Κωστένογλου: "Να αποδεικνύουμε καθημερινά την αξία μας" (video)

O Νίκος Κωστένογλου μίλησε στο Novasports.gr για την παραμονή του στον πάγκο της ΑΕΚ, τη δουλειά στο διάστημα της διακοπής, τα πλάνα για τη Λαμία, αλλά και τους στόχους.
Δημοσίευση: 13/09/2019 - 14:53
Videos που αξιζει να δείτε
O Νίκος Κωστένογλου μίλησε στο Novasports.gr για την παραμονή του στον πάγκο της ΑΕΚ, τη δουλειά στο διάστημα της διακοπής, τα πλάνα για τη Λαμία, αλλά και τους στόχους.

Αναλυτικά:

Για το πως νιώθει που είναι πλέον καιεπίσημα ο προπονητής της ΑΕΚ μετά την πρώτη εβδομάδα ως υπηρεσιακός:"Αναμφισβήτητα είναι μεγάλη τιμή και ευχαριστώ για ακόμα μία φορά τονκύριο Μελισσανίδη και κατά δεύτερο λόγο τον κύριο Ίβιτς για την εμπιστοσύνη πουδείχνουν προς το πρόσωπό μου. Οι ευθύνες είναι πάρα πολύ μεγάλες. Έχωσυναίσθηση της θέσεώς μου. Ελπίζω και πιστεύω γενικότερα ότι τα πράγματα θαοδεύσουν σε έναν καλύτερο δρόμο". 

Για το τραπέζι που έγινε το βράδυ της Πέμπτης: "Ήταν ένα τραπέζι θα έλεγαγια να βρεθούμε λίγο πιο κοντά. Η ΑΕΚ ως ομάδα έχει αυτή τη φιλοσοφία,δημιουργεί ένα τέτοιο κλίμα εντός των αποδυτηρίων. Και δική μου επιθυμία, αλλάκαι του κυρίου Ίβιτς ήταν να γίνει ένα τραπέζι. Ήταν μια ωραία βραδιά μεευχάριστα μηνύματα. Προχωράμε, υπάρχει αισιοδοξία, αλλά δεν θα πρέπει ναξεχνάμε το ποδόσφαιρο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Το επόμενο είναι μιακαινούργια αρχή και πρέπει να επιβεβαιώνεις ποιος είσαι και πουβρίσκεσαι".

Για το τι κρατάει από τον αγώνα τηςΤρίπολης: "Ήταν μια εντυπωσιακή νίκη η οποία θα έλεγα πως είχε πολλαπλάοφέλη για την ομάδα μας. Το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ο τρόπος με τονοποίο εμφανιστήκαμε και το τελικό αποτέλεσμα το οποίο βέβαια πραγματοποιήθηκεστο 92ο λεπτό. Η ομάδα έδειχνε πως μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο είχε τηνπίστη μέσα της ότι θα φύγει νικήτρια και αυτό το απέδειξε στην πράξη. Είναι έναευχάριστο μήνυμα αισιοδοξίας και μας δίνει τη δυνατότητα να αντικρίσουμε τομέλλον με αισιοδοξία. Το παιχνίδι αυτό ανήκει στο παρελθόν. Ερχόμαστε στην επόμενηαγωνιστική και κάθε μέρα και σε κάθε παιχνίδι μια τέτοια μεγάλη ομάδα θα πρέπεινα επιβεβαιώνει ποια είναι η αξία της".

Για τα κομμάτια που δούλεψε περισσότερο στο διάστημα της διακοπής: "Μιαδιακοπή σου δίνει τη δυνατότητα να είναι πολύμορφος ο τρόπος εργασίας σου. Σεότι έχει να κάνει με την τακτική συμπεριφορά της ομάδας αλλά και την φυσικήκατάσταση. Είναι δύο πράγματα βέβαια που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα δουλεύειςσυγχρόνως μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα, αν καιείχαμε έλλειψη κάποιων ποδοσφαιριστών, να καλύψουμε κάποιες αδυναμίες πουέχουμε ως ομάδα".

Για την τακτική που πρόκειται να ακολουθήσει με τη Λαμία: "Η Λαμία είναιμια επαρχιακή ομάδα που έδειξε στις πρώτες δύο αγωνιστικές ότι είναι έναςδύσκολος αντίπαλος. Απέσπασε δύο βαθμούς από δύο ικανές ομάδες. Αναμφισβήτητατο παιχνίδι θα είναι πολύ πιο δύσκολο γιατί είναι ένα παιχνίδι με διαφορετικότρόπο αντιμετώπισης. Εμείς θα είμαστε οι πρωταγωνιστές του αγώνα. Αν και στηνΤρίπολη συνέβη αυτό. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις. Εύχομαι μέχρι την Κυριακή ναπάρω τις καταλληλότερες και πιο σωστές αποφάσεις για το καλό της ομάδας". 

Για το αν θα επιμείνει στο 3-5-2 ή θα υπάρξει αλλαγή σχηματισμού: "Δίνουμεπολλές φορές ιδιαίτερη βαρύτητα στον σχηματισμό. Θα έλεγα πως δεν είναι αυτό τοπρόβλημα ή ο πρωταρχικός σκοπός. Βέβαια, ανάλογα με τον αντίπαλο που έχειςπροσπαθείς να διαφοροποιήσεις κάποια πράγματα". 

Για το μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ: "Ο κόσμος μας δεν χρειάζεται παρακίνηση.Βλέπει πως αγωνίζεται η ομάδα. Είναι ένας κόσμος που δεν αποσκοπεί στο νακερδίσει η ομάδα αλλά ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί και αντιδρά εντόςαγωνιστικού χώρου.  Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που σεαυτά τα δύο παιχνίδια έστειλαν ένα διαφορετικό μήνυμα. Περνάμε σε ένα άλλοστάδιο που είναι πιο δύσκολο καθώς πρέπει να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μαςκαι την επίδοση της ομάδας μέσα στο γήπεδο".

Για το γεγονός ότι ο κόσμος τάχθηκε υπέρ της παραμονής του στον πάγκο της ΑΕΚ: "Ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή του κόσμου. Θα πρέπει να έχεις συναίσθησηπου βρίσκεσαι. Θα πρέπει να είσαι ταπεινός και με τιμιότητα και εργατικότηταμπορούν να έρθουν πράγματα. Έχω αποδεχθεί την αγάπη τους, την ανταποδίδω, αλλάθα γίνει το καλύτερο δυνατό. Μια ομάδα σαν την ΑΕΚ δεν μπορεί να είναιπροσωποκεντρική. Ιδιαίτερα όσον αφορά στο θέμα προπονητών. Εύχομαι και εγώ απότην πλευρά μου να λειτουργήσω σοφά σε αντίστοιχα δύσκολες καταστάσεις καιγενικότερα στο πρωτάθλημα για να μπορέσω να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις πουέχει μια τέτοια θέση". 

Για τον στόχο της ΑΕΚ του Κωστένογλου αυτή τη χρονιά: "Προσωπική μου άποψηείναι ότι θα πρέπει να αφήσουμε τα μακροχρόνια σχέδια. Το βραχυπρόθεσμο... Οεπόμενος αντίπαλος που είναι η Λαμία. Αυτό θα πρέπει να κοιτάζουμε. Μεμονωμένακάθε παιχνίδι. Τη δεδομένη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ιδιαίτερη ομάδαως προς τον τρόπο που αγωνίζεται. Άξια απέσπασε δύο βαθμούς. Ας είμαστεσυγκεντρωμένοι. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος αυτή τη στιγμή νομίζω πως είναι και ο πιο ευεργετικός".