Κάστρο: «Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο»

Την άποψη πως ο Παναιτωλικός άξιζε κάτι περισσότερο από το ματς με την Ξάνθη, βάσει της εικόνας του, εξέφρασε ο Λουίς Κάστρο.
Δημοσίευση: 31/08/2019 - 23:07
Την άποψη πως ο Παναιτωλικός άξιζε κάτι περισσότερο από το ματς με την Ξάνθη, βάσει της εικόνας του, εξέφρασε ο Λουίς Κάστρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:
 
«Πριν σκοράρουμε κάναμε πολλές ευκαιρίες και παίξαμε στο μισό γήπεδο την Ξάνθη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ακόμα και η ισοπαλία θα ήταν ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς και καλό για αυτούς. Κάναμε κάποιες σέντρες για να σκοράρουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε χαρούμενοι και το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμέναμε αλλά νομίζω ότι δημιουργούμε κάτι καλό. Κατά την άποψη μου ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο».

Για το αν προβληματίστηκε περισσότερο από την αδυναμία στο σκοράρισμα ή το γεγονός πως η ομάδα δέχθηκε εύκολα γκολ, είπε:
«Και τα δύο. Όταν κάνεις φάσεις πρέπει να σκοράρεις και πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν προηγούμαστε ο αντίπαλος θα πρεσάρει περισσότερο».

Για την αλλαγή του Γιοβάνοβιτς:
«Αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Είχαμε δυνάμεις αλλά δεν είχαμε αρκετό χρόνο για να το γυρίσουμε. Μετά το γκολ που πετύχαμε θέλαμε να κάνουμε μια αλλαγή αλλά το γκολ της Ξάνθης μπήκε γρήγορα και δεν προλάβαμε»

Για τα δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά αν αποτελούν αδυναμία ή έλλειψη συγκέντρωσης: «Είναι πρώτα απ’ όλα δικό μου λάθος και μετά φταίει όλη η ομάδα και κανένας παίκτης μεμονωμένα. Δημιουργούμε ένα νέο πρότζεκτ στην ομάδα και ξεκινήσαμε το παιχνίδι με έξι παίκτες κάτω των 25 ετών, οι τρεις από το Αγρίνιο. Δημιουργούμε κάτι καλό, σίγουρα όμως δεν επιτρέπεται να δέχεσαι δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά». 

Για τις μεταγραφές: «Η ομάδα μου έδωσε ότι ήταν δυνατό να μου δώσει. Αν καταστεί δυνατό να ανεβάσουμε λίγο το μπάτζετ μπορεί να κάνουμε κάτι ακόμα. Η διακοπή θα είναι καλή για εμάς. Όχι λόγω του αποτελέσματος του σημερινού αγώνα, αλλά επειδή όταν χάνω θέλω να δουλέψω για να κερδίσω το επόμενο. Είμαστε καινούργιοι στην ομάδα και την πόλη, αλλά νομίζω ότι και στο προηγούμενο παιχνίδι και σε αυτό είχαμε μια καλή εικόνα. Δεν γίνεται όμως τίποτα χωρίς το αποτέλεσμα. Είμαστε όμως και καινούργια ομάδα και χρειαζόμαστε χρόνο. Ένα μωρό για να γεννηθεί χρειάζεται εννέα μήνες. Αν γεννηθεί νωρίτερα μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Δεν λέω ότι χρειάζεται εννέα μήνες για να είμαστε έτοιμοι, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος».

Για τον κόσμο: «Είμαστε σε μια πόλη που ζει για το ποδόσφαιρο και όταν βρίσκομαι κοντά στην μεριά των οπαδών αισθάνομαι όμορφα. Αν δείτε ότι δεν δίνουμε το 100 % αξίζει να μη μας υποστηρίξετε. Όταν ο αντίπαλος έκανε το 1-2 χρειαζόμασταν περισσότερο τον κόσμο. Ειδικά σε παιχνίδια όπως το σημερινό που ο κόσμος έδωσε το 100%. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο κόσμος πρέπει να δώσει ακόμη περισσότερο τη στήριξή του και να χειροκροτεί τα παιδιά».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ξάνθης, Κίκο Ραμίρεθ, ανέφερε: «Ήταν μια νίκη, αλλά όχι τόσο εύκολη γιατί έπαιξε καλά ο Παναιτωλικός. Προηγήθηκε, σε κάποιες φάσεις πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήταν καλύτεροι από εμάς και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ακόμη πιο χαρούμενοι για αυτή τη νίκη».

Για το αν με αυτό το εξαιρετικό ξεκίνημα η Ξάνθη μπορεί να στοχεύει στην Ευρωπαϊκή έξοδο: «Η αλήθεια είναι ότι είμαστε μια νέα ομάδα. Η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη και πρέπει να κοιτάει κάθε αγώνα ξεχωριστά».

Για τις δύο νίκες που έχει πετύχει η ομάδα του κάνοντας πολύ λίγες φάσεις: «Η τύχη είναι μέρος του παιχνιδιού και χαιρόμαστε που στα πρώτα παιχνίδια την είχαμε με το μέρος μας».