ΠΑΟΚάρα για ένα ημίχρονο… (video)

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για 45 λεπτά τον Παναιτωλικό σαν τη γάτα με το ποντίκι και με το τελικό 2-1 πήρε το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν για την 3η αγωνιστική (πρώτη χρονικά) της Σούπερ Λιγκ. Δύο δοκάρια και μεγάλες ευκαιρίες είχαν οι γηπεδούχοι, που δέχτηκαν τη μείωση του σκορ στο 91΄ κι έπαιξαν με τη φωτιά στο τέλος.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για 45 λεπτά τον Παναιτωλικό σαν τη γάτα με το ποντίκι και με το τελικό 2-1 πήρε το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν για την 3η αγωνιστική (πρώτη χρονικά) της Σούπερ Λιγκ. Δύο δοκάρια και μεγάλες ευκαιρίες είχαν οι γηπεδούχοι, που δέχτηκαν τη μείωση του σκορ στο 91΄ κι έπαιξαν με τη φωτιά στο τέλος.

Το -3 με το οποίο άρχισε ο ΠΑΟΚ το Πρωτάθλημα, λόγω περυσινής τιμωρίας, έγινε 0 μετά από εμφάνιση που τα είχε όλα απέναντι στον Παναιτωλικό για την 3η αγωνιστική. Μετά την αναβολή έναρξης της Σούπερ Λιγκ οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος. Σκόραραν δις με Μπίσεσβαρ στο 2΄ και Ροντρίγκες στο 27΄, είχαν δύο δοκάρια, μία απίθανη ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο με τον Περέιρα, όμως στο τέλος – επιχειρώντας να κάνουν διαχείριση προβαδίσματος – ρίσκαραν. Στο 91΄ ο Ουάρντα εκμεταλλεύτηκε λάθος του Βαρέλα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1, με τον Τομανέ στο φινάλε να πλασάρει άουτ από καλή θέση. Κορυφαίος του ματς για τους φιλοξενούμενους ήταν ο γκολκίπερ Κυριακίδης.

Έβγαλε γούστα

Από πολύ νωρίς ο ΠΑΟΚ έδειξε τα δόντια του και στον Παναιτωλικό ποιος είναι το αφεντικό. Στο 2΄, μόλις, οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ με τον Μπίσεσβαρ που βρέθηκε λίγο εμπρός από το ύψος του πέναλτι. Πλάσαρε τον Κυριακίδη, αφού είχε προηγηθεί σέντρα του Κάμπος από τα δεξιά και κακό διώξιμο του Μύγα. Ως το 2-0 του 27΄ ο τερματοφύλακας των Αγρινιωτών έκανε ό,τι μπορούσε να φρενάρει τον «Δικέφαλο». Στο 4΄ έδιωξε εξαιρετικό πλασέ του Ροντρίγκες, με τους φιλοξενούμενους ν΄ αντιδρούν στο 9΄ με φάουλ του Ουάρντα που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Γλύκος. Στο 19΄ ο Κυριακίδης απομάκρυνε κοντινό πλασέ του Κρέσπο, από διώξιμο του Κούσα προς τα πίσω, έχοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά και στο 24΄ όταν εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Μάτος.

Στο 27΄ έγινε το 2-0 με τον Ροντρίγκες να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ μετά από καταπληκτικό τακούνι-ασίστ του Αθανασιάδη, με τον σκόρερ στο 29΄ να πλασάρει άουτ από το σημείο του πέναλτι σχεδόν έπειτα από φοβερή μπαλιά του Λέο Μάτος από τα δεξιά. Από εκεί και πέρα οι Θεσσαλονικείς έκαναν διαχείριση προβαδίσματος και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45΄+1΄) είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Κλάους. Ο Μπίσεσβαρ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Έλληνας επιθετικός δεν σημάδεψε σωστά, με τον Κάμπος στο ριμπάουντ να επιχειρεί να σκοράρει με πλασεδάκι με το τακούνι χωρίς αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε, όπως γίνεται αντιληπτό, πολύ καλό ποδόσφαιρο και δικαιολογημένα βρέθηκε με το παιχνίδι σχεδόν καθαρισμένο.

Ευκαιρίες, συντήρηση και ρίσκο

Ο ΠΑΟΚ του δεύτερου μέρους δεν είχε σχέση με την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς που έκανε φύλλο και φτερό τον Παναιτωλικό στο πρώτο. Στο 51΄ ο Ροντρίγκες, μετά από γύρισμα του Κάμπος και προσποίηση του Κλάους, πλάσαρε άουτ από θέση εντός περιοχής, όπως και ο Μπίσεσβαρ στο 58΄. Ο «Δικέφαλος» δεν είχε τον ρυθμό της έναρξης του ματς κι απειλήθηκε από τους φιλοξενούμενους στο 65΄ με το πλασέ του Τομανέ να καταλήγει άουτ. Στο 76΄ ο Περέιρα έχασε μία ευκαιρία που δεν χάνεται…

Ο Ροντρίγκες βγήκε πλάγια στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, νικήθηκε από τον Κυριακίδη, όμως ο παίκτης των Θεσσαλονικέων που πήρε το ριμπάουντ απέναντι σε κενή εστία δεν κατάφερε να σκοράρει! Από τον Σακχόφ άρχισε η συγκεκριμένη φάση. Στο 81΄ ο ΠΑΟΚ είχε το δεύτερο δοκάρι του, σε εκτέλεση φάουλ του Περέιρα, ο Κυριακίδης στο 88΄ έδιωξε σουτ του Πέλκα που είχε νικήσει τον Ροντρίγκες στο 84΄ ξανά, με τη φάση του δεύτερου μέρους να γίνεται στο 91΄ όταν ο Ουάρντα μετά από λάθος του Βαρέλα νίκησε από θέση τετ-α-τετ τον Γλύκο. Το γκολ αυτό χάλασε λίγο την εικόνα των γηπεδούχων, οι οποίοι απειλήθηκαν και στο 93΄ στο πλασέ εντός περιοχής του Τομανέ που κατέληξε άουτ. Στο σημείο αυτό μπορεί να πει κανείς ότι ο «Δικέφαλος» ρίσκαρε ένα ολόκληρο 90λεπτο, δίχως να πάθει πάντως ζημιά.

*Στο ημίχρονο Ιβάν Σαββίδης, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικός τίμησαν τη Χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς / 4-2-3-1): Γλύκος – Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Κρέσπο – Κάνιας, Τσίμιροτ (83΄ Πέλκας) – Κάμπος, Μπίσεσβαρ (67΄ Σακχόφ), Ροντρίγκες – Αθανασιάδης (68΄ Περέιρα).

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης / 4-2-3-1): Κυριακίδης – Μύγας (78΄ Μουνιός), Χαντάκιας, Κούσας, Τσοκάνης – Πάουλο, Μάκος – Τομανέ, Φερέιρα (46΄ Λεντέσμα), Ουάρντα – Μαρκόβσκι (60΄ Κλέσιο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.