Τον Αρη πριν το 4-0 τον αδικούσε το 1/23

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού, οι 4 διαφορετικοί σκόρερ, ο Φετφατζίδης, ο Ιντέγε, το σπριντ 88 μέτρων του Βέλεθ, η επιστροφή Γκάμα, οι 34 τελικές με τη Μόλντε και η εικόνα από το πρώτο λεπτό που έδειξε ότι το ήθελε πιο πολύ

Πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο Αρης ήταν η χειρότερη ομάδα στο Πρωτάθλημα στην αξιοποίηση ευκαιριών. Είχε 1 γκολ σε 23 τελικές. Δημιουργούσε αλλά δεν σκόραρε. 

Με τον Παναθηναϊκό έβαλε 4 γκολ σε 13 τελικές και 2 γκολ σε 4 τελικές στο β΄μέρος.

Ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, απέναντι στη Μόλντε στο ματς στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, είχε κάνει 34 τελικές εκ των οποίων οι 12 μέσα από τη μικρή περιοχή. 

Εκανε ευκαιρίες και -μέχρι στιγμής στη σεζόν- έχει 5 δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι.

Κάποια στιγμή ο Ιντέγε θα σκόραρε. Επίσης, κάποια στιγμή ο Αρης θα είχε υψηλότερο ποσοστό αξιοποίησης ευκαιριών. Εγιναν στο ίδιο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό των λαθών. 

Ο Αρης είχε 4 διαφορετικούς σκόρερ με θέληση να πάει στη νίκη, θέληση που αποτυπώνεται -και- στο σπριντ του Βέλεθ που έκανε 88 μέτρα σε 11’’64’ (δείτε εδώ τη σχετική δημοσίευση) για το 2-0 στο 43’.

Μπορεί στο 20’, ο Φετφατζίδης να παίρνει το δώρο του Ζαχίντ και έτσι να γίνεται το 1-0. Ετσι όμως όπως πήγαινε το παιχνίδι ποιος φαινόταν ότι θα σκόραρε πρώτος ακόμη και χωρίς τέτοιο, κραυγαλέο, λάθος; Ηταν ξεκάθαρο. 

Ο Ιντέγε σκόραρε στο 7ο παιχνίδι του με τον Αρη. Σκόραρε μετά από 605’ συμμετοχής, σκόραρε μετά από περίπου δέκα ώρες μπάλα. 

Ο Ιντέγε όμως πιστώνεται (πλην του γκολ) ότι όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα δεν έχασε τη διάθεσή του να παίζει για την ομάδα και να μην αφήνει την ψυχολογία του να πέφτει. 

Στο ίδιο διάστημα αγώνων, ο Αρης εισπράττει έναν διαφορετικό Φετφατζίδη. Αρχές Ιουλίου, όταν είχε πάει στην Ολλανδία για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία έχοντας συμφωνήσει για επέκταση συνεργασίας, ρωτήθηκε για το αν νιώθει έτοιμος να γίνει ηγέτης στον Αρη. 

Και είχε πει: «Θα δώσω το καλύτερο μου εαυτό και ελπίζω να συμβεί και αυτό». Το δείχνει ότι το θέλει. 

Ο Φετφατζίδης έχει 1 γκολ και 3 ασίστ στο Πρωτάθλημα, δηλαδή συμμετοχή στα 4 από τα 5 γκολ του Αρη. 

Ο Γκάμα επέστρεψε και έπαιξε για πρώτη φορά βασικός μετά τις 14 Ιανουαρίου. Εδειξε πόσο σημαντικός παίκτης είναι για τον Αρη. Μπήκε στην τριάδα πίσω από τον Ιντέγε, έδωσε ισορροπία. 

Η τριάδα… Ο Γκάμα που προστέθηκε.

Από τα 7 επίσημα παιχνίδια που έδωσε ο Αρης, στα 6, στην τριάδα πίσω από τον Ιντέγε είναι πάντα ο Ντιγκινί και ο Φετφατζίδης. 

Και αλλάζει ο τρίτος στο βασικό σχήμα.  

Με την ΑΕ Λεμεσού, στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ήταν ο Τόνσο. Στην Κύπρο, όπως και στο β’ παιχνίδι με τη Μόλντε στο “Κλεάνθης Βικλείδης ήταν ο Λάρσον. 

Με τον ΟΦΗ ήταν ο Μαρτίνες, στον Βόλο ήταν ο Μαντσίνι και με τον Παναθηναϊκό ήταν ο Γκάμα. Πέντε διαφορετικοί σε 7 ματς για τον Αρη που ψάχνει -εκεί- να βρει την καλύτερη για αυτόν χημεία. 

Για τον Αρη, το 4-0 (με υπηρεσιακό προπονητή, τον Τόλη Τερζή στον πάγκο που όπως και πέρσι έτσι και φέτος συνδύασε με νίκη την παρουσία του) τον βοηθάει πολύ και γιατί είχε μείνει με έναν βαθμό σε 2 παιχνίδια και γιατί ήρθε σε μια μεταβατική περίοδο μετά την αποχώρηση του Παντελίδη και μέχρι την έλευση του επόμενου τεχνικού. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.