Με ανατροπή στην κορυφή η Ξάνθη! (video)

Η Ξάνθη συνεχίζει με νίκες στο πρωτάθλημα, αλώνοντας την έδρα του Παναιτωλικού, που γνώρισε ακόμα μια ήττα.

Μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ η Ξάνθη συνέχισε με τρίποντα στο πρωτάθλημα επικρατώντας 2-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με ανατροπή μάλιστα στο σκορ. Η ομάδα του Αγρινίου παραμένει χωρίς βαθμούς μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα.

Χωρίς ουσία η πρωτοβουλία του Παναιτωλικού 

Ο Παναιτωλιικός ξεκλίνησε με αρκετή όρεξη το ματς και είχε την πρώτη ευκαιρία στο 11ο λεπτό με τον Ντουάρτε να βρίσκει τον Φυτόπουλο στην περιοχή, ο οποίος δεν είχε καλή επαφή με την μπάλα. Η Ξάνθη απάντησε με σουτ του Κοβάτσεβιτς στο 12ο λεπτό. Η ομάδα του Αγρινίου κυριάρχησε στο γήπεδο και είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες με ένα γυριστό του Ντίας στο 17′ και με δυνατό σουτ του Φυτόπουλου στο 25′. Η Ξάνθη ήταν πάντα απειλητική επιθετικά, χάνοντας την τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους με σουτ του Ντουρίτσκοβιτς στο 26ο λεπτό. Στο 34′ ο Μπαξεβανίδης τραυματίστηκε, για να πάρει τη θέση του, ο Ντίρεσταμ.

Ανατροπή και απόδραση για Ξάνθη! 

Ο Λουίς Κάστρο προχώρησε σε δυο αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με τον Μιμίτο να παιρνά στο ματς αντί του Φυτόπουλου και τον Μαρσιάλ αντί του Γιοβάνοβιτς. Οι Αγρινιώτες είχαν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων και πέρασαν αρκετά λεπτά μέχρι να συναντήσουμε ουσιαστική δράση στο ματς.

 Στο 70ο λεπτό ο Μπαίροβιτς σκόραρε με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Ντάλσιο σε ανατροπή από τον Ντίρεσταμ. Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε, καθώς μέσα σε δύο λεπτά η Ξάνθη ισοφάρισε. Στο 73′ ο Ντουρίτσκοβιτς έδωσε στον Εντουάρντο και αυτός με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Εντουάρντο είχε περάσει στο 68′ στο ματς αντί του Ρενέλα και ήταν ιδιαιτέρως επιδραστικός για το παιχνίδι της Ξάνθης, δημιουργικά και εκτελεστικά.

Ο Παναιτωλικός απάντησε με ευκαιρίες των Ντουάρτε και Μπαίροβιτς, όμως στο γκολ έφτασε ξανά η Ξάνθη στο 78′! Ο Εντουάρντο έβγαλε γρήγορα τους ακρίτες στην αντεπίθεση και πέρασε στον Τερκί, ο οποίος πραγματοποίησε εκπληκτική σέντρα από τα δεξιά για το κεφάλι του Στάρτζεον. Ο Πορτογάλος μέσος πέτυχε το 2-1 και έβαλε την Ξάνθη σε θέση οδηγού! Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε, η Ξάνθη πανηγύρισε τη νίκη, ο Παναιτωλικός έμεινε στο μηδέν, μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον ΠΑΟΚ. 

ΞΑΝΘΗ: Μπέντο, Μπαξεβανίδης (38′ Ντίρεσταμ), Καρασαλίδης, Λισγάρας, Σόσα, Κοβάτσεβιτς, Τερκί, Ντουρίτσκοβιτς, Μπαριέντος (57′ Φοσέ), Στάρτζεον, Ρενέλα (68′ Εντουάρντο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Σανιά, Γιοβάνοβιτς (46′ Μαρσιάλ), Μαλής, Λιάβας, Ντάλσιο, Φυτόπουλος (46′ Μιμίτο), Ντίας, Λουσέρο (73′ Μοράρ), Ντουάρτε, Μπαΐροβιτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.