Κράτησε απόρθητο το φρούριο

Η Ξάνθη κέρδισε 3-1 τη Ζάκυνθο στα Πηγάδια, προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου και έμεινε αήττητη για δέκα σερί ματς όλων των διοργανώσεων φέτος στο «σπίτι» της!

Η Ξάνθη κέρδισε 3-1 τη Ζάκυνθο στα Πηγάδια, προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου και έμεινε αήττητη για δέκα σερί ματς όλων των διοργανώσεων φέτος στο «σπίτι» της!


Οι Ακρίτες ήθελαν τη νίκη προκειμένου να εξασφαλίσουν το εισιτήριο απέναντι σε μία ομάδα που βολευόταν με την ισοπαλία. Τελικά την πήραν χωρίς να καρδιοχτυπήσουν εκτός από ένα μικρό διάστημα στο τέλος του πρώτου μέρους, όταν οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1.


Οι Ουάλας, Παπαστεριανός και Σολτάνι σκόραραν για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν τη δεύτερη θέση του 3ου Ομίλου πίσω από τον ΟΦΗ και συνεχίζουν…


Κυρίαρχη Ξάνθη, επτάψυχη Ζάκυνθος!


Η Ξάνθη είχε την κυριαρχία στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ, εκεί όμως που έδειχνε να έχει εξασφαλισμένη την πρόκριση, οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν.


Στο 10′, ένα σουτ του Παπαστεριανού αποκρούστηκε από τον Πολίτη, ενώ στο 14′ ο τερματοφύλακας της Ζακύνθου μπλόκαρε το σουτ του Κλέιτον.


Ένα λεπτό αργότερα, ο Σολτάνι προσπάθησε να σκοράρει από κοντά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ και στο 21′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με σουτ του Βαρέλα που έδιωξε ο Λισγάρας.


Στο 24′, ο Λουσέρο βρέθηκε σε καλή θέση και πήγε να γυρίσει στο σημείο του πέναλτι για τον Κλέιτον. Τελικά η μπάλα έφτασε στον Βάλτερ, ο οποίος όμως σούταρε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.


Η Ξάνθη άνοιξε το σκορ τελικά στο 28ο λεπτό, όταν ο Ουάλας εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ έξω από την περιοχή, κατάφερε να περάσει τη μπάλα πάνω από το τείχος, με τον Πολίτη να τη χάνει μέσα από τα χέρια του, βλέποντάς την να περνά τη γραμμή για το 1-0.


Τρία λεπτά αργότερα, έπειτα από μία εκτέλεση κόρνερ ο Κλέιτον βρέθηκε στην περιοχή από αριστερά και τροφοδότησε τον Παπαστεριανό, ο οποίος επιχείρησε απ’ ευθείας το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Πολίτη για το 2-0.


Η Ζάκυνθος όμως δεν έλεγε να παρατήσει την προσπάθεια και στο 39′ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Παπαδημητρίου βρέθηκε μόνος του από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και προσπαθώντας να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Ζαρόπουλο την έστειλε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.


Τελικά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν στο 45′, όταν ο Ευθυμιάδης βρέθηκε έξω από την περιοχή και με το δεξί «κεραυνοβόλησε» τον Ζαρόπουλο μειώνοντας το σκορ!


Μπορούσε μεγάλο σκορ


Σε παρόμοιους ρυθμούς ξεκίνησε το β’ μέρος, με την Ξάνθη να πιέζει για το τρίτο γκολ. Στο 51′ έφτασε πολύ κοντά στο να το πετύχει με τον Βάλτερ που έκανε ατομική προσπάθεια στην περιοχή αποφεύγοντας τον Τσορμπατζίδη και στη συνέχεια σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι.


Οι γηπεδούχοι έφταναν πανεύκολα στην περιοχή του Πολίτη αλλά τους έλειπε η κατάλληλη τελική προσπάθεια. Στο 53′ ένα μακρινό σουτ του Παπαστεριανού πέρασε άουτ, στο 54′ ο Κλέιτον από κοντά πλάσαρε εκτός εστίας μετά από πάσα του Σολτάνι, ενώ στο 55′ και πάλι ο Κλέιτον με σουτ μέσα στην περιοχή υποχρέωσε σε ωραία απόκρουση τον Πολίτη.


Τελικά, η υπεροχή της Ξάνθης επιβραβεύτηκε στο 59ο λεπτό με το τρίτο γκολ. Έπειτα από μία σέντρα ο Νόνης απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στον Σολτάνι μέσα στην περιοχή, αυτός με μία προσποίηση απέφυγε τον αντίπαλό του και με ωραίο δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Πολίτη.


Ακολούθησαν αλλαγές από τις δύο ομάδες αλλά η Ξάνθη συνέχισε να επιτίθεται και στο 68′ ένα αριστερό σουτ του Κομεσίδη πέρασε άουτ.


Στο 79′ ο Καπετάνος – μία από τις αλλαγές του Λουτσέσκου – βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Βάλτερ από τη δεξιά πλευρά, αλλά ο Πολίτης απόκρουσε με τα πόδια την καρφωτή του κεφαλιά.


Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε παρόμοια φάσημε ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά ο Καπετάνος αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα με το κεφάλι στο οριζόντιο δοκάρι!


Στο 84′ η Ξάνθη έχασε άλλη μία ευκαιρία σε σουτ του Βασιλακάκη από το ημικύκλιο που κόντραρε στον Νόνη, αλλά ο Πολίτης παρ’ όλο που ξεγελάστηκε κατάφερε να αποκρούσει.


Στο 89′ ο Καπετάνος (που θα μπορούσε να πετύχει χατ-τρικ στο διάστημα που αγωνίστηκε) έστειλε τη μπάλα άουτ με πλασέ από το ένα μέτρο μετά από κεφαλιά-πάσα στη μικρή περιοχή! Τελικά τέταρτο γκολ δεν έμελλε να  μπει, αλλά για τους γηπεδούχους η νίκη ήταν ήδη αρκετή…

ΞΑΝΘΗ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ  3-1
Γκολ:
28′ Ουάλας, 31′ Παπαστεριανός, 59′ Σολτάνι – 45′ Ευθυμιάδης
Διαιτητής: Κύζας
Κίτρινες: Ομπόντο
ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Ζαρόπουλος – Κομεσίδης, Λισγάρας, Γούτας, Γουάλας – Ομπόντο, Παπαστεριανός – Βάλτερ, Κλέιτον (63′ Καπετάνος), Λουσέρο (76′ Βασιλακάκης) – Σολτάνι (84′ Ορφανίδης).
ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Ακίνο, 4-2-3-1): Πολίτης – Τσόπελας, Φωτιάς, Νόνης, Τσορμπατζίδης – Κρισμάρεβιτς, Οικονόμου (70′ Πέττας) – Βαρέλα (62′ Λέκκας), Μπλέτσας, Ευθυμιάδης – Παπαδημητρίου (62′ Χατζησάββας).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.