Ντέρμπι… μασκέ! (video)

Μετά από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0, το ίδιο και το θέαμα, οι καλές φάσεις και το ωραίο ποδόσφαιρο.

Μετά από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0, το ίδιο και το θέαμα, οι καλές φάσεις και το ωραίο ποδόσφαιρο.

Ο αγώνας είχε πολύ τακτική και από τις δύο πλευρές, με γεμάτη την μεσαία γραμμή, χωρίς φαντασία και δημιουργία, κυρίως από την πλευρά του Παναθηναϊκού.

Η ΑΕΚ είχε από το ξεκίνημα την κατοχή και προσπάθησε να πιέσει τους φιλοξενούμενους οι οποίοι παίζοντας ουσιαστικά χωρίς εξτρέμ προσπάθησαν να κλείσουν χώρους.

Η Ένωση επέλεξε να «χτυπήσει» κυρίως από την πλευρά που κάλυπτε ο Γιόχανσον.

Οι πράσινοι όμως κατάφεραν γενικότερα να εγκλωβίσουν την Ένωση στην μεσαία γραμμή και να μην επιτρέψει τη δημιουργία ευκαιριών από μέρους της.

Την ίδια στιγμή προσπάθησαν να βρουν χώρους και να χτυπήσουν στην κόντρα.

Η ΑΕΚ απείλησε πρώτη στο 3’ με εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα αλλά ο Διούδης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε.
Ένα λεπτό αργότερα νέο φάουλ από τον Γκάλο αυτή την φορά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια χωρίς ν’ ανησυχήσει τον τερματοφύλακα των πράσινων.
Στο 16’ ο Μπακάκης έκανε κούρσα από τ’ αριστερά, σέρβιρε στον Μπογιέ, εκείνος γύρισε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του Πόνσε έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος όμως που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 24’ μετά την κάθετη πάσα του Δώνη, ο Μακέντα έφυγε στην κόντρα αλλά το πλασέ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μπάρκα.
Οι πράσινοι απείλησαν και στο 40’ αλλά το σουτ του Κάτσε έξω από την περιοχή έφυγε άουτ.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στην επανάληψη και μέχρι το 60’ κυρίως, το σκηνικό έγινε πιο δυναμικό. Σκληρές μονομαχίες, δυνατά μαρκαρίσματα και τον γερμανό Βελτζ να βγάζει κίτρινες κάρτες στους Πόνσε και Σιμόες για την ΑΕΚ και στους Γιόχανσον και Οικονόμου για τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ πίεσε και πάλι, όχι πάντα ορθολογικά και ήταν εκείνη που δημιούργησε όλες τις ευκαιρίες. Όχι κλασικές αλλά τουλάχιστον ευκαιρίες σε σχέση με τον Παναθηναϊκό που ανασταλτικά προσπαθούσε αλλά επιθετικά ήταν ανύπαρκτος.

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη στο 48’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, ο Σιμόες έπιασε κεφαλιά που έφυγε άουτ.

Στο 52’ νέα πολύ καλή στιγμή όταν ο Πόνσε έφυγε από την αριστερή πλευρά της άμυνας των πράσινων μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του, έδιωξε σε κόρνερ ο Διούδης.

Στο 72’ ο Κουλιμπαλί έκανε λάθος στην επιστροφή της μπάλας αλλά ο Διούδης πρόλαβε κι απομάκρυνε, ενώ στην συνέχεια η σέντρα του Γκάλο πέρασε πάνω από τον Λιβάγια.

Στο 74ο λεπτό ο Πόνσε έκανε ατομική προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στον Λιβάγια αλλά το σουτ του κροάτη κόντραρε στον Κολοβέτσιο κι έφυγε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη του επιθετική προσπάθεια στο 86’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε η κεφαλιά του Μακέντα έφυγε άουτ.

Από εκείνο το σημείο δεν υπήρξαν ευκαιρίες και το παιχνίδι τελείωσε χωρίς άλλες… συγκινήσεις.

ΑΕΚ (4-2-3-1): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (45’ Τσόσιτς), Μπακάκης, Γαλανόπουλος (69’ Άλεφ), Σιμόες, Μπακασέτας, Λιβάγια, Μπογιέ (59’ Κρίστισιτς), Πόνσε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (3-5-2): Διούδης, Κουλιμπάλι, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Γιόχανσον, Δώνης (90’ Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης, Κάτσε, Ινσούα, Άλντμαν (59’ Καμπετσής), Μακέντα (92’ Εμμανουηλίδης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.