Αστέρια του Αστέρα!

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε εξαιρετικά για τον Αστέρα Τρίπολης και το Novasports.gr αναζητεί μέσω της στατιστικής οδού τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ομάδας της Τρίπολης.

Ο Αστέρας έχει ξεχάσει να χάσει στη Superleague, καθώς για τελευταία φορά ηττήθηκε στις 30 Οκτωβρίου απ’ τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Είναι απ’ τις ομάδες που μας συνήθισαν σε νίκες μέσα-έξω και λογικό είναι να ευημερούν οι αριθμοί της! Πάμε να δούμε κάποιες χαρακτηριστικές κατηγορίες!

Πρώτος σκόρερ 

Ο Μιχάλης Μανιάς μοιάζει στην πιο ώριμη του φάση και αυτό είναι σπουδαίο προσόν για έναν επιτυχημένο επιθετικό. Έχεο φτάσει φέτος τα πέντε γκολ σε 13 αγώνες στο πρωτάθλημα, “χωνεύοντας” εγκεφαλικά τον ποιοτικό ανταγωνισμό στη γραμμή κρούσης με Δουβίκα και Γκοντό. Ο Ροδίτης φορ σκοράρει με συχνότητα ενός γκολ ανά τέσσερις τελικές προσπάθειες και αυτό τον φέρνει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας μεταξύ των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος πίσω μόνο απ’ τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος σκοράρει με συχνότητα 1 γκολ / 3 τελικές προσπάθειες. 

Γιαννούλης; Παρών!

Ο Κώστας Γιαννούλης, μαζί με τον Γιώργο Αθανασιάδη, ο οποίος επίσης έχει πάρει τη φανέλα σπίτι του, μετρούν 1.417 λεπτά συμμετοχής με τον Αστέρα Τρίπολης και 15 στα 15 ματς πρωταθλήματος! Ο Γιαννούλης έγινε 30 ετών στις 9 Δεκεμβρίου, έχει ξεπεράσει τις 200 συμμετοχές στην κορυφαία κατηγορία από πέρυσι, όμως μοιάζει ποιοτικότερος από ποτέ. Απόδειξη πως αν και είναι ψηλά στα λεπτά συμμετοχής, τον βρίσκουμε χαμηλά στη συνολική λίστα λαθών του πρωταθλήματος (16ος με 69).  

Μουνάφο, ο ομαδικός

Ο Χουάν Μουνάφο σε 1313 λεπτά συμμετοχής έχει μοιράσει την μπάλα 137 φορές. Κάτι που σημαίνει πως το παιχνίδι του Αστέρα περνάει κυρίως απ’ τα πόδια του Αργεντινού. Αν συνυπολογίσουμε το ατελείωτο τρέξιμο και τα μόλις 69 λάθη σε 14 ματς στη Superleague, ίσως και να μιλάμε για τον πολυτιμότερο παίκτη των Αρκάδων στον πρώτο γύρο.

“Διαόλου”… Καλτσάς!

Ψάχνοντας τον ποδοσφαιριστή του Αστέρα ο οποίος μοιράζει απλόχερα τα γκολ, σταματάμε σ’ εκείνον ο οποίος και μοιράζει και σκοράρει! Ο 2 σε 1 παίκτης των Αρκάδων είναι ο Νίκος Καλτσάς με τρεις ασίστ, αλλά και τέσσερα γκολ! Τα κάνει όλα και συμφέρει και αφήνει δεύτερο στην κρίση μας τον Ματίας Ιγκλέσιας των επίσης τριών ασίστ, αλλά του ενός μόλις γκολ. Συνολικά στο πρωτάθλημα έντεκα ποδοσφαιριστές συγκατοικούν στην ίδια θέση με τρεις ασίστ. Τον 27χρονο μέσο τον συναντάμε αρκετά ψηλά και στη λίστα παικτών με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ. Είναι όγδοος στη Superleague με 34.

Τα γάντια της αντεπίθεσης!

Ο Γιώργος Αθανασιάδης φόρεσε τα… γάντια του Αντόνιο Ντοναρούμα και βίωσε ένα δύσκολο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα στην πρώτη του εντεκαδάτη σεζόν με τους Αρκάδες. Ωστόσο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, βρήκε κι εκείνος καλύτερο ρυθμό με αποτέλεσμα να φτάσει στην δέκατη θέση της λίστας των αποκρούσεων με 30 συνολικ, ενώ είναι έκτος στις επεμβάσεις στις Superleague με 56!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.