Έσπασε την «κατάρα» και έβαλε… φωτιά (video)

Ο Σαμέντ Γεσίλ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα κυανέρυθρα και ο Πανιώνιος προσγείωσε (0-1) απότομα την ΑΕΚ μετά το «διπλό» στην Τούμπα, φέρνοντας τα πάνω – κάτω στη βαθμολογία των πλέι οφ.

Ο Σαμέντ Γεσίλ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα κυανέρυθρα και ο Πανιώνιος προσγείωσε (0-1) απότομα την ΑΕΚ μετά το «διπλό» στην Τούμπα, φέρνοντας τα πάνω – κάτω στη βαθμολογία των πλέι οφ. 

Η «Ένωση» πλήρωσε ακριβά το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο και το γρήγορο γκολ του Γεσίλ (το πρώτο μετά από σχεδόν 2 χρόνια) αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο, παρότι δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στην επανάληψη. 

Έτσι, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ λίγες ημέρες μετά το μεγάλο «διπλό» επί του ΠΑΟΚ, το πέταξε στα… σκουπίδια και ο Πανιώνιος έγραψε ξανά ιστορία, αφού έκανε «σεφτέ» στις εκτός έδρας νίκες στα πλέι οφ και πανηγύρισε την πρώτη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ μετά από 9 αποτυχημένες προσπάθειες. 

Στους 4 βαθμούς οι Νεοσμυρνιώτες μετά από δύο αγωνιστικές στα πλέι οφ, στους 3 η «Ένωση», που την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Τα πλάνα των προπονητών

Με σχηματισμό 4-3-3 και αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι της Τούμπας παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μπάρκας, στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Γκάλο, στο αριστερό ο Ντίντακ και στόπερ ο Τσιγκρίνσκι με τον Βράνιες. Αμυντικό χαφ ήταν ο Σιμόες και δίπλα του είχε τους Γιόχανσον και Αϊντάρεβιτς. Στα άκρα της επίθεσης κινούνταν ο Βάργκας (δεξιά) με τον Αραούχο (αριστερά) και στην κορυφή ο Πέκχαρτ. 

Από την άλλη πλευρά, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1 για τον Πανιώνιο, με τον Γιαννιώτη στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Βλάχος, αριστερά ο Τασουλής και στο κέντρο ο Οικονόμου με τον Ρισβάνη. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Κόρμπος με τον Σιώπη, δεξί εξτρέμ έπαιξε ο Μπεν, αριστερό ο Μασούρας και πίσω από τον προωθημένο Γεσίλ κινούνταν ο Μασούντ. 

Το ματς: 

Ιδανικά ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Πανιώνιο, αφού στην πρώτη κόντρα-επίθεση που βρήκε (7’), άνοιξε το σκορ. Ο Μπεν τροφοδότησε κάθετα τον Γεσίλ και εκείνος με συρτό σουτ από τα όρια της περιοχής νίκησε τον Μπάρκα (φέρει ευθύνη) πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με τα «κυανέρυθρα» και δεύτερο συνολικά στην καριέρα του.

Όπως ήταν αναμενόμενο το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων αιφνιδίασε τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ, όμως δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έκλεισαν τον Πανιώνιο στο μισό γήπεδο, όμως αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι.

Ναι μεν είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας (80%-20%), όμως ήταν ανούσια, αφού με εξαίρεση ένα σουτ του Γκάλο (38’), το οποίο εξουδετέρωσε ο Γιαννιώτης, δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί για την αντίπαλη εστία. Έτσι, ο Πανιώνιος χωρίς να κάνει κάτι το εντυπωσιακό, παρά να είναι συμπαγής από τη μέση και πίσω, πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μανόλο Χιμένεθ έριξε στο ματς τους Χριστοδουλόπουλο και Πατίτο, σε μία προσπάθεια να λύσει το πρόβλημα που αντιμετώπισε η ομάδα του στο πρώτο 45λεπτο και τα κατάφερε. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, κυκλοφόρησε πολύ καλύτερα τη μπάλα, ασκώντας πίεση στον αντίπαλο και απείλησε δύο φορές με Χριστοδουλόπουλο (50’) και Βράνιες (52’).

Από εκεί και πέρα, όμως, και για περίπου ένα 20λεπτο δεν ανησύχησε καθόλου τον Γιαννιώτη, αν και συνέχισε να έχει συντριπτική κατοχή της μπάλας. Αντιθέτως, στο 62’ απειλήθηκε από τον Μπεν, το σουτ του οποίου όμως πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. 

Στο 73’ ο Αλμέιδα προσπάθησε με κεφαλιά να νικήσει τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, ενώ ακολούθησαν ακόμη τρεις καλές ευκαιρίες για την ΑΕΚ με πρωταγωνιστές τους Γκάλο (79’), Σιμόες (80’) και Τσιγκρίνσκι (82’). Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων, ωστόσο, για την ισοφάριση ήρθε στο 89’ όταν μετά από σέντρα του Σιμόες η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη. Το 0-1, όμως, έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Πανιώνιο να πετυχαίνει μια σπουδαία νίκη και να βάζει… φωτιά στη βαθμολογία των πλέι οφ. 

ΑΕΚ – Πανιώνιος 0-1
Σούπερ Λιγκ 2016/17, 2η Αγωνιστική πλέι οφ, ΟΑΚΑ

Γκολ: Γεσίλ (7’)
Κίτρινη: Βράνιες (36’) – Γεσίλ (19’), Βλάχος (48’), Οικονόμου (49’), Κόρμπος (60’)
Κόκκινη:

Διαιτητής: Α. Τζήλος.
Βοηθοί: Τ. Πετρόπουλος, Δ. Γκάγκας.
Τέταρτος: Ε. Σκούλας.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (46’ Χριστοδουλόπουλος), Βάργκας (46’ Πατίτο), Πέκχαρτ (62’ Αλμέιδα), Αραούχο. 
Στον πάγκο: Ανέστης, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Μπακασέτας. 

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος (57’ Γκιοατά), Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν (88’ Ταπόκο), Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ (76’ Λάμπρου).
Στον πάγκο: Μπαντής, Σαββίδης, Μαχμούτοβιτς, Καθάριος. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.