Βύθισε τον Αστέρα και απογειώθηκε η Ξάνθη! (video)

Η Ξάνθη έκανε το 3x3 στο πρωτάθλημα και φιγουράρει στην κορυφή, άποντος παρέμεινε ο Αστέρας Τρίπολης του Μπόρχα Χιμένεθ!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ξάνθη ξεκινάει το πρωτάθλημα με τρεις συνεχόμενες νίκες, επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης 2-1. Οι Αρκάδες γνώρισαν στον αντίποδα τρίτη ήττα στη φετινή κούρσα, μένοντας στο μηδέν. Γκολ και ασίστ ο Στούρτζεον, ο Μαρκ Φερνάντεθ μείωσε για τους Αρκάδες. Η Ξάνθη έχει πάρει τρεις νίκες με το ίδιο σκορ! 

Ανεμικός ο Αστέρας, την ουσία η Ξάνθη

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά έχοντας την κατοχή της μπάλας, κόντρα στον Αστέρα που δεν απέφυγε τα ατομικά λάθη, δίνοντας αρκετές κατοχές στους παίκτες της Ξάνθης. Ο Κίκο Ραμίρεθ είδε τους ποδοσφαιριστές του να αναπτύσσονται πιο ορθολογικά σε σχέση με εκείνους του Αστέρα, που έψαχναν τον Μπαράλες, κυρίως με βαθιές μπαλιές. Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της Ξάνθης μετουσιώθηκε σε γκολ στο 19ο λεπτό. Ο Στούρτζεον επιτέθηκε από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα με τον Τζουρίτσκοβιτς να πιάνει απίθανη κεφαλιά και ν’ ανοίγει το σκορ. Η αντίδραση του Αστέρα ήρθε στο 22΄με ένα καλό σουτ του Φερνάντεθ που μπλόκαρε ο Μπέντο. Η Ξάνθη είχε την υπεροχή, αλλά όχι κάποια μεγάλη ευκαιρία μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Αστέρας έχει να θυμάται την προσπάθεια του Ριέρα με τον Μπέντο να κρατάει το προβάδισμα για την Ξάνθη. 

Άντεξε την πίεση η Ξάνθη στο δεύτερο μέρος

Η Ξάνθη επέστρεψε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος και αφού έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 54 με τον Μπαριέντος, στο επόμενο λεπτό ο Στούρτζεον σκόραρε για το 2-0! Από την εκτέλεση κόρνερ ο Καρασαλίδης με προβολή τροφοδοτησε τον Πορτογάλο για το δεύτερο γκολ της Ξάνθης.

Ο Αστέρας δεν παρέδωσε τα όπλα, στο 57΄ ο Μπαράλες τροφοδότησε με τακουνάκι τον Μαρκ Φερνάντεθ και ο Ισπανός με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δικτυα του Μπέντο. Η φάση ελέγχθηκε με VAR, το γκολ μέτρησε κανονικά καθώς διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε περίπτωση οφσάιντ.

Η ομάδα του Μπόρχα Χιμένεθ ισορρόπησε το ματς και έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μπαράλες ο οποίος από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπέντο, ύστερα από το γυρισμα του Λουίς Φερνάντεθ στο 76′. Η Ξάνθη μετά από αρκετά λεπτά πάτησε την περιοχή του Παπαδόπουλου με τον Ουίλιαμ να χάνει ευκαιρία με σουτ από τα αριστερά της περιοχής στο 85ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις ο Αστέρας έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Αρχικά ο Μπαράλες στο 91′ πήρε την κεφαλιά και έβγαλε τετ α τετ τον Χαουρέγκι  με τον Μπέντο. Ο Βάσκος από αριστερά με πλασέ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στο 94′ ο Μπέντο πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά ψαράκι του Μπαράλες, κρατώντας τους τρεις βαθμούς για την γηπεδούχο ομάδα!

Ξάνθη (Ραμίρεθ): Μπέντο, Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα, Τερκί, Κοβάτσεβιτς, Μπαριέντος (73′ Φοσέ), Τζουρίτσκοβιτς (67′ Ουίλιαμ), Στούρτζεον (81′ Καμαρά), Εντουάρντο 

Αστέρας Τρ. (Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Αντζουλάς (45′ Κώτσιρας), Μαρτίνεθ, Βαλιέντε, Πασαλίδης, Καπίγια, Μουνάφο (85′ Ιγκλέσιας), Ριέρα (73′ Χαουρέγκι), Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.