Νίκησε δίχως να … «ιδρώσει»

Με αυτογκόλ του Πλιάτσικα (37’) και γκολ του Λιβάγια (45’+) η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας 2-0 στο ΟΑΚΑ, σημείωσε τη δεύτερη διαδοχική της νίκη και πλέον ατενίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τη συνέχεια.

Με αυτογκόλ του Πλιάτσικα (37’) και γκολ του Λιβάγια (45’+) η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας 2-0 στο ΟΑΚΑ, σημείωσε τη δεύτερη διαδοχική της νίκη και πλέον ατενίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τη συνέχεια.

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Τα πλάνα των προπονητών
Ο Νίκος Κωστένογλου ήταν αναγκασμένος να καταστρώσει τα σχέδιά του χωρίς να υπολογίζει του τραυματίες Τσιγκρίνκσι, Μάνταλο, Ολιβέιρα. Για πρώτη φορά πήγε σε σχήμα με δυο κεντρικούς αμυντικούς επιλέγοντας το 4-2-3-1. Με κινητήριο μοχλό τον Λιβάγια κι ενισχυτικούς τους Λόπες, Σιμόες το πλάνο ήταν ν’ αναλάβουν εξ αρχής τα ηνία του αγώνα και με ασφυκτική πίεση να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ.
Ο Σωτήρης Αντωνίου είχε ν’ αντιμετωπίσει σημαντικές απουσίες καθώς εκτός ήταν οι Κάτσικας, Τζανετόπουλος, Βασιλόγιαννης, Τουράμ, Σάσι, Ανάκογλου, Μπουλούλης ήταν εκτός. Με πυκνή αμυντική συνοχή, αλληλοκαλύψεις στο 3-5-2 είχε σαν προτεραιότητα το μηδέν στην εστία κι επιθετικά να «χτυπήσουν» κυρίως με τον Ρόμανιτς. Τα σχέδιά του όμως άλλαξαν μετά και την αναγκαστική αλλαγή του Μπεχαράνο.
Άνετο προβάδισμα
Ο αγώνας ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν δυνατά, να επιβάλλουν εξ αρχής τον δικό τους ρυθμό. Κύρια επιλογή των επιθέσεων ήταν ο άξονας όμως από ο συγκεκριμένος δρόμος πυκνά – συχνά αποδείχτηκε απροσπέλαστος. Για το λόγο αυτό προτιμήθηκαν τα άκρα. Ωστόσο στο 12’ ο Ρόμανιτς δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο από τον Βράνιες, ο διαιτητής έκανε χρήση VAR δμε συνέπεια να δείξει στον Βόσνιο αμυντικό την κίτρινη κάρτα.
Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ανήκε στη Λαμία από την εκτέλεση του συγκεκριμένου φάουλ με τον Μπάρκα να είναι σ’ ετοιμότητα.
Στο 27’ η Λαμία με τον Καραμάνο απείλησε όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Καραμάνος όντας στον αέρα έπιασε δυνατό πλασέ στέλνοντας την μπάλα – λίγο – άουτ. Δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι απάντησαν με δυνατό σουτ του Λόπες και τον Βελλίδη να διώχνει. Στα μέσα του πρώτου μέρους ο κ. Αντωνίου είδε τον Μπεχαράνο να αποχωρεί τραυματίας με τον Βασιλογιάννη να τον αντικαθιστά.
Η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει χώρους από τις πτέρυγες και τα κατάφερε στο 37’, έπειτα από ατομική ενέργει του Λιβάγια, που μπήκε από αριστερά στην περιοχή, απέφυγε τον Σάλιακα, έκανε την παράλληλη συρτή σέντρα κι ο Πλιάτσικας στην προσπάθεια ν’ απομακρύνει έστειε την μπάλα στα δίχτυα. Οι ποδοσφαιριστές του κ. Κωστένογλου θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ αυξάνοντας την πίεση. Στο κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου είχε δυο καλές στιγμές με κεφαλιά Γιακουμάκη και σουτ εντός περιοχής του Αλμπάνη όμως το γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις. Ο Λιβάγια εκτέλεσε το φάουλ ο Βράνιες έκανε την προβολή πάνω στην κίνηση και νίκησε τον Βελλίδη, σε μια φάση που επιστρατεύτηκε το VAR καθώς αρχικά ο Βόσνιος είχε υποδεχτεί από το βοηθό σε θέση οφ σάιντ.
Με τον «αέρα» του πρώτου μέρους
Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς διαφοροποιήσεις. Όμως η Λαμία δεν έδειχνε ικανή να μπορέσει να «ανέβει» στο γήπεδο, να πάρει μέτρα και ν’ απειλήσει. Τουναντίον οι γηπεδούχοι διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να βρουν τρόπο ν’ αξιοποιήσουν και να μετουσιώσουν την υπεροχή τους. Στο 49’ δυνατό σου του Κρίστισιτς έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Βελλίδης. Μοιραία το ματς οδηγήθηκε στο πάθος και τη δύναμη σε μια προσπάθεια ελέγχου της μεσαίας γραμμής.
Σε μια προσπάθεια να φρεσκάρει την ομάδα του ο κ. Κωστένογλου πέρασε διαδοχικά τους Κλωναρίδη, Βέρντε, Γαλανόπουλου, αποσύροντας τους Αλμπάνη, Κρίστισιτς, Ζεράλδες αντίστοιχα. Κι η ΑΕΚ κατάφερε να έχει δυο μεγάλες στιγμές. Η πρώτη με τον Βράνιες να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά στην περιοχή της Λαμίας αλλά να στοχεύει πολύ ψηλά στο 63’ και στο 84’ όταν ο Βέρντε έπιασε δυνατό σουτ με την μπάλα να κατευθύνεται στο «γάμα» και να αναγκάζει τον Βελλίδη στην απόκρουση του αγώνα.
Τα χειρότερα για τους Βοιωτούς ήταν και οι έτερες δύο αναγκαστικές αλλαγές με τους Τουράμ – Μπουλούλη να περνούν αντί των Ρόμανιτς – Δημούτσου αντίστοιχα.
Διαιτητής
Μανούχος (Αργολίδας)
Βοηθοί
Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
Πάγκαλος (Λασιθίου)
Τέταρτος
Γκάμαρης (Αθηνών)
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου) (4-2-3-1): Μπάρκας, Έλντερ Λόπες, Οικονόμου, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (76’ Γαλανόπουλος), Αλμπάνης (63’ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Ζεράλδες (71’ Βέρντε), Γιακουμάκης.
Λαμία (Σ. Αντωνίου) (3-5-2): Βελλίδης, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βύντρα, Βάντερσον, Σάλιακας, Δημούτσος (85’ Μπουλούλης), Μπεχαράνο (36’ Βασιλογιάννης), Σκόνδρας, Ρόμανιτς (65’ Τουράμ), Καραμάνος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.