Γιουνές, λαμπρός την οδηγεί! (video)

Τι κι αν έχασε πέναλτι μόλις στο 20’; Ο Χαμζά Γιουνές στο 58’ βρήκε για 9η φορά φέτος δίχτυα, η Ξάνθη πέρασε από το «Καυτανζόγλειο» επικρατώντας 1-0 του Ηρακλή και παρέμεινε για 11η σερί αγωνιστική αήττητη, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για την ακριτική ομάδα.

Τι κι αν έχασε πέναλτι μόλις στο 20’; Ο Χαμζά Γιουνές στο 58’ βρήκε για 9η φορά φέτος δίχτυα, η Ξάνθη πέρασε από το «Καυτανζόγλειο» επικρατώντας 1-0 του Ηρακλή και παρέμεινε για 11η σερί αγωνιστική αήττητη, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για την ακριτική ομάδα. 

Με… σπασμένα φρένα κινείται το «τρένο» από τη Θράκη. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της και το 2017, αφού νίκησε και τον Ηρακλή, προσθέτοντας ακόμη ένα «τρίποντο» στο… σακούλι της, που την διατήρησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. 

Αντιθέτως, ο «Γηραιός» αν και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, γνώρισε την 8η φετινή του ήττα στο πρωτάθλημα και παρέμεινε «βυθισμένος» στον πάτο της βαθμολογίας. 

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε τον Ηρακλή με σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Χουάντερσον στο τέρμα. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Ρούσσος, στο αριστερό ο Κούρος και στόπερ ο Μπαρτολίνι με τον Ζιαμπάρη. Αμυντικά χαφ ήταν ο Στάμου με τον Ιντζόγλου, δεξί εξτρέμ έπαιξε ο Μοντέιρο, αριστερό ο Πασάς και πίσω από τον προωθημένο Περόνε κινούνταν ο Λεοζίνιο.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την Ξάνθη, με τον Ζίβκοβιτς να βρίσκεται στο τέρμα. Μπροστά του, από δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Φλίσκας και Γουάλας. Αμυντικά χαφ ήταν ο Καμαρά με τον Ντε Λούκας, στα άκρα της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Τριάδης (δεξιά) και Λουσέρο (αριστερά), ενώ πίσω από τον προωθημένο Γιουνές κινούνταν ο Βασιλακάκης. 

Πέναλτι, ευκαιρίες, αλλά…

Το πρώτο 45λεπτο κύλισε σε πολύ καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες και την Ξάνθη να έχει τη σημαντικότερη αυτών με το χαμένο πέναλτι του Γιουνές στο 20’. 

Τόσο ο Ηρακλής, όσο και οι Ακρίτες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, στοιχείο που πρόδιδε τη διάθεση τους. Ο «Γηραιός» ανέλαβε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων  και απείλησε πρώτος με σουτ του Περόνε μόλις στο 10’, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Σταδιακά, η Ξάνθη ισορρόπησε την κατάσταση, πήρε μέτρα στο γήπεδο, μειώνοντας τα λάθη της και στο 20’ ο Βασιλακάκης κέρδισε πέναλτι, όμως ο Γιουνές που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Χουάντερσον. 

Η απάντηση του Ηρακλή ήρθε στο 23’ με σουτ του Λεοζίνιο, το οποίο εξουδετέρωσε δύσκολα ο Ζίβκοβιτς, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος σπατάλησε ακόμη μία ευκαιρία για να βρει δίχτυα. 

Στο μεταξύ, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το 30’ αν και πρέσαρε σωστά, δυσκολευόταν να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και ως εκ τούτου δεν απειλούσε.  Αντιθέτως, οι Θεσσαλονικείς μέχρι τη συμπλήρωση του 45λεπτου δημιούργησαν ακόμη μία ευκαιρία, αυτή τη φορά με σέντρα – σουτ του Ιντζόγλου (43’), όμως δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. 

Από μοιραίος… ωραίος ο Γιουνές

Στην επανάληψη ο Ηρακλής παρουσιάστηκε πιο ορεξάτος και μέχρι το 50’ δημιούργησε δύο ευκαιρίες με Περόνε (47’) και Μοντέιρο (48’), όμως καμία δεν αξιοποίησε. Αντιθέτως, η Ξάνθη αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική, αφού στην πρώτη της επίσκεψη (58’) στα αντίπαλα καρέ στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον συνήθη ύποπτο Γιουνές και πήρε κεφάλι στο σκορ. 

Οι γηπεδούχοι, όπως ήταν αναμενόμενο, έψαξαν τη γρήγορη αντίδραση, όμως τα σουτ των Περόνε (61’) και Λεοζίνιο (62’) εξουδετέρωσε ο πολύ σταθερός Ζίβκοβιτς. Ο «Γηραιός» συνέχισε να δείχνει μεγάλη διάθεση, όμως προσπαθούσε ανορθόδοξα (με βαθιές μπαλιές που δεν είχαν αντίκρισμα) να επιτεθεί και να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.

Σε αυτό το πρόβλημα ήρθε να προστεθεί αρχικά η νευρικότητα και λίγο αργότερα η αποβολή του Περόνε (85’) με δεύτερη κίτρινη κάρτα, που άφησε τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο. Έτσι, η Ξάνθη με αριθμητικό πλεονέκτημα στα εναπομείναντα λεπτά δεν δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί το προβάδισμα και να φτάσει 7η φετινή της νίκη και 5η διαδοχική στη Σούπερ Λιγκ.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΞΑΝΘΗ 0-1
Σούπερ Λιγκ 2016/17, 1η Αγωνιστική, Καυτανζόγλειο Στάδιο

Γκολ: Γιουνές (58’)
Κίτρινη: Λουκίνας (74’), Περόνε (77’, 85’) – Καμαρά (7’), Ντε Λούκας (67’), Λουσέρο (89’)
Κόκκινη: Περόνε (85’)

Διαιτητής: Γ. Κύζας
Βοηθοί: Β. Καραβασίλης, Γ. Λάζαρης
Τέταρτος: Α. Σέζος

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Ρούσσος, Στάμου, Ζιαμπάρης, Λεοζίνιο, Κούρος, Ιντζόγλου, Πασάς (70’ Λουκίνας), Μοντέιρο, Μπαρτολίνι, Περόνε. 
Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Βοσνακίδης, Αγγελόπουλος, Καραγκούνης, Κυνηγόπουλος, Δούμτσιος.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (73’ Σολτάνι), Τριάδης, Γιουνές (88’ Ράνος), Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Φλίσκας, Καμαρά (84’ Χατζητερζόγλου).
Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Νιέτο, Ορφανίδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.