουν πετύχει από 1 γκολ οι Ιντέγε, Ντιγκινί, Φετφατζίδης, Σάσα και Βέλεθ. Ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα δείχνει ότι όλοι οι παίκτες και από τις δύο ομάδες συμμετέχουν στην προσπάθεια για γκολ, γεγονός που κάνει τους δύο αντιπάλους απρόβλεπτους επιθετικά, άρα… χάρμα οφθαλμών για τους φίλους τους!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.