Ουζουνίδης: "Την ομάδα θα την κρατήσει ο κόσμος" (video)

Η θετική αύρα του κόσμου που γέμισε τη Λεωφόρο, έσπρωξε τον Παναθηναϊκό στη νίκη σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου. "Συγκινητική η ατμόσφαιρα, άδικο το αποτέλεσμα" σχολίασε από τη μεριά του ο Γιάννης Πετράκης.
Δημοσίευση: 30/09/2017 - 21:18
Videos που αξιζει να δείτε
Η θετική αύρα του κόσμου που γέμισε τη Λεωφόρο, έσπρωξε τον Παναθηναϊκό στη νίκη σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου. "Συγκινητική η ατμόσφαιρα, άδικο το αποτέλεσμα" σχολίασε από τη μεριά του ο Γιάννης Πετράκης.

Αναλυτικά οι δηλώασεις του προπονητή του Παναθηναϊκού:

«Πιστεύω ότι η θετική αύρα που υπήρχε από την διάθεση του κόσμου να βοηθήσει, μας έδωσε τα δύο γκολ. Είχαμε κάποια προβλήματα στην ανάπτυξη περισσότερο γιατί αλλάξαμε και τον σχηματισμό. Παρ’ όλα αυτά, τα παιδιά προσπαθήσαν και μας έλειψε λίγο η ηρεμία. Με τον τρόπο που παίξαμε αναγκάσαμε τον ΠΑΣ να φαίνεται ότι κυκλοφορεί την μπάλα αλλά αυτή δεν ήταν ακριβώς η εικόνα του αγώνα. Είχαμε κάποιες φάσεις να ηρεμήσουμε ακόμα περισσότερο όμως το γκολ δεν μπήκε. Κερδίζοντας κάποια παιχνίδια θα τους φύγει η πίεση. Θα έλεγα ότι η ατμόσφαιρα ήταν καλύτερη από την δική μας αγωνιστική παρουσία και σιγά σιγά θα κάνουμε καλύτερα πράγματα».

Για το πως εκλαμβάνει την πίστη του κόσμου στο πρόσωπό του: «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρατήσει την ομάδα. Την ομάδα θα την κρατήσει ο κόσμος. Όσοι είμαστε στον σύλλογο προσπαθεί για το καλύτερο από το πόστο του».

Για την αλλαγή συστήματος: «Αυτή την στιγμή περισσότερο γιατί μας λείπουν κάποιοι παίκτες. Παρουσιάσαμε προβλήματα στο Αγρίνιο και επειδή περιμέναμε ότι ο ΠΑΣ αμύνεται με πολλούς παίκτες με αυτή την διάταξη δεν απειληθήκαμε. Δεν αλλάζω εύκολα συστήματα όμως αυτή την στιγμή αυτό είναι το καλύτερο δυνατό».

Για την δεξιά πλευρά και την πολύ θετική της παρουσία: «Δεν είναι κάτι που το έχουμε δουλέψει πολύ. Ο Ρόμπιν στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Ο λόγος που δεν αγωνίστηκε από την αρχή ήταν η κόπωση. Η δεξιά πλευρά μπορεί να μας δώσει πολλά».

Για το τι μπορεί να συμβεί στην εξέλιξη της σεζόν: «Τα πράγματα είναι δύσκολα, από εκεί και πέρα όμως η δύναμη είναι ο κόσμος και έδειξε ότι θα είναι κοντά στην ομάδα. Βλέποντας τον κόσμο ίσως μεγάλοι παράγοντες αποφασίσουν να βοηθήσουν. Όσο μπορούμε θα την κρατήσουμε στο ψηλότερο δυνατό επίπεδο. Τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν βέβαια δεν μπορούμε να τα προβλέψουμε». 

Αναλυτικά οι δηλώσεις Πετράκη:

«Ήταν πιστεύω ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες για εμάς. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία μεγάλη ομάδα σε ιδιαίτερη και δύσκολη στιγμή που βρίσκεται. Ήταν μεγάλη η συσπείρωση του κόσμου και ο Παναθηναϊκός ήθελε να κάνει πράγματα. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι και είμαι ευχαριστημένος. Δεχτήκαμε δύο γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Τα δεδομένα καταλαβαίνετε πόσο δύσκολα έγιναν. Παρ’ όλα αυτά θεωρώ και είμαι ευχαριστημένος για την πειθαρχία της ομάδας μου. Δεν αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να παίξει, ήταν μοιρασμένο παιχνίδι χωρίς πολλές ευκαιρίες. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα ήταν άδικο.

Εύχομαι στον Παναθηναϊκό να βρει τον δρόμο του. Παίρνουμε τα καλά από αυτό το παιχνίδι και προχωράμε για τη συνέχεια».

Για το αν επηρεάστηκε από την ατμόσφαιρα η ομάδα του: «Η νοοτροπία και η στάση των παικτών ήταν πολύ καλή. Αυτό συνέβη υπέρ μας όταν παίξαμε στην Τρίπολη. Συμβαίνουν αυτά. Είχαμε ενέργεια και καλή νοοτροπία. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα είναι καλή η επόμενη μέρα για εμάς. Η απόδοσή μας έδειξε ότι δεν μας επηρέασε».

Για το δύσκολο πρόγραμμα και το γεγονός ότι δεν σκοράρει η ομάδα: «Με όλες τις ομάδες θα παίξουμε. Πρέπει να αξιολογήσουμε και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια, γιατί παίζαμε χωρίς κυνηγούς μέχρι τώρα. Ήμασταν δημιουργικοί και τα παιδιά έχουν κάνει προσπάθεια. Τη στάση μου την καθορίζει η συνολική λειτουργία της ομάδας. Σίγουρα όταν είμαστε πλήρεις θα ανεβούμε και επιθετικά. Το πρόγραμμα δεν παίζει καμία σημασία. Όλα τα παιχνίδια εύναι εύκολα κι όλα είναι δύσκολα».

Για το αν αντιμετώπισαν υπεροπτικά τον Παναθηναϊκό: «Δεν ισχύει αυτό για τους παίκτες μου. Αν πω ότι πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε, δεν σημαίνει ότι είμαι υπερόπτης. Υπάρχει πάντα σεβασμός και πίστη για τη δουλειά μας κι αυτό που κάνουμε».

Για την ατμόσφαιρα του κόσμου του Παναθηναϊκού: «Νομίζω ότι ήταν συγκινητικό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ώθηση που μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός για να βρει τον δρόμο του. Στις μεγάλες ομάδες ο κόσμος στα δύσκολα είναι ‘’παρών’’ και στηρίζει. Δεν ξέρω ποια θα είναι η λύση, αλλά ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρει τον τρόπο να σωθεί».

Για την μη απαιτούμενη αντίδραση της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι: «Ο Σολτάνι ήρθε την τελευταία μέρα, έκανε μόνο αυτή τη βδομάδα προπόνηση μαζί μας. Θα είναι παράλογο να περιμένω παίκτη σε απραξία να πατήσουμε κουμπί και να είναι αυτός που πρέπει. Χρειάζονται οι σπουδαίοι παίκτες στήριξη και υπομονή κι εγώ προσπαθώ να τους βοηθήσω για να μας βοηθήσουν».

Για το τι θέλει να διορθώσει: «Στο τελευταίο τρίτο της επίθεσης θέλουμε δουλειά. Να γίνουμε πιο δημιουργικοί στο επιθετικό τρίτο». Για το αν προλαβαίνει να διορθωθεί: «Έχουμε παίξει τέσσερα από τα έξι ματς εκτός έδρας. Και στα έξι παιχνίδια που παίξαμε ήμασταν ανταγωνιστικοί και κάναμε προϋποθέσεις. Θα δουλέψουμε παραπάνω».