“Περιμένω πως και πως να σκοράρω μπροστά στον κόσμο της ΑΕΚ” (video)

Αποστολή στο Κίελτσε: Μανώλης Βογιατζάκης Ο Γιώργος Γιακουμάκης στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής της Ένωσης μιλάει για το επόμενο ...όνειρό του με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα. Αναφέρεται στον Λιβάια, τον Αραούχο και θυμάται τις ...κλωτσιές που συνεχίζει να δέχεται από τον Βράνιες.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής της Ένωσης μιλάει για το επόμενο …όνειρό του με την “κιτρινόμαυρη” φανέλα. Αναφέρεται στον Λιβάια, τον Αραούχο και θυμάται τις …κλωτσιές που συνεχίζει να δέχεται από τον Βράνιες.

Είναι ο πρώτος Έλληνας σκόρερ της Super League για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και ένας από τους καλύτερους νέους επιθετικούς στη χώρα μας. Ο Γιώργος Γιακουμάκης έκανε πριν λίγο καιρό το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και από τον Πλατανιά βρίσκεται πλέον στο Κίελτσε της Πολωνίας, ακολουθώντας το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ. 

Ο ανταγωνισμός με τον Μάρκο Λιβάια και ενδεχομένως τον Αραούχο (αν επιστρέψει) όχι μόνο δεν τον ανησυχεί, αλλά τον κάνει να αισθάνεται πολύ πιο σίγουρος για την επιτυχία της ομάδας. Πιστεύει στον εαυτό του και πολύ καλά κάνει, αφού έχει όλα τα φόντα να κάνει τη διαφορά σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο.

Ο νεαρός φορ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, μίλησε για το επόμενο όνειρο που έχει με τη φανέλα της ΑΕΚ και δεν έκρυψε ότι ήδη κάνει στο μυαλό του εικόνα τη στιγμή που θα σκοράρει και θα πανηγυρίσει με τους φιλάθλους του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο και διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Γιώργου Γιακουμάκη:

Πως θα χαρακτήριζες τη μεταγραφή σου στην ΑΕΚ; Όνειρο που γίνεται πραγματικότητα;

«Καταρχάς όταν ασχολείσαι με τον αθλητισμό από μικρό παιδί έχεις ως στόχο και ως όνειρο να φτάσεις κάπου ψηλά και να αγωνιστείς σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας σου. Σίγουρα ήταν για μένα ένα όνειρο ζωής. Είναι ένα μεγάλο βήμα το οποίο με κάνει αρκετά ευτυχισμένο και θα έλεγα ότι δε με γεμίζει άγχος, ίσα – ίσα με γεμίζει αυτοπεποίθηση και πιστεύω πιο πολύ στον εαυτό μου».

Αποκτήθηκε ο Λιβάια, συζητάει ο κόσμος για τον Αραούχο που ήταν και πέρσι και αγωνίζονται στην ίδια θέση με σένα. Όλο αυτό σε αγχώνει ή σε γεμίζει με περισσότερη ευθύνη για να δουλέψεις παραπάνω και να δείξεις ότι είμαι κι εγώ εδώ και διεκδικώ θέση στην εντεκάδα;

«Δεν έχω καθόλου άγχος, νομίζω ότι οι προσθήκες που κάνουμε είναι αρκετά ποιοτικές και θα βοηθήσουν πάρα πολύ την ομάδα. Πρώτα απ’ όλα για μένα είναι η ομάδα και το θέμα είναι να πετύχουμε τους στόχους μας. Σίγουρα θα βοηθήσει πιστεύω ο Λιβάια και αν έρθει και ο Αραούχο νομίζω ότι θα κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα μπροστά».

Μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής σου μίλησες για τους προηγούμενους Έλληνες μεγάλους σκόρερ που είχε η ΑΕΚ. Είναι βάρος ή κίνητρο αυτή η κληρονομιά που έχει ο Έλληνας σέντερ φορ στην ΑΕΚ;

«Νομίζω ότι δεν είναι βάρος, για μένα είναι στόχος να φτάσω αυτούς που έχουν περάσει από την ομάδα. Είναι ένα κίνητρο παραπάνω θα έλεγα και νομίζω ότι υπάρχει και μια θετική αύρα σε ότι αφορά στους σέντερ φορ της ΑΕΚ. Ελπίζω ότι θα υπάρχει και με μένα και θα πάνε όλα καλά».

Ήσουν ο πρώτος Έλληνας σκόρερ του πρωταθλήματος με 11 γκολ. Έχεις κάποιον συγκεκριμένο στόχο φέτος; Έχεις κάποιον αριθμό γκολ στο μυαλό σου;

«Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο αριθμό στο μυαλό μου, μπορεί να πω ότι θα είναι δεκαπέντε γκολ αλλά να μην είναι τόσο σπουδαία. Προτιμώ να βάλω λιγότερα γκολ, για παράδειγμα δέκα, αλλά να είναι όλα σπουδαία και να βοηθήσουν την ομάδα μου. Προτιμώ τα γκολ που θα σκοράρω είτε να βοηθήσουν να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη, είτε να πάρουμε το πρωτάθλημα ή το κύπελλο».

Σίγουρα στο μυαλό σας είναι το πρωτάθλημα, ωστόσο το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ είναι για τα προκριματικά του Champions League. Θα είναι η ομάδα έτοιμη; Είσαι αισιόδοξος;

«Πρώτα απ’ όλα προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό το παιχνίδι. Έχουμε στο μυαλό μας μόνο αυτό το παιχνίδι προς το παρόν, το πρωτάθλημα άλλωστε θα ξεκινήσει αργότερα, οπότε έχουμε αφοσιωθεί σε αυτό και νομίζω ότι θα τα δώσουμε όλα και θα δούμε στο τέλος τι έχουμε κάνει».

Στην ΑΕΚ από τον Πλατανιά. Μπορείς να μας πεις τις διαφορές μεταξύ των δύο;

«Σίγουρα η ποιότητα των παικτών είναι αρκετά μεγαλύτερη, σίγουρα θα είναι και οι απαιτήσεις περισσότερες. Είμαι προετοιμασμένος γι’ αυτό. Μου αρέσει να υπάρχουν δυνατοί στόχοι και όχι απλά να μάχομαι για την παραμονή όπως συνέβαινε στον Πλατανιά. Όταν υπάρχουν στόχοι πρωταθλητισμού σε βοηθάει να βελτιωθείς και νομίζω ότι μου αρέσει περισσότερο να πρωταγωνιστώ παρά να προσπαθώ για την σωτηρία».

Για το κεφάλαιο Εθνική;

«Το κεφάλαιο Εθνική είναι στο μυαλό κάθε παίκτη είτε Έλληνα είτε ξένου. Καθένας θέλει να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Είναι ένας από τους στόχους που έχω φέτος. Θα το ήθελα πάρα πολύ και νομίζω ότι μέσα από τη δουλειά, την ομαδική προσπάθεια και τους στόχους που έχουμε ως ομάδα να βρεθώ κι εγώ φέτος στην Εθνική».

Έχεις κάνει εικόνα στο μυαλό σου να σκοράρεις μπροστά στον κόσμο της ΑΕΚ και αν ναι, έχεις σκεφτεί πως θα το πανηγυρίσεις;

«Το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Ανυπομονώ για το πρώτο μου γκολ και να πανηγυρίσω για πρώτη φορά με τους φιλάθλους. Το σκέφτομαι πάρα πολλές φορές. Τώρα με τον πανηγυρισμό νομίζω ότι θα είναι αυθόρμητο και εκείνη τη στιγμή θα δούμε πως θα μου βγει. Αλλά σε ότι αφορά στο γκολ, το περιμένω πως και πως». 

Πέρσι την ΑΕΚ την έβλεπες ως αντίπαλο, φέτος είσαι κομμάτι της ομάδας. Τι θεωρείς ότι πρέπει να αλλάξει σε σχέση με την περσινή σεζόν για να είναι διαφορετική η εικόνα της;

«Νομίζω ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να έχουμε σταθερότητα. Αν έχουμε μια διάρκεια στο παιχνίδι μας και είμαστε σταθερά καλοί χωρίς σκαμπανεβάσματα, γιατί αυτό χρειάζεται, νομίζω ότι έτσι θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Πως είναι να δουλεύει ένα νεαρό παιδί με τον Μανόλο Χιμένεθ;

«Νιώθω ευλογημένος και στην προηγούμενη σεζόν με τον κ. Παράσχο αλλά και τώρα με τον κ. Χιμένεθ. Μας δίνει πάρα πολύ καλή ψυχολογία και κίνητρο καθημερινά για να δουλεύουμε. Παίρνουμε αρκετά πράγματα καθημερινά απ’ αυτόν».

Πέρσι αντιμετώπισες τον Βράνιες στο πρωτάθλημα, φέτος τον έχεις στα οικογενειακά διπλά. Πως είναι να τον έχεις αντίπαλο;

«Εντάξει, είτε αντίπαλος είτε συμπαίκτης, νομίζω τις ίδιες κλοτσιές τρώω (γέλια)! Άρα δεν έχει διαφορά για μένα. Είναι πάντως ένας πολύ καλός παίκτης  και στην προπόνηση έχουμε κάποιες μονομαχίες αλλά μετά από την …κλοτσιά, μου δίνει το χέρι. Τα βρίσκουμε»!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.