Τα κατορθώματα του Άρη

Με αφορμή την ευρύτερη στην ιστορία νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού η Super League 1 κάνει αναδρομή στις μεγαλύτερες "κίτρινες" νίκες.

Με αφορμή την ευρύτερη στην ιστορία νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού η Super League 1 κάνει αναδρομή στις μεγαλύτερες “κίτρινες” νίκες.

Αναλυτικά: 
Η νίκη του Άρη με 4-0 είναι η ευρύτερη στην ιστορία της Α’ Εθνικής σε βάρος του Παναθηναϊκού. Μάλιστα ανάμεσα στις 22 προηγούμενες νίκες του δεν υπάρχει ούτε με τρία γκολ διαφορά. Οι έξι από αυτές ήταν με δύο γκολ και άλλες 16 με ένα γκολ διαφορά.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που νικά με τόσο ευρύ σκορ οποιαδήποτε από τις τρεις «ισχυρές» ομάδες του Λεκανοπεδίου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Έχει μόνο μια νίκη επί της ΑΕΚ με 4-0 το 2008, αλλά στα πλέι οφ.
Ψάχνοντας και τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, δύο φορές έχει νικήσει τον ΠΑΟΚ με τέσσερα γκολ, 5-1 το 1966 και 4-0 το 2000, και δύο φορές τον Ηρακλή, 4-0 το 1978 και το 1981.

Εξάλλου το 4-0 είναι η ευρύτερη νίκη στην ιστορία του Άρη με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο του! Το ρεκόρ πιστώνεται στον Απόστολο Τερζή, που είχε να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα πάνω από 25 χρόνια. Τότε, στις 27 Μαρτίου 1994, είχε ηττηθεί 8-0 ως παίκτης της Δόξας Δράμας και ο χθεσινός αντίπαλός του προπονητής Γιώργος Δώνης είχε πετύχει το έβδομο γκολ!

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα του «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν ο Γιάννης Φετφατζίδης, που πέρα από το πρώτο γκολ που πέτυχε με το κεφάλι στην καριέρα του, είχε και δύο ασίστ. Δύο ασίστ σε ένα παιχνίδι δεν είχε καταφέρει άλλοτε σε αγώνα της Super League, παρά μόνο μια φορά σε αγώνα του πρωταθλήματος Σαουδικής Αραβίας πριν από δύο χρόνια. Και φυσικά ένα γκολ και δύο ασίστ σε ένα παιχνίδι είναι ρεκόρ καριέρας. Μάλιστα για πρώτη φορά στην καριέρα του νίκησε τον Παναθηναϊκό, αφού μετρούσε δύο ήττες.

Ο Παναθηναϊκός χάνει με τέσσερα τουλάχιστον γκολ στη Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών και για τρίτη φορά στην ιστορία του. Είχε ηττηθεί με 4-0 από τον ΠΑΟΚ τον Δεκέμβρη του 2017. Παρόμοια ή βαρύτερη από αυτές τις δύο ήττες έχει στη Θεσσαλονίκη μόνο το 6-0 από τον Ηρακλή τον Δεκέμβρη του 1979.

Πηγή: www.slgr.gr 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.